Friday, 17.05.2024, 08:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 16 » На дахах луцьких багатоповерхівок зекономлять?
На дахах луцьких багатоповерхівок зекономлять?
15:01
Чергова комунальна програма «Дахи» Богдана Шиби – зазнала фіаско? Минулоріч градоначальник обласного центру пообіцяв, що на всіх багатоповерхівках красуватимуться надійні та якісні шатрові дахи. Та от, мабуть, мер з відповідним заступником погано порахували кошторис програми, чи просто не розраховували на те, що пообіцяють багато, а виконають лише мізер. Або покладали, мабуть, надії і на те, що багатообіцяюче гасло з часом просто забудуть. Тож, виконувати програму мерія таки взялася. Та от згодом довелося внести корективи у кошторис програми, адже необхідних грошей на встановлення шатрових дахів просто немає.

Більшість покрівель луцьких багатоповерхівок вже давно потребують капітального ремонту. Мешканці таких будинків під час легкого дощику просто потерпають. Їх проблему мали б вирішити шатрові дахи, які за своєю технологією надійно захищають будинки від протікань, і які, свого часу, так активно нахвалював пан Шиба. Оцінивши реальний стан міського бюджету та зростання боргів по зарплаті перед працівниками бюджетних установ мер вирішив, що нині це дороге задоволення, і значно дешевше буде встановити пласкі покрівлі. І не важливо, що їх якість є досить сумнівною, і у всіх країнах Європи від них вже давно відмовилися. Окрім того, руберойд, що є на м’яких дахах, за своїми властивостями, руйнується через два-три роки. Компетентний градоначальник мав би це знати, та, вочевидь, не луцький мер. Складається враження, що приказка: «Скупий платить двічі» для місцевих чиновників не засторога, а непоганий привід підзаробити?

Аби впровадити цей задум у життя Шиба спромігся викроїти лише 4 мільйони гривень – і ті, за рахунок муніципальної позики у Ощадбанку. Вся ця ситуація скидається на "улюблений промах» мера – дороги. На них витратили мільйони бюджетних коштів, а вони зруйнувалися, як то кажуть, вже після першого дощу. Вочевидь, така ж доля очікує і на дахи багатоповерхівок?

Богдан Шиба переконує, що фірма, яка займається заміною дахів, обіцяє семирічну гарантію. Варто зазначити, що шатрові дахи можуть прослужити 40-50 років. Виникає питання, чи не буде «мерська» ідея черговим відмиванням коштів, адже лучани вже неодноразово переконувалися, як градоначальник виконує свої численні передвиборні обіцянки.

Складається враження, що міський керманич живе за принципом: «після мене, хоч трава не рости». Каденція міського голови Богдана Шиби закінчується в наступному році, і в спадщину наступнику він передасть ті ж розбиті дороги і діряві дахи. Але здається, це питання його наразі аж ніяк не турбує?


Олена Славута

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 526 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |