Friday, 17.05.2024, 06:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 26 » Політична акція імені Тимошенко
Політична акція імені Тимошенко
16:08
В той час, як Тимошенко говорить про процвітаючі села, так і напрошується думка, десь ми це чули. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє про зростання виробництва сільськогосподарської продукції в першому кварталі 2009 року більше ніж на 55 відсотків. Сільські мешканці сприймають цю інформацію, м’яко кажучи, із здивуванням. Вони самі навіть не здогадувались, яким хорошим життям їм на сьогодні живеться.

Ще з початку свого прем’єрства Юлія Володимирівна займалася системним руйнуванням місцевого самоврядування, нинішній стан у державі якого вже конвульсійний. Варто зазначити, що коли міністром фінансів був Микола Азаров, виділення коштів для місцевих, сільських та селищних рад відбувалося в автоматичному режимі за чітко розробленою формулою. За керівництва Тимошенко, усі кошти знаходяться лише в ручному управлінні. Тобто за схемою, хто вислужився, тому приз. І усі голови зараз займаються не проблемами своїх населених пунктів, а одами прем’єру і випрошуванням законних коштів. Що це, як не пряме використання владних повноважень задля власного політичного іміджу? На сьогоднішній день у волинських селах у фельдшерсько-акушерських пунктах немає медикаментів, дітей у дитячих садочках немає чим харчувати, програма «Сільський автобус» є міфічною, субвенції на розвиток територій не виділяються і ще маса проблем, які виникли внаслідок того, що центральна влада як величезна гідра поглинає кошти і у зворотному напрямку кидає мізерні подачки.

Нарада із керівниками сільських та селищних рад – яскраво виражена політична акція імені Тимошенко, організована за бюджетні кошти. Обіцянок наслухались по зав’язку. Щоправда, згодом зрозумівши безглуздість деяких з них, Тимошенко дала задній хід. Зокрема, вона переконувала присутніх у тому, що перевірки на час кризи на селі будуть призупинені. Варто зазначити, що навіть якщо обіцянки дає прем’єр, то це всього лише слова у порівнянні із законними інструкціями, які має і МНС, і санстанція, і податкова, де чітко прописані норми стосовно перевірок. І уже наступного дня Тимошенко підкреслює, що введення на період кризи мораторію на перевірки з боку державних контролюючих органів не означає припинення перевірок фінансової дисципліни. Тобто іншими словами, все залишається на своїх місцях, просто на форумі прем’єр в черговий раз спробувала невдало себе прорекламувати.

На зустрічі прем’єр заявила, що політики не виконують своїх передвиборних обіцянок. І ось з цього місця пропишемо детальніше. Практично у кожній сільській, селищній, міській або районній радах переважна більшість – це представники БЮТ, отже та сама влада. Обіцянок вони давали стільки, що якби усі виконувались, то швейцарці б до нас просилися на ПМЖ, але «віз і нині там». То в чию сторону киває Юлія Володимирівна. Чому важливі для районів рішення блокуються ще в зародковому стані, адже Тимошенко зараз і є владою. «Я пам'ятаю, що кожен кандидат у депутати, кожен кандидат у президенти, кожен кандидат у члени уряду і прем'єр-міністр починає з того, що є така сакраментальна фраза - село гине. Закінчилися вибори, і вся турбота про село закінчується тим, що чиновники, а іноді й інші посадові особи отримують один гектар землі на власну дачу з басейном і майданчиком для барбекю. І на цьому вся турбота про село закінчується. Я хочу змінити ці погані тенденції", - сказала вона. Ну і, чому про ці проблеми почали говорити тільки зараз? Чи тому, що гроші закінчуються і красти вже просто нічого, чи тому, що соціальні проблеми це вже бомба, але не сповільненої дії і Тимошенко розуміє, за ким може задзвеніти дзвін. Якщо Тимошенко вже перестає асоціювати себе із діючою владою, то це явний передштормовий сигнал. Отже, корабель тоне?

Ольга Руда

Категорія: Новини України | Переглядів: 556 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |