Friday, 17.05.2024, 04:57

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 9 » Дешевий піар не вдався
Дешевий піар не вдався
17:57

Заява Віктора Януковича про вихід з коаліційного процесу припинила цілу серію дешевих рекламних проектів, які почали відбуватися в Україні і в області, зокрема. Представники окремих  політичних сил, які в’їхали в обласну раду на «помаранчевому» возі, зрозуміли чим пахне і почали пошуки нового політичного бренду. Щоправда, наразі, дуже обережні.

     7 червня у Луцьку  відбувся «круглий стіл» з питань обговорення внесених Віктором Ющенком змін до Основного Закону. Та замість обговорення по суті,  учасники заходу перейнялися стурбованістю щодо можливого утворення коаліції між БЮТ та Партією регіонів. На думку голови фракції «Наша Україна» у Волинській обласній раді Сергія Слабенка, те, що хочуть зробити в країні БЮТ і Партія регіонів, відкине країну на декілька кроків назад. Пан Слабенко стверджує, що «з однієї сторони зміни - революційні, а з іншого - вони не внесуть спокою». Ця  фраза  продемонструвала розгубленість і страх учасників  засідання. Оскільки ті політичні сили, які були представлені, очевидно залишаться осторонь владного процесу. І  немає  принципового значення,  з коаліцією чи без неї.

    Інший діяч обласного масштабу – єдиноцентрист  Ігор Гузь,    не встиг навіть розігнатися. Крила його войовничості теж обрубала заява Лідера Партії регіонів. Голова ВМГО «Національний Альянс»   вважає, що коаліція «тимошенківців» і «регіоналів» – це «хунта, це є диктатура... Обирати Президента у Верховній Раді - це є зло». Пан Гузь у цьому бачить «кремлівський слід». Як засіб недопущення такого сценарію, Ігор Гузь пропонує пропрезидентським силам блокувати трибуну парламенту, а знаковим фігурам - таким, як Яценюк, Тягнибок, оголосити похід на Київ. Пан Гузь вважає, що на рівні Волині слід звернутися до голови обласної ради Анатолія Грицюка з вимогою скликати позачергову сесію облради. Якщо це не вдасться, то незгідні депутати мають задекларувати свою позицію. На думку Ігора Гузя, якщо всі можливості будуть вичерпані, то президенту варто йти у відставку, що підніме його авторитет.

Як казав Анатолій Грицюк «хороший хлопчисько», щоправда, конкретно відірваний від реальності. Йому б в армії служити і там викидати свою енергію. А так перечитав чоловік історичної літератури і пройнявся світовою несправедливістю. Тож так і не судилося йому розвинути ідею походів на Київ та інші революційні речі. Все зів’яло ще у зародку. Але кілька цікавих моментів із промови депутата облради все ж можна виділити. Зокрема, люб’язність до Яценюка і Тягнибока. У недалекому майбутньому  можна прогнозувати появу пана   Гузя  саме  в рядах прихильників цих товаришів.      

Такі дії  окремих українських політиків та їх місцевих представників є прогнозованою. Уся їхня «діяльність» базувалась не на конструктиві, а махровій «жириновщині». Істерика з будь-якого приводу, скандальність, як елемент привертання уваги і все, за такими проявами більше нічого не було.  

     Колись лікарі - психіатри відмітили такий цікавий феномен. Люди, які потрапляли на лікування внаслідок безумства, спричиненого комуністичним режимом і виступали проти нього, згодом потрапляли з тим же діагнозом, тільки від чергового державного устрою і вимагали повернути комунізм назад. Причиною була відсутність стимулу до життя. Вони не знали нічого крім боротьби, а за нових умов вона була неактуальною. І ті, хто не зміг адаптуватись, переживали важку життєву кризу. Схоже, те ж саме чекає окремих   «помаранчевих»  діячів від політики.

 

Світлана Зодорожна


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 538 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |