Thursday, 02.05.2024, 03:46

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 03
Як повідомляє Головне фінансове управління облдержадміністрації бюджет обласного центру Волині недоотримав 1,7 млн. гривень.
Окрім цього до загального фонду місцевих бюджетів області не забезпечено надходжень плати за оренду цілісних майнових комплексів (недобір 332,4 тис. грн.), податку на прибуток підприємств, частини чистого прибутку господарських організацій, що вилучається до бюджету, та єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва – недобір склав відповідно 279,5 , 236,7 та 49,6 тис. гривень.
Категория: Волинські новини | Просмотров: 579 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

За 6 місяців падіння у вітчизняній економіці може досягти 30-40%, якщо кредитний портфель українського бізнесу і надалі скорочуватиметься нинішніми темпами (а лише за перші два місяці року він зменшився на 6,4 мільярда гривень).
Зупинка програм із кредитування серйозно вплинула на економіку, зупинивши інвестиційні програми та будівництво. Серед галузей, які найболючіше відреагували на безгрошів’я - це роздрібна і оптова торгівля, будівництво і нерухомість, сільське господарство, бізнес-послуги, харчова галузь.
Марними можуть виявитися і спроби уряду відновити кредитування економіки, зобов’язавши до цього банки, яким виділять кошти на рекапіталі ... Read more »
Категория: Новини України | Просмотров: 547 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Нещодавно президент України Віктор Ющенко підписав Закон “Про внесення зміни до статті 14 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» щодо одночасності проведення виборів.
У законопроекті, який набирає чинності з дня його опублікування, виключено норму про те, що “чергові вибори депутатів та сільських, селищних, міських голів відбуваються одночасно з виборами народних депутатів України”.
Як зазначається в пояснювальній записці до документа, згідно з частиною п’ятою статті 76 Конституції України, строк повноважень Верховної Ради становить п’ять років. Отже, с ... Read more »
Категория: Новини України | Просмотров: 638 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Чи перейменують слідом за змінами назв вулиць вулиць у Луцьку ЖЕКи в Євгеніїв - невідомо, але міській владі «старі» тарифи здалися занадто малими і пометикувавши вони спільно з ДКП «Луцьктепло» вирішили внести корективи. Рішення про це члени виконкому Луцької міської ради 26 березня на черговому засіданні.

Як розповіла директор департаменту економіки Луцької мерії Любов Ковпак, до виконконкому звернулося ДКП «Луцьктепло» із проханням погодити коригування тарифів на теплопостачання та гаряче водопостачання в сторону збільшення. Серед причин, через які підприємство змушене підняти вартість тарифу, є подорожчання газу та холодної води. Відтак, лучани в опал ... Read more »

Категория: Волинські новини | Просмотров: 573 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Антимонопольний комітет не виконав обіцянку завершити розслідування про необґрунтоване підвищення цін на медикаменти до початку квітня. Нагадаємо, що різкий «злет» цін на медпрепарати спостерігався ще в жовтні минулого року.

Якщо раніше комітет обіцяв оприлюднити результати і покарати винних наприкінці березня, то тепер чиновники обіцяють зробити це ближче до травня. Затримку пояснюють тим, що у справі з’явилися нові фігуранти. Тепер до 7 фармацевтичних компаній, що потрапили до «чорного списку» приєдналися ще 8 .

За підсумками розслідування фармкомпаніям, що завищили ціни на ліки, можуть бути пред'явлені штрафи в розмірі до 10% річного виторгу.

... Read more »

Категория: Новини України | Просмотров: 613 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Очевидно, влада відчула, що пахне смаленим і вирішила змінити тактику по відношенню до населення. Нагадаємо, уряд прийняв рішення про підвищення з 1 квітня 2009 року тарифів утричі для тих громадян, які використовували понад 400кВт/год. на місяць. Виключення становили лише пільгові категорії громадян і ті, хто мешкав у будинках, обладнаних електроплитами.
І вже 2 квітня Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) на засіданні скасувала своє рішення про підвищення тарифів. Про це повідомив на брифінгу в Кабінеті міністрів голова НКРЕ Валерій Кальченко.Він зазначив, що постанова була недоопрацьована, тому ухвалено рішення її відмінити. Від ... Read more »
Категория: Новини України | Просмотров: 571 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Сьогодні, 3 квітня, у столичному місті Києві зібралися тисячі українців з усіх регіонів, в тому числі і з Волині, активісти, прихильники, члени Партії регіонів задля того, аби висловити своє невдоволення проти дій нинішньої влади та впевнено сказати – "Змінимо владу - зупинимо кризу". Основні вимоги, які ставлять мітингуючи – це представлення діючим Урядом ефективної антикризової програми та змін до Держбюджету.

Зі своєю оцінкою ситуації в Україні і вимогами до влади зі сцени на головній площі України виступлять мери міст, керівники органів місцевого самоврядування, народні депутати, а також лідер Партії Регіонів Віктор Янукович.
О 12.00 колони м ... Read more »

Категория: Новини України | Просмотров: 550 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

На сьогоднішній день Волинь вже не можна назвати регіоном, де провідними галузями є тваринництво та молочарство. Свого часу наша область відправляла продукцію навіть за межі республіки. Тепер, внаслідок непродуманої аграрної політики уряду та ласих до прибутків переробників, Волинь подекуди змушена сама закуповувати молочну продукцію в інших областях. Колись це звучало б як нонсенс. Як зазначили журналісти одного із місцевих видань: «сьогодні усе волинське молоко тримається переважно на трьох, із шістнадцяти, районах -- Луцькому, Горохівському і Ратнівському. І якщо у березні, наприклад, крупнотоварні сільгосппідприємства Горохівського району продавали на пе ... Read more »
Категория: Волинські новини | Просмотров: 577 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Надзвичайно дивує те, що в умовах кризи всі дії Ющенка і Тимошенко знову ж таки спрямовані лише на підтримку банків і власних інтересів, а про звичайних українців, зокрема селян, помаранчеві лідери забули вже давно.

Всі чудово знають істину: що нині посіємо-посадимо, те незабаром і їстимемо. А в Україні, вочевидь, незабаром взагалі нічого буде їсти. Загрозу продовольчій безпеці країни, а простіше сучасний голодомор провокує нинішня політика урядовців щодо аграріїв. Нещодавно прем’єр-міністр Ю. Тимошенко мала проводити селекторну нараду з цим сектором економіки, але, мабуть, не знала що сказати людям, тому вирішила її скасувати.

Якщо у попередні роки ... Read more »

Категория: Волинські новини | Просмотров: 595 | Дата: 03.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0