Thursday, 02.05.2024, 15:28

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 16
Головний підсумок політичного півріччя однозначний: чинна влада не змогла захистити людей від кризи.

Громадяни залишилися з кризою один на один: без роботи, із затримками виплат зарплати, з цінами, що постійно зростають, на все - продукти, транспорт, комунальні послуги.

Влада блокує підвищення мінімальних зарплат і пенсій. Це - зневага до людей. Хочу ще раз підкреслити: для нас це питання принципове.

Сьогоднішня влада - банкрут. Коаліція в парламенті розвалена. З уряду біжать міністри, регулярно виникають корупційні скандали. Влада підсіла на зовнішні кредити, за рахунок яких сьогодні тільки і виживає Україна.

Наше завдання - не допустити, щ ... Read more »

Категория: Позиція партії | Просмотров: 519 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Складається враження, що промови Юлії Тимошенко та посадовців на місцях – це дві партії з різних опер. Принаймні одні і ніші, нібито, провадять одну політику, але показниках «успішності» виникає плутанина.

На черговій сесії обласної ради знову постане питання, яке стосується перегляду орендної плати за користування нерухомим майном, що належить громаді області. Зокрема, це стосується регіонального відділення Фонду держмайна України у Волинській області, комунального підприємства «Волиньоблагроліс» та ряду інших державних структур. Нагадаємо, на одному із останніх засідань бюджетної комісії обласної ради виникло питання, чому цим організаціям встановлен ... Read more »

Категория: Волинські новини | Просмотров: 497 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Високопосадовці вже багато наговорили про необхідність підтримки та стимулювання інтелектуально та творчо обдарованих школярів до навчання. Довгі роки, одним з найкращих стимулів для дітей здобувати за шкільною партою знання - були пільги для медалістів при вступі до вищих навчальних закладів. Сьогодні ж Міністерство освіти України одним розчерком пера перекреслило усі старання та прагнення школярів здобути золоту медаль.

Це колись незаможні батьки благали своє чадо гарно навчатися, аби їх дитина з допомогою зразкового шкільного атестату мала шанс здобути пільгову вищу освіту. Тепер здобуті за 11 років знання можуть перекреслити все майбутнє дитини, як ... Read more »

Категория: Новини України | Просмотров: 468 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Як показує практика, на сьогодні у Луцьку сутужно навіть з квітами. Всі розмови, які провадять чиновники, про брак коштів, нестачу людей і т.д., це тактовне підведення до того, що незабаром озеленення та облагородження міста цілком ляже на плечі місцевих приватних підприємців. Адже спочатку, як завжди, слізні заяви про бідність, а потім, добровільно-примусово знайдуть виконавців міських справ.

До кінця так і не відомо, чи з’являться на головній вулиці Луцька підвісні вазони. А якщо так, то чиїм коштом? Два тижні тому «Зелене господарство» зняло квіткові прикраси з ліхтарів на центральному проспекті Луцька і, за заявою присутнього на засіданні головного ... Read more »

Категория: Волинські новини | Просмотров: 498 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Культура в Україна залишає бажати кращого. Ті фестивалі, які варті уваги і не робляться лише для звітності, організовують приватні особи чи колективи, або ж вони самоорганізовуються. Українці вже навчилися відрізняти справжнє від штучного. Разом з тим, на сьогоднішній день кількість таких фестивалів для задоволення духовних потреб є, звичайно, недостатньою. Виступи із проповідями головних та їх заступників нецікаві не лише для молоді, а й для більш зрілих людей, які вже встигли побачити, що таке якість. Враженнями від одного із справді культурних дійств України поділилася наша землячка, ми подаємо її лист, що надійшов на адресу редакції.

«Уже кілька ... Read more »

Категория: Волинські новини | Просмотров: 499 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

За умов падіння ВВП на 20% податківці умудряються не тільки виконувати, але й перевиконувати плани з наповнення державного бюджету. Аналітики пояснюють таку аномалію двома причинами.
По-перше, місячні плани "урізаються" заднім числом, тому ДПАУ транслює переможні реляції.

По-друге, митники посилили тиск на бізнес, змушуючи або переконуючи платити податки наперед.

Податкова служба використовує авансові платежі вже давно. Однак сьогодні тиск на бізнес посилився. Спеціалісти підрахували, що у 2009 році бізнес переплатив 12 мільярдів гривень. В основному, за рахунок виплат Нацбанку, державних компаній та великих промислових підприємств ... Read more »

Категория: Новини України | Просмотров: 517 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Як то кажуть «темрява друг молоді і костоправа», можливо цій верстві населення і прийдеться до душі, якщо зовнішнє освітлення у обласному центрі зникне, а от роботи міліціянтам однозначно побільшає.

На сьогоднішній день у бюджетній сфері Волині різко погіршується стан розрахунків за спожиту електроенергію. Лідирує у «чорному списку» боржників, як завжди, обласний центр. У Волиньобленерго погрожують відімкнути від електропостачання луцькі вулиці, якщо міська рада не погасить заборгованість свого підприємства «Міськсвітло» за спожиту електроенергію. Підприємство з 1 січня цього року боргує 117 тисяч гривень за світло. «Ми не забули про календар ... Read more »
Категория: Волинські новини | Просмотров: 506 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Допомога уряду приватному підприємництву – це вже притча во єзицах. Одним із кроків, зокрема, було затвердженя порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Видобувні компанії чекали на постанову кілька місяців - упродовж першого півріччя жодна з них не могла отримати такий документ.

Постанова Кабміну задовольнила державних і розчарувала приватних видобувачів. Згідно з нею, держкомпанії та підприємства, державна частка у яких перевищує 60%, зможуть отримувати спеціальні дозволи на користування надрами поза аукціоном. Інші видобувачі мають змагатися за них на аукціоні.

Необхідність брати участь у конкурсах приватним видобув ... Read more »

Категория: Новини України | Просмотров: 487 | Дата: 16.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0