Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 1 » "Поспішаймо творити добро!"
"Поспішаймо творити добро!"
13:57
1 червня у Міжнародний день захисту дітей обласне відділення Дитячого фонду України провело традиційний благодійний марафон «Поспішаймо творити добро». Для Волинської обласної організації Партії регіонів участь в акції стала вже багаторічною доброю традицією. Цього року обласну організацію представляв Андрій Мельник, заступник голови Волинської організації ПР. Він зазначив, що ті заходи, які проводить фонд, головою якого є Олена Грінченко – це хороша і, головне, багатократна справа. Адже аналогічні акції проводяться і до Різдвяних, Великодніх свят, тощо. «Приємно, що і підприємці і депутатський корпус одностайно підкреслюють, що доля дітей, позбавлених батьківського піклування є їм небайдужою. ПР, за часів прем’єрства Віктора Януковича, в соціальній політиці ставила акцент на підтримку таких дітей у їхньому життєвому становленні. Були розроблені ряд державних програм, що і повинні стимулювати тих людей, які виросли у повноцінних сім’ях дарувати свою ласку і тепло тим діткам, що не мають сім’ї» - зазначив Андрій Мельник.

У рамках благодійного проекту «Зігрій любов'ю дитину», ініційованого Президентом України, в області охоплено 57 багатодітних родин, де виховується 10 і більше неповнолітніх дітей. До її реалізації на теренах Волині приєдналися народні депутати України від Партії регіонів Б.Колесніков, А.Клюєв, М.Янковський. Зокрема, під свою опіку вони взяли 24 багатодітних сімей Волині, у яких 10 і більше неповнолітніх дітей (15 - у Маневицькому, 2 – у Турійському та Ковельському районах, 7 – у Камінь-Каширському районах).

За оцінками експертів, дітей, які живуть на вулиці, нараховується від 40 до 50 тисяч. Кількість дітей-сиріт щороку в Україні збільшується. Лише 3% з них – це діти, чиї батьки померли. Решта – це так звані „соціальні сироти”, які стали такими при живих батьках, котрі через наркоманію, алкоголізм чи просто безвідповідальність порушили базове право дитини на сімейне виховання та батьківське піклування. Кількість сімей в Україні, які мають бажання усиновити дитину, з кожним роком зменшується. Натомість зростає число державних сиротинців. Лише за останні 6 років таких закладів збільшилось, майже, в десять разів. Інтернати переповнені, а загальний рівень виховання в них, незважаючи на те, що утримування кожної дитини коштує державі 12 тисяч гривень на рік, залишає бажати кращого.

Партія регіонів робить великий акцент не лише на матеріальній підтримці, а й на моральному вихованні дітей. Оскільки, за статистикою міжнародних експертів в Україні фіксується велике зростання соціальної незахищеності дітей. Зростає кількість хронічних захворювань у молодому віці, СНІДу, безпритульності. «Помилково думати, що нас це не стосується. І на сьогоднішній день держава декларує, що ніби робить якісь кроки для захисту таких дітей і водночас цього не відчувається. Щоб запобігти таким проявам у майбутньому, повинна бути чітко сформована думка та діяльність громадськості, як унеможливити такі проблеми. Адже, якщо дитина буде відчувати радість від життя в сім’ї, то вона повноцінно сприйматиме життя і виросте повноцінною, сформованою особистістю. У цей день хочу висловити слова щирої подяки кожній сім’ї, яка усиновила дитину, взяла її на виховання, кожному з прийомних батьків та батьків-вихователів, адже сім’я – це школа, де панує любові до батьків і рідної землі. Саме так споконвіків українці формували свою національну самобутність.

Бажаю нашим маленьким волинянам щасливого дитинства та сяючих посмішок. Хай у ваших серцях не буде місця розчаруванню і байдужості. Нехай втілюються в життя всі ваші задуми, відкриваються нові можливості для самореалізації та творчого розвитку.» - підсумував Андрій Мельник.

Прес-служба Волинської обласної організації Партії регіонів.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 579 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |