Friday, 17.05.2024, 04:56

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 16 » Українському селу газ не потрібен?
Українському селу газ не потрібен?
11:11
Вже вдосталь попіарилися чиновники на газифікації українського села! Масштабні кампанії та сільські гуляння, на зразок: «а у нас є газ», з легкої руки урядовців можна віднести до минувшини. Скінчилася газифікація найменших територіальних одиниць нашої держави так і не набравши обертів.

Отож, урядовці, зокрема Міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, вважають, що село сьогодні може обійтися і без такого блага цивілізації як газ. Граються урядовці з нами, мов з дітьми «дали цукерку, потім забрали».

В Україні села залишаться без цього блага цивілізації через високу вартість блакитного палива та самого процесу газифікації. А до чого ж тут люди? Хіба ж не держава має перш за все турбуватися про добробут своїх громадян, а не про власну вигоду?

Все впирається у вартість блакитного палива, а точніше виною всьому є та славнозвісна січнева газова угода, з легкої руки підписана Тимошенко, згідно якої Україна купує газ за найвищими цінами у Європі. "Доводиться констатувати, що багато років підряд ми всі робили дурниці - ми займалися газифікацією сільської місцевості. От ми газифікували-газифікували для того, щоб зрозуміти, що в наступному році ціна на газ буде не просто великою, а дуже великою. Ціна на газ незабаром усіх зробить дуже і дуже тверезими" – констатував міністр ЖКГ Олексій Кучеренко. Він же і не придумав нічого кращого, як запропонувати селу замість газу солому, тирсу, деревні гранули чи торф. Селяни ж у відповідь, мабуть, запропонували б пану Кучеренку самому спробувати натопити у своїй оселі соломою! Виникає питання, може було б розумніше спершу порахувати, а чи не виявляться альтернативні види палива більш затратними для села аніж блакитне паливо, перш ніж робити такі гучні заяви?

Хоч як не крути, газ у сільському будинку не розкіш, проте, це розв’язання багатьох життєво важливих проблем, зокрема опалення. Часто селяни роками мріють, щоб у їхньому населеному пункті з’явилася омріяна жовта труба. А тут такий сюрприз від влади. Навіщо ж стільки років поспіль урядовці піарили кампанію газифікації – як шлях до цивілізації. Адже очевидно, що впровадження альтернативного виду палива у нашій державі затягнеться не на один рік. А що ж до того дня робити людям?

Торкнулася газова проблема і наш аграрний край. На Волині мешканці віддалених сіл й досі сподіваються на газифікацію. Адже останнім часом, жовту трубу прокладали до сіл не лише за державний кошт, долучалися до цієї справи і приватні структури, за сприянням місцевих високопосадовців. Так, жителі не одного села Волині вже уклали з такими приватними «ділками» угоду про газифікацію помешкання і , звісно, дали передоплату за газифікацію 30%. Та чекають поки їм поведуть трубу й досі. А тут ще й такий газовий сюрприз від влади. Здається, урядовці остаточно вирішили викоренити поняття село з української мови. Адже замість допомогти наблизитися до цивілізації, держава забирає у села останнє.

Олена Славута

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 520 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |