Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 28 » Шиба рятуватиме ЛПЕ за рахунок лучан?
Шиба рятуватиме ЛПЕ за рахунок лучан?
11:00
"Пільга" - тлумачний словник трактує це слово, як гарантоване державою часткове або повне звільнення фізичних і юридичних осіб від податків. Таких, наприклад, як оплата за проїзд у громадському транспорті. Та що там чиновникам до тих тлумачних словників. У Луцького очільника Богдана Шиби власне трактування цього слова – благодійний внесок.

Ура! Трапилося! Богдана Павловича осінило, як врятувати луцьке підприємство електротранспорту. Щоправда мерська ідея не до душі простим лучанам. Адже градоначальник запропонував збільшити плату за проїзд у маршрутках до 2 гривень, у тролейбусах до 1 гривні. Та й на цьому ініціативність Шиби не вичерпалася. Богдан Павлович задумав негласно відмінити усі пільги, якими користуються пасажири міського транспорту. Отож платити доведеться усім: інвалідам, ветеранам та пенсіонерам.

Обдумуючи геніальний план як припинити страйк тролейбусників і не витратити з бюджету міста коштів Шиба придумав навіть як не накликати на себе біду таким рішенням. Адже міська влада, слава богу, поки що не в силі відміняти гарантовані державою пільги. Відтак, Богдан Павлович переклав всю відповідальність за таке рішення на громадські організації.

Про геніальну мерську ідею Шиба оголосив на що вівторковій оперативній нараді, приправивши її сумнівними слізними історіями. Мовляв пенсіонери, ветерани та інваліди самі зверталися до мера з такими пропозиціями.

Тепер справа за малим. Переконати громадські організації та спілки пільгових категорій наказати своїм членам відмовитися від пільг. А далі пішло поїхало. Варто зазначити що не усі, наприклад, пенсіонери є членами якихось спілок чи громадських організацій. Знаючи заповзятість та нелюбов деяких водіїв люцьких маршрутних таксі до пільговиків не важко здогадатися, що ті просто стануть вимагати зі стареньких оплатити проїзд. А на кожну скаргу про таке нахабство міський голова казатиме «А це не я запровадив відмінити пільги, а пільговики самі так вирішили».

Зважаючи на те, що за такої підтримки держави стареньким подекуди не вистачає пенсії на ліки та харчі, ідея Шиби схожа на знущання. Як у добу заможних та «відкормлених» чиновників мер приймає рішення взяти гроші з незахищених верств населення?

PS: На тій же оперативній нараді Шиба радісно повідомив журналістам про те, що наступного місяця міська рада проведе черговий аукціон з розпродажу міського майна. Назвав мер і очікувану суму виторгу – 7 мільйонів гривень. Звісно, про те що з виручених мільйонів хоча б гривня піде на погашення боргів держави перед ЛПЕ за проїзд пільговиків – ані пари з вуст.

Олена Славута

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 511 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |