Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 12 » Своя рука – владика...
Своя рука – владика...
10:06
Ми в земельних відносинах ліквідуємо корупцію.
Ю. Тимошенко.

Земельна тема для України – традиційно болюча й актуальна. Як і десятки, сотні років тому, за неї точиться невпинна, почасти не видима широкому загалу, боротьба, подекуди проливається кров, подекуди замилюються, кому треба, очі, шарудять банкноти, переходячи з кишені в кишеню, звучать погрози і лунають обіцянки. А над тим усім розлягається гіркий плач простих, не обтяжених знаннями законодавчих шпарин селян, котрі, пропрацювавши тяжко весь вік на землі, нині нерідко мають лише дулю з маком, та вдоволене і сите рохкання тих, хто встиг відхопити собі ласий шматок. Чим більше гектарів маєш – тим багатший. Де є можливість, особливо не напружуючись, розбагатіти, – там забуваються і закон, і елементарна людська совість… Неписані правила, за якими сьогодні живемо… Періодично виникають конфлікти довкола землі, скуповуються і приватизовуються великі масиви у лісах та природоохоронних зонах, зрідка у ЗМІ просочується інформація про спроби часткової приватизації річок і навіть морів… І це при тому, що формально земля сьогодні не продається, хоча дехто вже встиг продати її наперед. А дехто, відповідно, купити…Саме тому державні мужі за вирішення відповідних питань фантастично збагачуються.

Гучної слави набули акції – протесту селян біля стін Верховної Ради та Кабінету Міністрів із вимогою звільнити з посади Державного комітету земельних ресурсів Олега Кулініча, який обійняв її по квоті Блоку Литвина. В останніх акціях взяло участь понад сотні людей, які постраждали від рейдерства та корупції в земельній сфері.

« У фракції розуміють, що Кулініч суттєво підірвав авторитет Блока Литвина напередодні виборів", - визнав народний обранець з однойменного блоку. Депутатська фракція Блоку Литвина ініціюватиме на засідання Ради коаліції розгляд цього питання, аби остаточно не втратити рейтинги.

Пригадується, як в одному із коментарів «Української правди» В. Литвин завіряв, що в самому Уряді представників Блоку Литвина не буде: «В Кабміні не буде ні одного нашого чоловіка, по крайній мірі, ми на це не розраховуємо та не претендуємо». Відповідну квоту спікер парламенту заповнив за рахунок інших органів виконавчої влади.
Щоб отримати лакомий кусочок, як Державний комітет по земельним ресурсах, новому-старому спікеру довелося плідно попрацювати, адже «патронат» Держкомузему приносить чималі «дивіденди», зважаючи на чергову виборну кампанію.

Тому для захисту інтересів селян представникам «Блоку Литвина» потрібно перестати жирувати та плазувати довкола ”хазяїна”, щоб дістати “хоч дулю, хоч півдулі – лиш під самую пику” і готові “за шмат гнилої ковбаси” продати рідну матір, зраджувати надії своїх виборців. Правду люди кажуть : Україна має все, але не мала і не має чесної влади. Натомість, дорвавшись правдами і не правдами, до державного «корита» плювати хотіли як на одного, так і на другого з високої дзвіниці, не забуваючи при цьому вдягати українські вишиванки і ревно хреститися та прикладатися до ікон...

Але виправляти зроблені помилки ніколи не пізно! Важливо не відкладати це на колись, а починати відразу! Лише депутатський корпус однойменного блоку на чолі зі спікером повинен взяти на себе всю відповідальність за дії свого «партійця», за розчарування виборців, які авансом повірили і дали для цього достатньо прав і повноважень захистити їх від зубожіння і рейдерства, а Україну – від розрухи!

Тож як би там не було, а від землі поки що маємо здебільшого неспокій та проблеми… Краще б пшениця так родила, як родять сльози і людське горе…

Орест Мовчанюк[b]


Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |