Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  June 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » June » 1 » Лікарі втікають з сіл
Лікарі втікають з сіл
10:35
Міркування з приводу…

(заслужений лікар України, головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні у 1971-2005 р.р. Володимир Сичук)

Серце щемить, коли спостерігаєш як руйнується те, що раніше процвітало, як беруться до життєво важливих справ «далекі» люди, як «світлі» голови та справді професіонали виявляються непотрібними своїй державі. Спостерігаючи це поволі розумієш, якщо так буде і далі - ми приречені…

Хочу висловити своє зауваження з приводу кадрової політики, що спостерігається у керівництва Ратнівського району та ЦРЛ. На мою думку воно приречене на провал.

Якщо за останні чотири роки в район прибув лише один лікар, то виїхало з причин неналежного ставлення керівництва – шість, причому це далеко не пенсіонери, а люди у розквіті сил, професійних знань та навиків.

Ратнівчани не знають, чому виїхав з району хірург із «золотими» руками, світлою головою Олег Ткачук разом з дружино, акушер-гінекологом. Ця сім’я працевлаштована в обласних лікувальних закладах.

Чому виїхала сім’я Ігнатіва? Він – анестезіолог, дружина – головний лікар Жиричівської лікарської амбулаторії, на сьогоднішній день працевлаштовані у Житомирській обласній лікарні.

Чому виїхала сім’я Бабінових – чоловік і дружина, які працювали стоматологами Велимченської дільничної лікарні? Нині працевлаштовані у місті Ковелі, а у Велимчому до цього часу немає жодного стоматолога.

Розділяю турботу головного лікаря відносно лікарів-пенсіонерів та передпенсійного віку. Варто було б написати, нехай весь район знає, який відсоток лікарів-пенсіонерів в даний час, який буде через 5 та 10 років. Математика не складна, вирахує навіть учень початкової школи.

Згадується і про квартири для сільських медиків. Але де вони сьогодні будуються? У старі добрі часи кожного року у районі здавалося по три приміщення фельдшерсько-акушерських пунктів. Проте за роки правління нової влади, що прийшла після повалення режиму Кучми, за чотири роки в районі не побудовано жодної квартири для медичних працівників, жодного медпункту, не кажучи про амбулаторії та лікарні. Так що, сьогоднішня команда району поставила з ніг на голову основне гасло провладної політичної сили, тому треба читати «не ділом, а словом» замість «не словом, а ділом» .

У нещодавньому інтерв’ю кореспонденту телебачення другий президент України Леонід Кучма висловив свою стурбованість з приводу того, що в державі сьогодні управляють «кухарки» замість професіоналів. Будемо надіятися, що ці слова нашого району не стосуються.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 868 | Додав: SOVA | Рейтинг: 0.0/0 |