Friday, 17.05.2024, 06:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 17 » Перші жертви опалювального сезону
Перші жертви опалювального сезону
13:08
Через невдалий початок опалювального сезону газовики терміново почали відключати котельні міста. У ВАТ «Волиньгаз» стверджували, що несанкціонований відбір газу підприємствами «Луцьктепло» і «Луцьктеплоенерго» призвів до зупинки виробництва на Гнідавському цукровому заводі через надто низький тиск в мережі.
Щоб убезпечити газорозподільну мережу Луцька від аварійної зупинки, газовики терміново почали відключати котельні міста, які належать ДКП «Луцьктепло». У першу чергу були відключені котельні, які не постачають тепло на соціально важливі об’єкти: школи, лікарні, дитячі садочки. Однак, відключення менше десятка котелень не покращило ситуацію із тиском газу, адже в робочому режимі залишаються ще близько 50 котелень «Луцьктепло» і котельня на Карбишева, яка належить ТзОВ «Луцьктеплоенерго» - йшлося у сьогоднішньому повідомленні «Волиньгазу».

На Гнідавському цукровому заводі систематично зупиняють виробництво. Це відбувається через те, що 14 жовтня газ стали споживати усі котельні міста, й окрім того, щовечора близько 19-ї години використання газу населенням посилюється у декілька разів, тиск його подачі на завод значно знизився.

«Грубо кажучи, завод і місто знаходиться на одній трубі, по якій постачають газ», - зазначив голова правління ВАТ Гнідавський завод Сергій Бондарук. «Маючи гіркий досвід минулого року, ми вжили відповідних заходів, але ситуація тільки погіршилась. То ж зараз ми з тривогою чекаємо вечору і зниження тиску», - додав він

Завод не вперше стикається з подібною проблемою. Аналогічна ситуація сталась у минулому році на початку опалювального сезону. Виробництво доводилось зупиняти 3 рази. Внаслідок цього згоріла найпотужніша турбіна на заводі. Загальні втрати виробництва становили 22 мільйони збитку – розповів заступник директора заводу з господарської частини Володимир Костик.

Подальшому відключенню котелень та запобіганню аварійним ситуацій по місту заважає опір зі сторони власників та працівників котелень, часто вхід на територію котельні неможливий через зав’язані дротом чи ланцюгом ворота, а на дверях висять замки - кажуть газовики.
Це ще раз підтверджує приказку, доки грім не вдарить – чоловік не перехреститься. У газовиків та комунальних служб був не один місяць, щоб врегулювати усі питання, які залишились у спадок з минулого року. Втім, менталітет підказав інший вихід: «Якось воно буде». Та не сталося, як бажалося. Хоча, за результатами останньої оперативки у міського голови – все мало бути так гарно… А можливо, це конспіративно продумана економія уряду. Адже не секрет, що у місцевих бюджетах катастрофічно бракує коштів на оплату газопостачання. Газ значно здорожчав після останніх переговорів Тимошенко з Москвою, а незапланована надбавка у місцеві бюджети не закладалася. Мало того, внаслідок заборгованості блакитне паливо взагалі не мало надходити до котелень. Але перед виборами, виявляється, можливі дива дипломатії. Відтак, щоб гарантувати правдивість слів прем’єрки газовики змушені жертвувати обладнанням окремих підприємств. До речі, в окремі райони міста тепло так і не подали, відтак, стовідсоткова готовність до опалювального сезону, про яку говорила тиждень тому Тимошенко, з позиції холодного сьогодення окремих мешканців Луцька, виглядає якось непереконливо.

Світлана Задорожна


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 587 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |