Friday, 17.05.2024, 07:39

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 12 » Олександр Башкаленко: «Зміна влади – запорука порядку в державі»
Олександр Башкаленко: «Зміна влади – запорука порядку в державі»
12:53
(Виступ голови Волинської обласної організації Партії регіонів на XV Конференції Волинської обласної організації Партії регіонів)
Ми розпочинаємо визначальну для країни та всіх нас виборчу кампанію, від її результату залежить наше майбутнє, майбутнє наших дітей та онуків та перспектива країни.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович балотуватиметься кандидатом у Президенти України, і ми маємо все зробити для того щоб перемога нашого кандидата була впевненою і переконливою. На це і буде спрямована наша з вами робота у найближчий час.

Давайте уважно подивимося на ситуацію, яка, на превеликий жаль, склалася в країні?

Після п’ятирічки стабільного руйнування нашої країни тими, хто постійно називає себе найбільшими патріотами та демократами, Україна опинилася серед аутсайдерів економічного розвитку, зате в лідерах із зовнішньої заборгованості. Влада фактично самоусунулася від боротьби з кризою, сподіваючись на всілякі кредити, йдучи з протягнутою рукою по світу. На більше вона просто не здатна.

Кредитні транші йдуть, як вода в пісок, — на затикання дірок, а не на розв’язання фундаментальних проблем, насамперед на захист людей від наслідків кризи, підвищення зарплат і пенсій в умовах катастрофічного зростання цін. На проведення структурних реформ і розвиток реального сектору економіки, базових галузей промисловості. Тільки за рахунок цього можна зупинити кризу і врятувати економіку. Значна частина запозичених коштів просто розкрадається.

І головне запитання: за рахунок чого ми погашатимемо ці кредити? Кабінет міністрів Тимошенко вміє витрачати кредити МВФ, але так і не навчився планувати доходи й витрати.

Уже навіть Національний банк оприлюднив суму у 20 мільярдів доларів, яку потрібно повертати у 2010 році за борговими зобов’язаннями. А це 160 мільярдів гривень. Кожний українець від найменших дітей, має віддати 435 доларів. Ось таку ціну платять громадяни України через бездарний уряд.

Останні роки — це час втрачених можливостей. Як наслідок бездарна внутрішня та зовнішня політика. Час, витрачений на сварки й зведення рахунків.

«Помаранчеві» завжди були безвідповідальними. За цей час у владі було створено дві коаліції, й обидві вони не витримали випробування владою. Уряд на чолі з Тимошенко весь цей час існує без парламентської підтримки і, по суті, без будь-якого контролю. У Кабінеті міністрів — нескінченні скандали й кадрова чехарда. Самі члени уряду визнають наявність корупції та зловживань у сфері оборони, транспорту, фінансів, в енергетичному секторі. І все це — в умовах надзвичайно жорстокої кризи. А постійне вияснення стосунків між Ющенком і Тимошенко, уже і світ нарешті зрозумів, чого вони варті обоє.

Увесь цей час ми бачимо повну відсутність будь-якої компетентності у наших високопосадовців. Один із прикладів. Восени 2008 року, коли світова криза вже була в розпалі, в уряді запевняли всіх, що кризи немає й Україні ніщо не загрожує. Вже через кілька місяців з уряду з гучним скандалом іде міністр фінансів, а сам уряд і коаліція приймають абсолютно нереальний бюджет на 2009 рік і ось уже півроку, як відмовляються його переглядати. Весь цей час влада не має ані антикризової програми, ані плану дій до кінця року. Тимошенко лише роздає обіцянки, на папері підвищує заробітну плату, наприклад бібліотекарям, хоч самого фонду заробітної плати ніхто не збільшував, бюджети не переглядалися і ніхто цих коштів виплачувати і не збирався. Нехай хоч заплатять ту мізерну платню, яка передбачена, тому що при таких підходах уряду до бюджету, проблеми з виплатами бюджетникам в кінці року є просто неминучими.

Люди повністю розчаровані у владі. Люди втомилися від нескінченних політичних шоу та істеричних заяв керівників держави. І звідки може взятися довіра до безвідповідальної й некомпетентної влади?

Що ж робити? Звісно, потрібно міняти цю владу. На кого — вирішувати громадянам, усім виборцям! І наше головне завдання – допомогти людям визначитися.

Над цим ми і зосередимося в ході роботи у виборчій кампанії.

Нам десь порівняно з попередніми роками легше буде говорити з людьми і наша перевага над опонентами полягає в тому, що ми йдемо до людей з правдою про реальну ситуацію в країні та пропонуємо чіткий план дій, шлях розвитку країни, який є в програмі Віктора Януковича, і головне, зрозумілий людям. Ми разом маємо донести позицію партії та Лідера з тих чи інших питань до наших громадян. Ми повинні дійти до кожного виборця і бути почутими та зрозумілими. Хороша агітаційна робота з людьми і серед людей - це наше ключове завдання.

Волиняни звертають увагу, що Віктор Янукович та Партія регіонів у перспективах країни роблять ставку на самодостатність України, як держави. Вони вже розуміють, що в основі всіх узгоджених дій влади має бути конкретний стратегічний план розвитку країни, а не дешевий популізм і солодкі обіцянки. Життя їх переконує, що в цих складних умовах українці мають розраховувати лише на власні сили, і перш за все, має використовуватися наш солідний економічний потенціал і багаті ресурси, національний інтелект і наука, має розвиватися український бізнес і підтримуватися вітчизняний товаровиробник. Для людей стає очевидним, що обов’язково має бути відповідальний, професійний підхід до справи, кожного на своєму місці. Вони усвідомлюють, що країною мають керувати кваліфіковані і досвідчені люди, які знають, що і як робити та готові відповідати за результати своєї роботи.

А це якраз і є в основі програми нашого Кандидата разом із соціальною направленістю.

З огляду на це, ми всі разом маємо пов’язати існуючі в суспільстві очікування прогнозованої стабільної перспективи з діяльністю саме Лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Обласна та місцеві організації Партії регіонів робили усе для того, щоб кожен наш активіст чи прихильник чітко уявляв собі загальний напрям партійного руху і уособлював позицію. Ми старалися, щоб у місцевих організаціях превалював колективний дух, відкритий і щирий діалог, спільна думка і позиція в усіх починаннях.

Нам не потрібні якісь абстрактні речі, ми маємо бути реалістами і прагматиками, вищими на голову від наших опонентів. Ми повинні бути завжди на крок попереду

Наші люди мають бути підготовлені найкраще – це запорука ефективної роботи та контролю за ходом виборчого процесу.

Ми маємо майже семитисячний загін партійців, 663 первинних організації, в перспективі ми хочемо дійти до кожного села і знайти там своїх прихильників, а з часом створити там первинні організації. Але сьогодні ми маємо працювати лише в якісному відношенні.

Ми відкриті для всіх, у тому числі і для наших колишніх опонентів. Ми говоримо з усіма, нам важливий сьогодні кожний голос.

Ми запровадили за посередництвом усіх наших місцевих організацій, активістів «прямий діалог» з людьми. Кожен наш прихильник має відчувати те, що він є затребуваним, що його допомога необхідна спільній справі – перемозі на виборах.

Свідченням нашої відкритості та прагненням до діалогу є обласна громадська приймальня у центрі міста та громадські приймальні містах і районах області.

Активно працюємо в рамках акції «Почую кожного», започаткованої Віктором Януковичем. Ми хочемо якнайбільше зібрати побажань та пропозицій від громадян.

Ми напрацювали особливу лінію інформаційної роботи, як пріоритетний напрямок. Ми її удосконалюємо, розвиваємо. Ми прагнемо доводити нашу позицію до якомога ширшого кола людей.

Тому ми постійно приділяли увагу нашим партійним засобам масової інформації. Особливу роль в цій роботі відведено обласному партійному тижневику «Волинь-регіон», що видається десятисячним тиражем уже як обласна громадська газета і розповсюджується через «Укрпошту». З 1 жовтня газета уже виходить восьмисторінкова і її тираж ми плануємо збільшити до 30 тисяч. Паралельно розповсюджується і центральна партійна газета «Время регионов».

На нашу думку, це є оптимальним варіантом дати матеріал, факти та аргументи для роботи наших партійців, агітаторів, лідерів громадської думки та усіх учасників виборчої кампанії.

З іншої сторони, ми десь хочемо достукатися до тих виборців, які ще не визначилися чи розчарувалися, а таких людей десь до 30 відсотків. Звідси ми маємо поповнити лави наших прихильників.

Ще у нашій спільній роботі хочу виділити одну складову, на мій погляд теж дуже важливу. Ми повинні показати волинянам зрозумілі місцеві пріоритети, тобто що ми будемо робити на місцях після перемоги і приходу до влади.

Волиняни дуже розчаровані сьогоднішньою місцевою владою, тими постійними конфліктами між представниками БЮТ та «Нашої України», тому їм потрібно показати чітку альтернативу, яка принесе злагоджену стабільну роботу по вирішенню проблем регіону.

Ми об’єктивно, аргументовано критикуємо дії місцевих чиновників, пропонуючи натомість своє бачення та шляхи вирішення багатьох проблем.

Невід’ємною складовою нашої роботи будуть регіональні проекти, програми, ініціативи, в основі яких - думка громадськості. Це має бути в основі реалізації в регіоні проекту «Депутатська піраміда». Цю важливу роботу координуватимуть наші депутати місцевих рад та потенційні кандидати на партійне представництво у місцевих радах Волині.

Ініціативу наших однодумців необхідно буде доводити до логічного завершення у вигляді рішень влади, уряду, я думаю, ми матимемо в найближчому майбутньому для цього усі можливості.

Спільна позиція буде помічена і спільне слово буде набагато вагомішим.

Тому Громадський рух «Волиняни обирають Віктора Януковича» саме і має продемонструвати усім виборцям переваги нашого Кандидата і той рівень довіри, який сформувався до Лідера Партії регіонів на Волині.

Далі, особливий акцент робимо на співпрацю з молоддю. Ми свого часу започаткували активний діалог зі студентством. Ми побачили, що нашу позицію сприйняли і чекають подальших спільних дій. Тому ми визначили для себе за ціль зробити нашу молодіжну організацію активним учасником виборчої кампанії, згуртувати ініціативну молодь, якій не байдуже своє майбутнє.

Для цього ми будемо реалізовувати окремий проект «Молодь обирає впевнене майбутнє». Ми сподіваємося, що молоді люди нас почують і підтримають.

Отже, попереду у нас важка робота у виборчій кампанії, буде жорстка протидія з боку наших опонентів, будуть тиск і провокації, але ми до цього готові.

І ще відзначу одне з наших головних завдань в цій кампанії, яке полягає в тому, щоб забезпечити проведення виборчої кампанії у відповідності із чинним Законом «Про вибори Президента України», а наші опоненти до цього не звикли, вони завжди у виборах робили як хотіли. Цього разу ми їм не дозволимо. У нас буде працювати потужна юридична служба, досвідчені юристи. Ми маємо зафіксувати усі порушення Закону про вибори нашими опонентами і відповідно на це відреагувати. Крім того такі речі мають стати відомі громадськості.

А у чесній і конкурентній боротьбі наші опоненти програють. Вони ніколи не обтяжували себе дотриманням законних норм і процедури, починаючи з виборів 2004 року, з ІІІ туру і закінчуючи сумнівною кампанією 2007 року. У них немає ні совісті, ні моралі.

Але ми сильніші, тому що за нами правда, сильний, вольовий лідер та безмежна віра в Україну.

Тому сьогодні вихід один – перемога на виборах, зміна влади і наведення порядку, щоб країна змогла почати працювати на розвиток.

Безперечно, за всі ці роки нашим найбільшим і найціннішим надбанням є люди, наші активісти та прихильники, які були з нами в найтяжчі часи, пройшли усі виборчі кампанії.
Тому я хочу подякувати всім Вам за ваш усвідомлений вибір і запевняю вас, що ви не розчаруєтесь у тому, що підтримали Партію регіонів та її Лідера Віктора Януковича.

Прес-служба Волинської обласної організації Партії регіонів


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 522 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |