Friday, 17.05.2024, 06:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 12 » Лохотрон "Візир" вже не аргумент
Лохотрон "Візир" вже не аргумент
10:04
В Україні публічно і послідовно вищі чини ДАІ (і Міністерства внутрішніх справ України в цілому) безглуздими «лякалками» нахабно «розводять» водіїв, вважаючи останніх за «лохів» і бидло. Про яку пошану до даішників (і, відповідно, закону) може йти мова?

З кінця минулого року в Україні діють зміни в законодавстві, що стосуються посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, покликані зменшити кількість ДТП на дорогах та створити передумови для безпечного дорожнього руху. На жаль, реальна кількість ДТП від впровадження цих змін не зменшилася.

Чинників традиційно незнижуваної високої аварійності, по суті, два, і обидва класичні: дурні і дороги. Що стосується доріг – то тут все зрозуміло: дороги в Україні в цивілізованому їх визначенні практично відсутні (існують лише їх окремі фрагменти), і з цим погоджуються практично всі. Що ж до другого чинника – дурнів, то їх в надлишку...

Але найважливішим чинником, від якого залежить аварійність, є або ж непродуманість законодавчих змін, або ж їх повне ігнорування і навіть саботаж самими ж даішниками.

Останнім часом практично всі вітчизняні ЗМІ торкнулися теми доцільності і коректності використання приладів контролю за швидкістю «Візир». Десятки наукових і практичних досліджень довели повну недосконалість роботи і використання даного приладу в частині виявлення правопорушень на дорогах.

Варто додати, що питання про невідповідність приладу стандартам піднімалося ще на початку його роботи. Разом з тим, чиновники запевняли, що він сто разів сертифікований і перевірений і допустили «Візир» до роботи. Таким чином, відкрилася бездонна штрафова торба. У приладу відразу був помітний ряд вагомих недоліків, разом з тим головні даішники чомусь манірно приховали таку некоректність і косили штрафи у неймовірних кількостях. До кінця не відомо, що ж наповнювали ці гроші, мабуть, кишені.

Не зайвим буде відмітити, що завданням міліції (теж неодноразово нормативно закріпленим) є негайне припинення правопорушення безпосередньо після його виявлення.

В описаних же випадках українські міліціонери проявляють свою суть як пасивні збоченці, вуаєристи: за порушеннями закону спостерігають, милуються, фіксують, але нічого не роблять!
Хай зафіксований на швидкості в 200 км/год автомобіль з пянюгою-водієм і далі жене на тій же швидкості по місту, поки не закінчить свій шлях на автобусній зупинці, забравши життя десятка упевнених в приказці «наша міліція нас береже», мирно чекаючих пасажирів…,але навряд чи сім'ї всіх загиблих і покалічених утішить той факт, що за декілька хвилин до фатального зіткнення даішники «успішно» зафіксували перевищення швидкості майбутнім вбивцею і навіть збиралися «оперативно», через місяць, прислати порушникові квитанцію про сплату штрафу (дуже «своєчасно»!)…
 
Одразу відмітимо, що створення і експлуатація згаданих нами і «Визира», і «Базы» за грошовими витратами обійшлися бюджету не в один десяток мільйонів гривень. Але ці витрачені гроші (за відсутності схвалення Державної служби спеціальному зв'язку і захисту інформації України на їх використання) вважаються такими, що витрачені всупереч цільовому призначенню. Це все одно, що Даішники на виділених для покупки сертифікованого і «правильного» устаткування, приладів і інформаційних систем витратили мільйони на ігрові приставки і порнофільми!

Сподіваємося, що цією ситуацією зацікавляться органи компетентні розслідувати правильність і доцільність використання державних коштів.

І взагалі курйозні ситуації зустрічаються: власникові автомобіля приходить поштою штраф за зафіксоване «Візиром» перевищення швидкості, здійснене кілька днів тому, і це при тому, що ще місяць тому у водія його автомобіль викрадений, і про це ж подана заява в міліцію!

Після ряду подібних зауважень – «Візир» вже не є аргументом у призначенні штрафу. 10 червня Київський суд визнав незаконними штрафи, виписані водіям на основі фотографій, зроблених за допомогою приладу «Візир». Але виникає запитання, як повинні почувати себе ті водії, які все ж отримали штрафи за цими приладами і навіть встигли сплатити. І чому так вперто мовчить Юрій Луценко, який використовує будь-який привід, щоб посвітитися у ЗМІ. Чи може це не той випадок? Так чи інакше, а за той короткотривалий період правління «Візира», хтось встиг напакувати кишені несанкціонованими штрафами. А про відповідальність за такі дії так ніхто і не заговорив.

Лариса Кузнєцова


Категорія: Новини України | Переглядів: 640 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |