Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 27 » «Президент повинен бути державним діячем, а не політиком» - Олександр Башкаленко
«Президент повинен бути державним діячем, а не політиком» - Олександр Башкаленко
02:47
«Яким повинен бути Президент України у посткризовий період» – такою була тема, на яку в понеділок активно дискутували представники провідних політичних сил Волині у незалежному громадському прес-центрі «Волинський вибір-2010».
Засідання круглого столу почалося з коротких виступів учасників, які поділилися своїми думками з приводу того, якими якостями потрібно володіти Президентові країни.
Наприклад, голова обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко вважає, що Президент країни повинен бути насамперед державним діячем, а не політиком. Голова ВОО УНП Сергій Годлевський бачить Президента патріотом своєї країни, який має гордитися своєю державою та підтримувати українського виробника. Він наголосив, що місцеве самоврядування давно слід наділити ширшими повноваженнями, що, на його думку, допоможе боротися з корупцією на місцях. Тетяна Ціхоцька, виконувач обов’язків голови ВОО «Фронт змін» вважає, що Президент України повинен бути всенародним і мав би знайти спосіб об’єднати країну. Лідер Волинського «ЄЦ» Володимир Бондар сказав, що Президент повинен діяти чітко і конкретно. Завзятий бютівець Анатолій Грицюк, голова обласної Ради заявив, що Президентом бачить сильну вольову людину, яка зможе розвинути банківську систему, побороти корупцію, одним словом – настирливо агітував всіх підтримати діючого прем’єра у прагненні очолити країну. 
Проте, якщо інші політики толерантно висловлювали свої думки, змістовно відповідали на запитання представників засобів масової інформації, то пан Грицюк використовував щонайменшу можливість облити брудом Лідера Партії Регіонів Віктора Федоровича. Так, він дозволив собі заявити, що начебто Янукович зможе грати тільки роль третьосортної або четверосортної скрипки в державі, але аж ніяк не першої. Замість того, щоб відповідати по суті на запитання, він всі репліки зводив до того, що Юлія Володимирівна найкраща, і, перебуваючи, у якомусь дивному збудженні просив хоч кого-небудь із присутніх висловити свої претензії до Юлії Тимошенко, проте коли один із учасників виявив таке бажання, то Грицюк махнувши рукою, сказав «Я тебе потім послухаю». Ця ситуація прекрасним і продемонструвала готовність команди БЮТ, в особі Тимошенко «виконувати» свої численні обіцянки. Голова Волинської організації Партії регіонів Олександр Башкаленко намагався заспокоювати Грицюка, наголошуючи на те, що важко дійти згоди, досягти компромісу та добитися позитивних результатів у виконанні спільної мети, якщо тільки те й робити, що ображати. Але голова обласної Ради не чув, і, продовжуючи сипати образами, розповідав, яка прем’єрка мало не свята, стільки всього зробила, вірніше стільки всього запланувала зробити для України, для Волинської області зокрема, і, коли, Башкаленко, почав перераховувати невиконані обіцянки з усім відомої програми БЮТ «Український прорив», то Грицюк чомусь вже не зміг нічого аргументувати у відповідь. Натомість Володимир Бондар зауважив, що саме під час пеіроду прем’єрства Віктора Януковича у 2007 році, Волинська область отримала чималу фінансову підтримку, таку, яку раніше ніхто не надавав.
Отож майже дві години Волинські політики вирішували яким має бути Президент посткризового періоду, проте, як і очікувалося, кожен залишився при своїй думці, а яким він буде реально покаже тільки час.


Анастасія Кажан



Категорія: Волинські новини | Переглядів: 633 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |