Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 14 » Де обіцяна програма дій уряду Тимошенко?
Де обіцяна програма дій уряду Тимошенко?
12:56
Уже усі побачили, що бравада Тимошенко щодо програми діяльності її уряду закінчилася пшиком. Чіткого плану дій влади в цих надскладних умовах як не було, так і немає. І це є найгірший шлях – невизначеність, це шлях, який не обраний, якого немає. Уся влада залишається бездіяльною та примітивною. Вона, як пожежник, бігає від багаття до багаття, від пожежі до пожежі і її гасить. От і все. Тимошенко та її «каманда» спромоглися лише подати на розгляд парламенту з незначними змінами свій «Український прорив», де є такі цікаві розділи, як «Стабільність», «Розвиток» і «Щастя в світі». Це на кого розраховано? Це як уже треба не поважати громадян!

Єдине, в чому полягає антикризова діяльність уряду – це намагання знайти зовнішні кошти для запозичення, причому будь-де. Це Міжнародний валютний фонд, Японія, Росія, Європейський Союз. Та грошей ніхто не дає. Наприклад, в Росії Тимошенко просить уже 14 мільярдів доларів. З них 5 мільярдів – на покриття дефіциту бюджету, ще 5 – на закупівлю газу і 4 мільярди на добудову двох блоків на Хмельницькій АЕС. Але Путін порадив звернутися до Брюсселю, взяти там гроші і заплатити за газ.

Міжнародний валютний фонд надає ще 2 транші кредиту у 2,8 та 3 мільярди доларів, які підуть на обслуговування зовнішніх боргових зобов’язань. Хочеться спитати: а хто їх віддавати буде!

З бюджетом ситуація взагалі катастрофічна, за січень-квітень недобрали майже 20 мільярдів гривень, і це при зборах платежів наперед і при заниженні планових показників для звітності. Лише одна митниця не додала біля 2 мільярдів гривень.

Але Тимошенко каже, що бюджет перевиконали, грошей повно. Але чому тоді в Луцьку дитячі садочки будуть закривати, чому не дають субвенції за перевезення пільговиків, чому зарплати службовцям не виплачують повністю, чому людей у відпустки змушують іти за власний рахунок, і таких «чому?» безліч!

Усім очевидно, Тимошенко забрехалася!

Модель, яку вона вибудувала – це фінансова піраміда, яка базується на кредитах. Ця модель – тимчасова, обмежена в своїх можливостях, до осені вона розвалиться. Саме восени країна увійде в пік кризи, коли бізнес, виробництво вже будуть на колінах через авантюрні бюджетні маневри сьогодні.

Люди вже розуміють, що головний антикризовий захід – це не стояти на колінах і просити грошей в інших держав, а змінити уряд. А програма дій влади має бути не твором на вільну тему, а чітким документом, з вказаними конкретними діями, з цифрами, з датами, із визначенням відповідальності. В тій частині, де це потрібно, програма має стати законопроектами. І розраховувати в такій складній ситуації потрібно виключно на власні сили. Так є в інших країнах.

Олександр Іванюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 548 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |