Friday, 17.05.2024, 07:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  May 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » May » 5 » Вирішення проблем ветеранів – це справа кожного громадянина
Вирішення проблем ветеранів – це справа кожного громадянина
12:22
Напередодні Дня Перемоги завжди відбуваються розмови на високому державному рівні стосовно проблем ветеранів, Але, як тільки Ющенко перекусить з ветеранами на Майдані Незалежності, і від’їжджає, то відразу забуваються всі обіцянки дані цим відважним людям, які врятували нашу країну від німецьких окупантів і які все життя трудилися заради процвітання України, а на старості - покинуті на одинці зі своїми проблемами.
Не відстає від президента і Юлія Тимошенко, не виконуючи своїх передвиборчих обіцянок, стосовно вирішення актуальних проблем ветеранів війни.
А це ті люди, проблеми яких торкаються кожного з нас, бо вони є нашими батьками, дідами і прадідами. І наша держава має піклуватися про них, забезпечуючи їм достойний соціальний та правовий захист, лікування і оздоровлення.
Проблему ветеранів, як і людей похилого віку в цілому, слід розглядати як таку, що належить до площини забезпечення рівних прав та можливостей для усіх груп нашого суспільства. Бо кожна демократична держава має прагнути до протидії дискримінації будь- якого ґрунту, забезпечуючи людям похилого віку, і жінкам, і чоловікам, і дітям гідні умови для реалізації своїх прагнень і бажань в України. Що ж маємо ми у нашій демократичній країні?
В першу чергу, вирішувати проблеми пенсійного забезпечення, щодо яких існує певна диспропорція у різних групах ветеранів, проблеми надання якісних і доступних житлово-комунальних послуг, гідного медичного обслуговування.
Також дуже важливим для цієї групи громадян є можливість продовжувати реалізовувати себе, бо дуже часто, виходячи на пенсію, ці люди залишаються поза суспільним життям, що особливо відображається на одиноких людях, які мешкають в санаторіях і будинках-інтернатах. В цьому контексті держава має серйозно поставитися до розробки відповідних програм і надання належних соціальних послуг у таких установах.
Доволі часто до нас в редакцію звертаються ветерани і піднімають цілий пласт проблем, які їх хвилюють.
З острахом очікують вони введення в дію рішення уряду Тимошенко, щодо заміни пільг ветеранам на адресні допомоги. «Цей тернистий шлях ми вже проходили!», говорять вони.
Адже ніяка грошова допомога не може замінити наявність пільг. В умовах кризи і помаранчевого свавілля ці кошти розтануть миттєво, наче сніг на сонці.
З приємністю згадують ветерани соціальну спрямованість дій у цьому напрямку уряду Віктора Януковича, котрий, на відміну від помаранчевих, близько переймався і переймається проблемами ветеранів. Зокрема, коли він був прем’єр-міністром, то якраз і відмінив рішенням уряду намагання замінити пільги ветеранам адресною грошовою допомогою.
Що ж бачимо зараз? Тимошенко за рахунок ветеранів намагається латати бюджетні дірки. Ось такі чорні справи робить Юлія Володимирівна своїми білими ручками. Невже такої турботи заслуговують ветерани?
Категорія: Волинські новини | Переглядів: 567 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |