Friday, 17.05.2024, 04:57

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 19 » Грицюк позбавив іваничівців лікарні?
Грицюк позбавив іваничівців лікарні?
13:39
На жаль, напередодні виборів гроші на вкрай необхідні для волинян потреби деякі політичні сили розділяють «за кольором». Волинські БЮТівці забрали кошти на будівництво районної лікарні в Іваничівському районі. Не турбує біло-сердечних і той факт, що найгірша справа з лікарнями саме у цьому районі нашої області. Чим керувалися депутати Волиньради від БЮТ для громадськості залишається загадкою. Та вочевидь, не здоровим глуздом, якщо лишили всіх мешканців Іваничівського району без такого необхідного їм медичного закладу.
Омріяної лікарні іваничівці чекають ще з 1986 року, саме тоді затвердили проект будівництва мед установи. За три роки звели основний об’єкт майбутньої лікарні. Наразі ж будівництво «заморожене».
А всі медичні послуги мешканці району змушені отримувати у медустанові, приміщенню якої вже більше тридцяти років. Словом, умови обслуговування не витримують жодної критики. Щоб доправити хворого з реанімації до стаціонару - шлях пролягає через вулицю.
Відтак всі мешканці району змушені їздити на лікування до обласного центру. Ще гірша ситуація з породіллями. Всі ці роки іваничівці від влади чули одні лишень обіцянки - добудувати медичний заклад. У 2008 урядовці один перед одним запевняли, що гроші для лікарні виділять. Та у всіх цих голослівних обіцянках чиновників, мешканці району вже давно зневірилися. Останньою краплею став ганебний вчинок депутатів Волиньради від БЮТ.
Цього року, згідно з рішенням Міністерства регіональної політики, Іваничівська лікарня потрапила у перелік об’єктів, які фінансуватимуться з допомогою субвенцій з державного бюджету. Та на заваді стали владні амбіції біло-сердечних депутатів. Дізнавшись про те, що гроші лікарня таки отримає, вони написали листа Тимошенко, з проханням зняти з Іванич ці кошти, бо ініціювали їх не представники БЮТу. Серед авторів ганебного листа є керівники БЮТу в області - Євген Кирильчук та Анатолій Грицюк. Лист від голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка містить необґрунтовані факти з приводу недоцільності будівництва Іваничівської районної лікарні. Зокрема, соратник Тимошенко у «вилизаному» листі стверджує, що медичний заклад не потребує коштів, мовляв, якщо їх виділити, то гроші розкрадуть. Питання: хто? Чи не самі ж автори листа? Чи може бояться, що з ними не поділяться? Натомість переконують прем’єрку виділити шалені гроші на інші, не зрозумілі об’єкти будівництва в області. Цитуємо завершення авторського листа від Анатолія Грицюка «Розумію, що державі сьогодні складно , але благаю – допоможіть!». Питання кому, волинянам чи чиновникам?
Звісно, що листа від пана Грицюка сповненого «лесті» на ім’я прем’єр-міністра, Тимошенко з Турчиновим розглянули та Іваничівську районну лікарню позбавили таких необхідних коштів у сумі – 2,5 мільйонів гривень. Саме ця сума могла стати початком активної роботи з будівництва лікарні.
Вочевидь, напередодні виборів БЮТівці вирішили займатися лише тими проектами, які допоможуть завоювати електорат, або «підзаробити» на державних субвенціях? Хіба такими справами мають займатися волинські чиновники? Проблеми волинян ніколи не турбували сьогоднішню владу. Виникає питання, хто ж тоді відповідатиме, якщо не дай Боже у районі трапиться якась «НП», а лікарні поруч немає? Це буде на совісті волинських БЮТівців.

Олена Кондратюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 520 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |