Friday, 17.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 18 » "Гривнекосилки" для міської влади
"Гривнекосилки" для міської влади
16:03
І знову міська влада вирішила вдарити по кризі купівлею нової техніки. Цього разу 17 червня в центральному парку культури та відпочинку презентували професійну техніку для зелених господарств. Одна із фірм, що займається в Україні продажем відповідної техніки представила на огляд лучан газонокультиватор, косарки, тощо. Головні комунальники прицмакуючи стверджували, що це - просто чудо техніка. Заміняє одразу 30 чоловік. Невтомна, та ще й забезпечує безвідходне виробництво. І відразу виникає дежавю. Десь це вже було.

Не до кінця зрозумілим є і питання із КП «Зелене господарство». Якщо не зраджує пам'ять, то ще цього тижня головні комунальники Луцька просили у підприємців своїми силами облагоджувати клумби. Мовляв, господарству накладно. Утримання однієї клумби - понад 3000 гривень. А вже за кілька днів у «Зеленому господарстві» раптом все гаразд, йде мова про нове устаткування. До слова, якщо лучани були спостережливими, то помітили, що клумби по місту з’являлися із великим запізненням, а у парку частина з них відсутня і дотепер. Ті ж, що є вже такі барвисті, як колись і роблять їх просто для галочки, куди йдуть кошти, які заявлені при посадці квітників, можна тільки здогадуватись. Хоча Владислав Стемковський знову кивнув у бік підприємців. «Можливо, вони, куплять техніку, а ми будемо орендувати». А тепер інформація для роздумів: у Луцьку, швидше за все, вже є приватні підприємства, що володіють відповідною технікою, оскільки при оформленні прибудинкового ландшафтного дизайну та міні парків на території котеджів її безумовно використовують. То можливо, Владиславу Стемковському дешевше буде зателефонувати у бізнес-довідку і отримати потрібну інформацію? Але тут швидше за все не стоїть питання у допомозі місцевим підприємцям. Просто окремі чиновники, швидше за все, розроблять відповідну схему «кум-брат-сват». Де одна сторона «свої» підприємці, які беруть техніку в кредит, друга сторона - міська влада, яка у цих же підприємців бере її в оренду за великі гроші. Гадаємо, хід думок – зрозумілий.

Тепер, що стосується безвідходного виробництва. Коли у минулому році відбувалось масштабне прочищення парку, чиновники з міськради заявляли, що спиляні дерева підуть на лавки, а щепами будуть щось там опалювати. В результаті все або лежить мертвим грузом у паркових болотах, або зникло у невідомому напрямку. Це що стосується якісної деревини. До слова, у прес-релізі на сайті міської ради є інформація, що переробленою щепою можна буде опалювати у зимовий період КП «Зелене господарство». Натомість, як повідомив того ж дня у новинах Олег Савчук, директор КП «Зелене господарство»: «Якби у підприємстві були енергозберігаючі котли, ми змогли б економити». Це означає, що спочатку куплять плуг, а потім і на коня підзбирають. Логіки ніякої.
Тепер про економію на працівниках. Комунальники запевняють, що завдяки тому, що зникне близько 30 робочих рук техніка швидко окупиться. Вже є досвід із заміною двірників допотопними машинами – стало ще гірше. Можливо, якби міській громаді запропонували техніку, що замінить працю 30 чиновників, то з десяток екземплярів купили б власним коштом.

Лариса Кузнєцова

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 527 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |