Friday, 17.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 25 » Сувора реальність українського безробіття
Сувора реальність українського безробіття
09:48
Кількість безробітних в Україні невпинно зростає. Щоб приховати офіційну статистику, яка вражає своєю масштабністю, помаранчева влада вкотре обманює українців, говорячи, що безробіття не набуло розмаху, що практично всі люди залишилися на своїх посадах і продовжують приносити додому заробітну плату.
Опитавши 200 жителів Луцька, ми отримали дані, що 12 відсотків з них втратили роботу. 
Це опитування було проведене щоб переконатися чи дійсно влада говорить правду. В той час, коли всі експерти прогнозують зростання безробіття, Мінпраці звітує, що у квітні безробітних поменшало. 
Повірити у гарні слова та красиві цифри людям заважає сувора реальність. Статистика по безробіттю занижена в декілька разів. В центрах зайнятості штучно зменшують кількість людей, які залишилися без роботи, в той час, коли приховане безробіття процвітає.
Чиновники таке зменшення кількості безробітних пояснюють сезонним попитом на робочі руки для сільського господарства.
Справжнім рятівником для українців стала ця робота, на яку хочеш не хочеш, але мусиш йти. Адже відмовившись двічі від таких «підходящих робіт» людина втрачає статус безробітного. 
«Після моєї категоричної відмови працювати, м’яко кажучи, не за фахом, мені не просто не виплатили допомогу, а взагалі позбавили статусу безробітного», — скаржаться люди, які, отримавши вищу освіту, не захотіли вирощувати овочі. 
Звідси відразу стає зрозумілим якими методами влада «долає» безробіття. 
Ще декілька хитрих моментів започаткували чиновники, щоб оперувати при звітах красивою статистикою щодо безробіття.
Першими, як завжди, на виживання залишили селян. Тепер жителя села, який має власне господарство прирівняли до працюючого населення, і питання створення робочих місць для села відпало само собою. 
Поповнюють ряди «прихованих безробітних і ті, кого змусили піти у відпустку за власний рахунок без збереження заробітної плати.
За останніми даними Держкомстату, по Україні це понад півмільйона осіб.
А скільки людей працюють неповний тиждень і отримують в декілька разів меншу зарплату. 
В усіх країнах в період кризи навпаки збільшується допомога з безробіття, влада допомагає людям стати на облік та швидше знайти нову роботу. В Україні, як завжди, пішли іншим шляхом: обмежили права безробітних.
Наприкінці травня Міжнародна організація праці має оголосити свою статистику. Її дані завжди перевищують зареєстроване безробіття десь удвічі. 
Неприємні прогнози звучать стосовно українців, які працюють зараз закордоном. Експерти прогнозують, що через кризу мешканці Європи невдовзі почнуть активно влаштовуватися на робочі спеціальності, які наразі займають українці. І нашим громадянам доведеться повертатись із заробітків та поповнювати лави вітчизняних «робочих невдах». Така ж доля чекає на тисячі молодих спеціалістів, які буквально днями покинуть університетські лави та зіштовхнуться з проблемою відсутності вакансій. І помаранчевій владі вкотре доведеться придумувати якусь хитрість, щоб приховати цю сумну робочу реальність?
В університетах, коли студент не справляється з своїми завданнями, його виганяють. Настав час і нам так вчинити з бездарною владою, яка не спроможна допомагати українцям і виконувати свої основні завдання. Вони забулися, що є слугами народу, а чомусь вважають, що ще ми перед ними – винні.
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 613 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |