Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 16 » Дешева оренда - втрата для бюджету
Дешева оренда - втрата для бюджету
14:11
Складається враження, що промови Юлії Тимошенко та посадовців на місцях – це дві партії з різних опер. Принаймні одні і ніші, нібито, провадять одну політику, але показниках «успішності» виникає плутанина.

На черговій сесії обласної ради знову постане питання, яке стосується перегляду орендної плати за користування нерухомим майном, що належить громаді області. Зокрема, це стосується регіонального відділення Фонду держмайна України у Волинській області, комунального підприємства «Волиньоблагроліс» та ряду інших державних структур. Нагадаємо, на одному із останніх засідань бюджетної комісії обласної ради виникло питання, чому цим організаціям встановлена пільгова ціна, в сумі всього лише 1 гривня на рік! Едуард Стоєв, голова регіонального відділення Фонду держмайна пояснив це неналежним фінансуванням та кризою, відтак, попросив продовжити такі вигідні умови оренди. Олександр Башкаленко, заступник голови бюджетної комісії висловив здивування таким станом речей. Він зауважив, що Юлія Тимошенко у кожному виступі декларує стовідсоткове виконання бюджету, відтак, хто ж говорить неправду?

Так чи інакше, незважаючи на відмову бюджетного комітету продовжувати такі невигідні для бюджету Волині умови оренди – це питання дивним чином знову потрапило на розгляд майбутньої сесії обласної ради. Разом з тим, на сьогодні це вже не викликає здивування, адже неодноразово блоковані документи незрозумілим чином прокрадалися у порядок денний.

Цього разу вимоги орендарів залишилися без змін – 1 гривня на рік. Простіше кажучи - це безплатне користування майном, що належить усім волинянам. Їхньої згоди з цього питання ніхто, звісно ж, не запитував, бо є представники народу, які в праві вирішувати замість нього. Та чи вигідні для людей подібні рішення? Адже наповнення бюджету – це фінансування необхідних програм, які напряму залежать від коштів, що надходять до обласної казни.

Якщо говорити про мотиви прохачів, то з часу останнього засідання бюджетної комісії вони теж не зазнали змін. Фінансування на утримання бюджетних установ зменшено на 70-80%. Чому? Адже бюджет держави, за словами пані Тимошенко, виконується справно, а тут така невідповідність. Так, орендарі є неприбутковими бюджетними установами, за які повинен платити бюджет. Разом з тим, коли уряд дає вказівку на виконання певних соціальних програм, про джерела наповнення обласних бюджетів ніхто не запитує.
Для роздумів, Управління державної служби Головдержслужби у Волинській області орендує приміщення площею 542,2 кв.м., за це у бюджет області платять 1 гривню на рік. Приватним орендарям такі умови навіть в найкращих мріях не ввижалися. Як вважає заступник голови бюджетної комісії Олександр Башкаленко: «Подібні пільги, за рахунок урядової непрофесійності, в подальшому можуть дорого коштувати волинянам»,- він також наголосив, що плата в 1 гривню, як цього вимагають відповідні установи, є неприпустимо низькою і невигідною для обласного бюджету.

Лариса Кузнєцова

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 500 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |