Friday, 17.05.2024, 04:57

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 3 » Люди не сприймуть укази Ющенка про перевибори Ради і президента
Люди не сприймуть укази Ющенка про перевибори Ради і президента
08:56
Перший заступник глави фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що українське суспільство не сприйме дій Віктора Ющенка, якщо у разі створення нової коаліції він видасть указ про дострокові вибори Верховної Ради з одночасним складанням повноважень президента.

Про це Єфремов заявив, коментуючи інформацію про те, що у Секретаріаті президента готові два проекти указів про дострокові вибори президента та ВР у разі створення нової коаліції.

За словами регіонала, дії президента суперечать логіці прийняття державницьких рішень. Говорячи про можливі дострокові вибори до ВР, Єфремов зауважив, що чим далі, тим менше є механізмів для цього.

"Є законодавство, яке визначає дії президента до моменту складення ним своїх повноважень. Юридично ми можемо сперечатися, коли новий президент прийде до влади, проте це спір юристів. Суспільство не сприйме такі дії президента", - сказав депутат.

Єфремов також зазначив, що його уже не дивують жодні дії чинного президента. "Він минулого разу підписував укази чотири рази, а потім забув, що вони існують, і підписував нові укази. Тому він може свої укази видавати, але ми маємо право їх оскаржувати у Конституційному суді", - сказав він, додавши, що депутати обов'язкового звернуться до КС, якщо дані укази будуть неконституційними.

Відповідаючи на запитання, чи указ президента про його відставку може поставити хрест на внесенні змін до Конституції, заступник голови фракції ПР зауважив, що механізми внесення змін до Конституції чітко визначені законами, і ця процедура не пов'язана з узгодженням змін до Конституції із президентом.

"Тому, якщо у парламенті буде достатньо голосів - конституційна більшість, яка буде вважати, що необхідно прийняти ці зміни, - то ми приймемо їх", - завірив регіонал.

Також Єфремов зауважив, що зараз остаточно не узгоджено варіант змін до Конституції, що розробляється БЮТ та партією регіонів. За його словами, обговорювалися тільки окремі положення, і коли цей документ буде готовий остаточно, то він буде винесений на затвердження політради Партії регіонів.

"Робота над даним документом не завершена, і він відпрацьовується на рівні фахівців", - поінформував народний депутат Олександр Єфремов.

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 544 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |