Wednesday, 22.05.2024, 02:02

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 30 » Поглиначі бюджетних грошей
Поглиначі бюджетних грошей
13:38
Незважаючи на численні провали в своїй діяльності і гучні заяви народних депутатів, що нинішнє МЗС взагалі треба скоротити, цей «безголовий» інститут влади продовжує функціонувати, хоча як і раніше з дуже сумнівним успіхом. Якщо проаналізувати, чим же все таки займаються чиновники за зачиненими дверима кабінетів, то вимальовується наступна картина.

Отже, виявляється «найбільша частина роботи консульських працівників припадає на здійснення нотаріальних дій, легалізацію і витребування документів, питання реєстрації актів цивільного стану, а також оформлення віз іноземцям і особам без громадянства».

Цікаво, що часто-густо українці скаржаться на те, що для отримання візи вимушені витрачати силу-силенну часу, приносити кіпу непотрібних довідок ще й вислуховувати в свою адресу якісь хамські зауваження. Що вже говорити про тих, кому просто відмовляють в її отриманні. Проте, МЗС тим часом у поті чола трудиться над видачею віз іноземцям. Щоб вони, не дай Бог, на нас не образилися.

Усього у 2008 році дипломатичні представництва і консульські установи України закордоном провели приблизно 575 тисяч консульських дій.

Ще цікавіша історія виходить із звільненням з полону наших громадян. «За даними іноземних дипломатичних установ України, в 2008 році за участю консульських посадових осіб звільнено і повернено до України 69 українських моряків (у 1 кварталі цього року – 50), звільнено 1 повітряне і 9 морських суден України (у 1 кварталі цього року – 3 морських судна України)».

Цифри, звичайно, вражають. Але якщо згадати «муки творчості» нашого міністерства в ситуації з «Фаїною» і «Марафоном», то паперовий звіт уже не справляє такого враження .

Крім того, наші дипломати і консули, «не шкодуючи себе», вибивають гроші із «злісних» неплатників-працедавців: «у контексті відновлення порушених прав співвітчизників, які займаються трудовою діяльністю в країнах перебування, впродовж 2008 року загальна сума недоотриманої заробітної плати, поверненої за сприяння МЗС і іноземних дипломатичних установ України 202 громадянам України, склала 975245 доларів США (у 1 кварталі цього року надано сприяння 20 українським громадянам у поверненні недоотриманої зарплати на загальну суму 273040 дол. США)». Варто зазначити, що писанням цих сатистичних даних теж хтось займався у МЗСі, так що робота на перший погляд кипить.

Цікаво і те, що в МЗС України «продовжує працювати Громадська приймальня, де співробітники Департаменту консульської служби, виявляється, надають консультації з консульсько-правових питань як під час щоденного особистого прийому, так і в телефонному режимі, поштою і засобами електронного зв'язку». Разом з тим, мало хто із «звичайних» громадян мав шанс скористатися послугами цієї приймальної. Чи то в силу її нерозрекламованості чи може – безрезультатності у вирішенні поставлених питань.

Насправді, приємно, що українське МЗС, виявляється, щось робить. Проте, численні провали на зовнішньополітичному фронті, які привели до того, що Україну сприймають країною виключно третього світу, а українців – виключно нелегалами і повіями, не дають можливості гідно оцінити всі 575 тисяч консульських дій міністерства за минулий рік. Прикро й те, що подібна ситуація спостерігається практично у кожному державному відомстві, яке являє собою громіздкий апарат із поглинання бюджетних коштів.

Світлана Задорожна

Категорія: Привітання | Переглядів: 648 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |