Friday, 17.05.2024, 05:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  July 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » July » 16 » Лучан змусять платити за темряву
Лучан змусять платити за темряву
10:43
Як то кажуть «темрява друг молоді і костоправа», можливо цій верстві населення і прийдеться до душі, якщо зовнішнє освітлення у обласному центрі зникне, а от роботи міліціянтам однозначно побільшає.

На сьогоднішній день у бюджетній сфері Волині різко погіршується стан розрахунків за спожиту електроенергію. Лідирує у «чорному списку» боржників, як завжди, обласний центр. У Волиньобленерго погрожують відімкнути від електропостачання луцькі вулиці, якщо міська рада не погасить заборгованість свого підприємства «Міськсвітло» за спожиту електроенергію. Підприємство з 1 січня цього року боргує 117 тисяч гривень за світло. «Ми не забули про календар, який мав чорний колір і там білими буквами було написано «Луцьк вночі». Передайте, будь-ласка, що такий календар уже замовлений і вулиці міста Луцька освічуватися не будуть. А яким чином ви будете розраховуватися – це ваша проблема», − заявив начальнику відділу енергозбереження департаменту економіки міськради Тарасу Яковлеву гендиректор «Волиньобленерго». В міській раді звісно пообіцяли розібратися з боргами. Виникає питання, чому чиновники схаменулися лише після погроз «Волиньобленерго» відімкнути на вулицях електропостачання? Чому проблема боргу не турбувала міську владу впродовж 6 місяців?

І де у такій ситуації, коли існує загроза лишитися без зовнішнього освітлення, нещодавно створений антикризовий комітет при луцькій міській раді? Саме цей орган прийняв ряд заходів із погашення боргів комунальних установ обласного центру. Якщо комітет недієвий, навіщо він взагалі існує, щоб його учасники тягнули на зарплати бюджетні гроші? Адже замість зменшувати борги міських, обслуговуючих населення установ, антикризовий комітет навпаки закриває очі на те, що ці борги щодня зростають у геометричній прогресії.
Також хотілося б запитати у міських чиновників, куди діваються кошти, які Лучани платять за спожиту електроенергію? Адже судячи зі звіту «Волиньобленерго», саме населення є справним платником за світло. Чому Лучани повинні страждати через непрофесійність міського голови, його заступників та «непотрібного» антикризового комітету? І після того, як з вулиць обласного центру можуть зникнути ліхтарі і у обласному центрі запанує цілковита темрява – Луцька влада ще й хоче підвищити для населення тарифи за електроенергію. Невже нас змусять платити за темряву?

Олена Кондратюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 509 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |