Friday, 17.05.2024, 08:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 22 » Міністерські голови летять, а криза глибшає
Міністерські голови летять, а криза глибшає
14:08
Днями Партія регіонів зробила заяву у ВРУ, яка стосувалася дій та бездіяльності уряду у кризовий для держави період. У заяві йдеться про те, що нинішня влада розрізнена і слабка, керівники займаються не питаннями виходу країни із кризи, а міжусобними протистояннями.

В уряді немає міністра закордонних справ. Володимир Огризко був аж надто дипломатичним та лояльним на Міжнародному процесі в Гаазі і таким чином, Україна втратила 9 тисяч квадратних кілометрів континентального шельфу. За даними розвідки ДП «Чорноморнафтогаз», за 40 кілометрів на південь від острова Зміїного, в акваторії, яку Міжнародний суд визнав такою, що належить Румунії, було розвідано найбільші запаси газу й нафти – близько 10 мільйонів тонн нафти і 100 мільярдів кубометрів газу. До того ж екс-міністр чомусь завжди реагував на Росію, як бик на червону ганчірку, байдуже, у якій площині відбувалася взаємодія, Огризко завжди «щетинився». Це і є дипломатія по-українськи.

Міністр фінансів Віктор Пинзеник утік, вчасно зрозумівши, до чого може призвести така кардинальна політика Тимошенко і на кого потім повісять усіх собак. Тому Пинзеник, як економіст вирішив, що краще раніше, ніж на нари. На даний час, уряд приховує реальну статистику. Ще на посту екс-міністр попереджав, що МВФ, це не вихід з даної економічної ситуації, а боргова яма. Промислове виробництво впало на сьогодні на 30%, а про це ні пари з вуст. 45 днів уже минуло після закінчення 1-го кварталу - даних по ВВП не оприлюднено. Україна залазить по шию в борги, яких найімовірніше не зможе віддати. Виникають сумніви щодо цільового використання отриманих коштів. А хтось повинен буде за це відповісти? Відставка Пинзеника з посади профільного міністра підтвердила, що відповідальність за фінансово-економічний стан в країні покладається на главу уряду. Міністр внутрішніх справ – п’яниця, перебуває у центрі міжнародного скандалу. Тут, як то кажуть, «no coment». Основною новизною, якою може «гордитися» нинішній уряд, це бійкою міністра з німецькою поліцією, такого урядова історія України ще не пам’ятає.

Остання новина від уряду показала українцям, який реально стан справ в країні. Засідання по Єханурову відкрило хто є хто. Тимошенко дуже поспішно і без вибору слів крижаним голосом і стиснувши зуби «плювала» ядом в бік свого міністра. «Я не хочу, щоб в уряді була корупція» - сказала вона. В такому випадку потрібно пакувати валізи і самій залишати міністерську залу, але себе судять тільки сильні. Єхануров у свою чергу дав зрозуміти Тимошенко - будете топити, потягну за собою. Тимошенко прямо звинувачує Міністра оборони у корупції. Це схоже на те, що голова не знає, що беруть руки.

Варто нагадати, що це була команда професіоналів, яку так гучно тягнула за собою Тимошенко вибивши для себе прем’єрське крісло.

Партія регіонів, як єдина парламентська опозиційна сила, задає справедливе питання – чи є в Україні влада? Чи може вона повноцінно захищати наших громадян від кризи? Чи можливо уряд взагалі забув, що Україна потерпає від важких наслідків цього явища, яке посилює і політичне протистояння між владцями.

Таку ситуацію можна спостерігати не лише на загальнодержавному рівні. В області та місті команда помаранчевих сил продовжує чинити згубну для громадян політику. Зокрема не завжди законними є земельні аукціони та процеси купівлі-продажу державного майна, спостерігаються зловживання із коштами місцевих бюджетів тощо.

Партія регіонів у своїй заяві вимагає негайно вжити заходів і захистити громадян від кризи. Для цього у першу чергу закликають уряд переглянути бюджет, з метою збільшення соціальних виплат і забезпечити безперебійне та ефективне функціонування органів державної влади.

Тільки в такому випадку в Україні можна навести лад і зупинити стрімке падіння у кризову прірву.

Світлана Задорожня

Категорія: Новини України | Переглядів: 559 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |