Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 16 » "Віктор Янукович: Я вважаю, що подолання бідності – це перше і основне завдання."
"Віктор Янукович: Я вважаю, що подолання бідності – це перше і основне завдання."
17:46
15 жовтня у „Зоряному” відбувся брифінг Лідера Партії регіонів, на якому він підбив підсумки перших місяців проведення всеукраїнської акції „Почую кожного”. У своєму вступному слові Віктор Янукович, зокрема, сказав:
- Знайомлячись з тисячами повідомлень, що надходять до мене з усіх куточків України, я зайвий раз переконався, наскільки наші люди вже втомилися від нестабільної ситуації в державі, від безвідповідальності влади та від її корумпованості. Але понад усе українці втомилися від бідності. І таких звернень було найбільше. 
Якщо систематизувати звернення, що надходять у рамках акції, можна виділити три основні проблеми, які найбільше хвилюють суспільство. 
Перша – це проблема бідності. Дві третини громадян України живуть на межі виживання. Рівень бідності в нашій країні зашкалює. Існуючий рівень заробітних плат на тлі високих цін на товари та послуги – основна проблема, від якої страждають громадяни. 
Ті ж лікарські препарати стали для українців сьогодні майже недосяжною розкішшю. Про це люди також дуже багато писали і говорили при особистих зустрічах. Обіцяна урядом компенсація пенсіонерам у розмірі 20 гривень, витрачених на ліки, справедливо сприймається, як знущання з народу. Так реагують на це люди.
Тож я вважаю, що перемогти бідність – це перше і основне завдання. І моє особисте, і нашої політичної сили в цілому. Вирішення проблеми бідності полягає, перш за все, у збільшенні чи стимулюванні зростання внутрішнього виробництва, а відповідно, і попиту. Погано, що Україна, багата аграрна країна, імпортує продукти харчування, і обсяги цього імпорту зростають з кожним днем. Ми ввозимо з Заходу навіть сало. Значить, це комусь дуже вигідно – набивати свої кишені, доводячи вітчизняний агропромисловий сектор до повного занепаду. 
Я хотів би навести такий приклад. У 1990 році ООН оцінила потенціал України, заявивши, що ми можемо прогодувати 1 мільярд чоловік, а нині Україна не може прогодувати сама себе. Це відбувається тому, що нинішня влада своїми непрофесійними діями фактично знищила агропромисловий сектор. 
Хочу зауважити представникам ЗМІ, що я про все це говорю дуже м’яко, а люди висловлюються з цього питання набагато жорсткіше. 
Тому я розумію, що головне завдання, яке буде стояти переді мною одразу після виборів - це відродити аграрні потужності України, замінити неякісний імпорт вітчизняними товарами, що будуть набагато дешевшими та кращими.
Ми колись до цього вже дійшли, але останнім часом знову увірвався імпорт. Для нього широко розчинили двері, і ми бачимо, що якість продуктів харчування зараз набагато гірша, і, я сказав би, що вони навіть стали небезпечними. 
Розвиток внутрішнього виробництва дасть нові робочі місця. Я про це вже неодноразово казав і вважаю, що нам вкрай необхідно замінювати експорт на розвиток внутрішнього ринку. Це дасть можливість для зростання економіки, підвищення заробітних плат, а, відповідно, і пенсій.
Хочу підкреслити, що Партія регіонів всіма заходами буде добиватися законодавчого підвищення заробітних плат. І я сподіваюся, що того, за що ми виступали у парламенті протягом останнього місяця, ми доб’ємося вже найближчими днями.



Категорія: Позиція партії | Переглядів: 570 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |