Friday, 17.05.2024, 04:15

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 21 » Як депутати оцінили роботу Анатолія Грицюка
Як депутати оцінили роботу Анатолія Грицюка
17:01
Після сесії обласної ради

Обласні «помаранчеві» політики уже вкотре продемонстрували волинянам своє кон’юнктурне та корисливе начало, що і підтвердилося на останній сесії обласної ради, коли голосували за звіт Анатолія Грицюка. Іншого чекати і не потрібно було, бо ж з принципами та об’єктивним поглядом на все, що відбувається в області, у сьогоднішнього владного призову ніколи не складалося.

Нагадаємо, що слухався звіт про роботу голови обласної ради, а не самого представницького органу. Тому оцінку, в тому числі і голосуванням, потрібно було давати вмінню голови організовувати та забезпечувати роботу депутатського корпусу, постійних комісій, апарату ради з однієї сторони та ефективності ухвалених рішень, можливості їх реалізації і їхнього комплексного впливу на розвиток територій, з іншої. Особисто від уміння голови вести конструктивний діалог з представниками усіх політичних сил, бажання шукати розумний компроміс, правильно визначати пріоритети разом з виконавчою владою залежить конструктивна робота всієї обласної влади. А якраз цього всього і бракувало Анатолію Грицюку, який виступав скоріше як представник БЮТ та Євгена Кирильчука, а звідси і вся оцінка в роботі.

Постійні конфлікти на сесійних засіданнях, словесні перепалки, протистояння з адміністрацією, в основі яких лежить боротьба за переділ комунального майна, доступ до дармових бюджетних коштів – все виглядало примітивно. Тому оцінка мала би бути і відповідною.

Але коли відбулося голосування у «49», то всі побачили «кровні» інтереси «гордих і принципових» окремих депутатів. Зокрема, одноголосно проголосували за звіт п’ятеро представників УНП Валерій Діброва, Юрій Єлева, Євген Комарницький, Микола Пасаман та Борис Загрева, якого «бютівці» раніше хотіли звільнити з посади заступника голови обласної ради. Виходить, що знову зійшлися в спільних інтересах, в основі яких - власна післявиборча перспектива. Але вона в них вимальовується ну дуже непривабливою.

Проголосували на підтримку звіту Анатолія Грицюка депутати Віктор Шумський та Андрій Турак з блоку Литвина. Тут важко зрозуміти таку оцінку, це або поєднала солідарність через спільну коаліцію з БЮТ, НУНС на центральному рівні, або прив’язали жалюгідні подачки з бюджету, що їх в ручному режимі виділяє уряд Тимошенко. Байдуже, що цей же уряд повністю зруйнував сільськогосподарський ринок, а власного виробника бездарною політикою загнав у безгрошів’я та цілковиту безвихідь. Чи може в нас в області все гаразд з фінансуванням сільськогосподарських програм, з дотаціями, коштами, закупівельними цінами на продукцію селян?

Примкнули до позитивної оцінки діяльності голови обласної ради Іван Корсак ( «Рідна Волинь» Бориса Клімчука), В’ячеслав Суховершко (СПУ), Михайло Бегаль( «Наша Україна»). У кожного з них свої критерії в оцінці, але знову ж спільним є власний інтерес, а не громади. Хтось видавництвом займається, хтось освоює бюджетні кошти на дорогах, а хтось просто розчарувався в «Нашій Україні».

То ж можна сказати, що усі ці «принципові» хлопці розділили разом з Євгеном Кирильчуком та БЮТ усю відповідальність за стан справ на Волині.

У цій ситуації тішить лише одне, що період владарювання БЮТ та «помаранчевих» в області безславно закінчується.

Олексій Гаврилюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 953 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |