Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 14 » Акція «Георгіївська стрічка» на Волині успішно завершилася
Акція «Георгіївська стрічка» на Волині успішно завершилася
12:10
13 травня оргкомітет акції «Георгіївська стрічка» підбив підсумки зробленої роботи на підсумковій прес-конференції, що відбулася у «Медіа-домі» ВОДТРК . Організатори акції громадський суспільно-політичний центр «Вибір» та Волинське обласне відділення громадської молодіжної організації «Союз молоді регіонів України» озвучили відомості щодо кількості розповсюдженої стрічки, як акція проходила в районах Волині, хто підтримав, а хто проігнорував цей благородний захід. На прес-конференції журналістам продемонстрували фоторепортаж усіх заходів, що відбулися в рамках реалізації цієї акції.
Представник ВОВМГО «Союз молоді регіонів України» Андрій Мельник зазначив, що ціль яку було поставлено в організації цього широкомасштабного заходу вдалося досягнути. Волонтери вручали Георгіївську стрічку та розповідали про її історію на зустрічах з молоддю, школярами та ветеранами. Дізналося про символ пам’яті Великої Перемоги і чимало пересічних волинян .
Представник ГСПЦ «Вибір» Ілля Токаренко зазначив, що під час розповсюдження стрічки серед лучан, останні схвально віднеслися до ініціативи молоді. Проте, відмітив активіст, що мало хто з лучан на початку був добре обізнаний про історію стрічки, але завдяки активній роботі волонтерів даний інформаційний вакуум вдалося ліквідувати. А от фронтовики зі сльозами на очах брали із рук молоді помаранчево-чорні стрічки і дякували останнім за ініціативу вшанування ратного подвигу визволителів-переможців. На високому рівні пройшла акція і в усіх районах області, - це відмітила представник ГСПЦ «Вибір» Ольга Здебська.
Але найбільше активістка відзначила Володимир-Волинський та Горохівський райони. Адже тут до акції «Георгіївська стрічка» долучилося дуже багато волинян. Це були і школярі, їх батьки, педагоги і звісно ж ветерани. Взяли активну участь в акції і керівники сільських, селищних та районних рад і всіляко сприяли її реалізації. Чого не скажеш про керівництво області та міста. Цей факт підмітив Андрій Мельник. Він зазначив, що представники влади цьогоріч відмовлялися прищепити до свого одягу Георгіївську стрічку. Зрікалися високі чиновники символу пам’яті про Велику Перемогу безпосередньо під час урочистої ходи 9 травня, а по тому «щиро» вітали ветеранів зі святом у своїх урочистих промовах.

Загалом, у ході реалізації акції волонтери на Волині розповсюдили майже 150 тисяч стрічок. Лише у Луцьку було роздано протягом 9 травня понад 5 тисяч стрічок. Велику лепту у цю благородну справу вклали і активісти оргкомітету Мар’яна Микитюк та Олександр Колтунович. Молодь організовувала зустрічі фронтовиків зі студентськими колективами, а також взяла учать у вшануванні ветеранів Великої Вітчизняної війни в урочистостях, які відбулися у Палаці учнівської молоді з нагоди Дня Перемоги.

Прес-служба обласної організації Партії регіонів

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 671 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |