Friday, 17.05.2024, 08:54

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 23 » Прем’єр пророкує українцям дорогу в пекло
Прем’єр пророкує українцям дорогу в пекло
17:44
«Дорога в ад», - так прем’єр-міністр Юлія Тимошенко обізвала законопроект про підвищення соціальних стандартів, що був прийнятий парламентом України. «Це те саме, що хворому на цукровий діабет, від щирого серця, дати з’їсти кілограм цукру. Приблизно такий ефект цього закону для країни.» - висловилась прем’єрка. Голова Федерації профспілок України Василь Хара вперше був присутній засіданні Кабміну, і, вийшовши звідти розлюченим, сказав, що хоч його ображали та обвинувачували, він залишився непохитним. «Я б з’їв кілограм цукру, тому що Юлія Володимирівна, напевно, не знає, що кожна четверта сім’я не їсть м’яса. Нічого не хочу розуміти. 1 мільярд гривень 600 не виплатили людям зарплату, а вони відпрацювали, продукцію випустили, - а їм не виплатили».

Голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець слушно зауважив, що підвищення заробітної плати тільки декларуються, а на базарі вже піднімаються ціни, страждають люди. Попри це в Кабміні готують листа до Президента з проханням ветувати закон про підвищення стандартів, причому з побажанням зробити це терміново, не чекаючи 15 денного терміну. Кажуть – це для Ющенка буде тестом, але водночас ще діючий президент вже написав листа Тимошенко, в якому просить її задовольнити культурні потреби національних меншин.

Тимошенко вирішила звернути гори, аби закон не набув чинності, і лякає всіх тим, що країні загрожує інфляція, чергове знецінення гривні і загалом – повне руйнування фінансової системи та бюджету кожного українця окремо. Вона навіть вдалася до відвертого хамства, рядячи Партії регіонів відвідати засідання Уряду і вивчити там ази економіки.

Натомість, представники Партії регіонів на чолі з лідером Віктором Януковичем не сумніваються у доцільності підвищення соціальних стандартів і впевнені, що глава держави зобов’язаний підписати цей законопроект, інакше вони апелюватимуть до виборців. Адже гроші є, просто чинний уряд не вміє ними правильно розпоряджатись.

Міністр фінансів Опозиційного уряду Микола Азаров вважає заяву прем’єрки про необхідність ветувати законопроект про підвищення соцстандартів є образою для всіх громадян України, які саме «завдяки» політиці уряду Тимошенко опинилася за межею бідності. До того ж, незрозуміло, куди черговий раз Юлія Володимирівна зібралася прилаштувати черговий транш МВФ розміром 4 млрд. доларів? Хоча можна «зрозуміти» прем’єр-міністра, для якої розтринькати кредитні та бюджетні ресурси на свою передвиборчу кампанію, справа набагато важливіша, ніж виконувати законопроект, за який боролася Партія Регіонів, і таки добилася прийняття його Верховною Радою.

Лідер Партії регіонів, обурений з приводу звернення уряду Тимошенко до президента з проханням заветувати закон про підвищення соцстандартів, заявив: «Досить знущатися над людьми! Зніміть гроші зі своїх піар-акцій, які ви проводите по всій Україні. Це - мільярди гривень. І відправте людям на пенсії та заробітні плати. Оце вам і будуть кошти». Коментуючи журналістам ухвалення парламентом законопроекту про підвищення соціальних стандартів, він зауважив, що вирішення нагальних проблем українських громадян є найголовнішим завданням парламенту, і відсторонюватися від цього ні в якому разі не можна.

Він наголосив на тому, що влада зобов‘язана забезпечувати належний рівень соціального захисту громадян України. «Є Закон України про соціальні гарантії, і Кабінет міністрів зобов‘язаний був ініціювати це питання в умовах шаленого зростання цін на все: на ліки, на продовольчі товари, на комунальні послуги...», - підкреслив В. Янукович. На його думку, ухвалення законопроекту дозволяє парламенту почати працювати більш ефективно у прийнятті потрібних країні законів. «Те, що зрештою знайшлася більшість у Верховній Раді, яка проголосувала цей закон - це дуже добре, бо означає, що у нас є перспектива», – зазначив Лідер Партії регіонів.

Анастасія Кажан

Категорія: Аналітика | Переглядів: 565 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/2 |