Friday, 17.05.2024, 06:50

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 19 » На кого працює Богдан Шиба: на лучан чи на вибори?
На кого працює Богдан Шиба: на лучан чи на вибори?
17:22
Нещодавно Лідер Партії регіонів заявив, що насьогодні у Державному електонному реєстрі виборців спостерігається дуже багато помилок, особливо в тих регіонах де підтримують його кандидатуру. Звісно, не хочеться вірити у те, що помилки допускають навмисно, але факти річ уперта. Зважаючи на те, як нинішній уряд хоче залишитися при владі – очікувати можна чого завгодно.

Втім, якщо добре подумати, то всякого роду помилки, заради зменшення електорату опонентів навіть не обов’язково навмисно допускати, можна просто створити обставини такі, що ці помилки були мало не узазаконеними. Відомо, мер Луцька Богдан Шиба протягом останніх двох років завзято перейменовував вулиці, змінював номера будинків, і тепер посередництвом ЗМІ міська рада закликає мешканців цих вулиць перереєструвати місця проживання. Тобто потрібно звернутися у своє ЖКП із паспортом та будинковою книгою і безплатно змінити штамп у паспорті. Мешканцям тих вулиць, які перейменовувались частинами і нумерація будинків на яких теж була змінена, необхідно звернутися до комунального підприємства «Луцькмістобуд» за детальною інформацією щодо нового номера свого будинку та порядку зміни реєстрації. Після цієї процедури нові дані будуть включені у Державний реєстр виборців поданням міського “паспортного столу”.

Не секрет, те, що наші люди є не легкими на «підйом», а змінено більше десятка назв вулиць. Сумнівним є те, що саме перед виборами люди будуть бігати з паспортами, стояти в чергах, заради того, щоб перереєструватися, хоч і безплатно, та проголосувати. Крім того, перейменувати – це ж не тільки прийняти рішення і «напрягти» людей, на це ще потрібно виділити чималі кошти. Звісно, мешканцям вулиці «на халяву» поставлять безкоштовний штамп у паспорті, а от підприємцям уже потрібно буде заплатити, переоформлюючи юридичні адреси у документації. Але це ще не все. В середньому, щоб забезпечити житловий будинок новими номерними знаками, вказівниками на під’їздах і дошками для оголошень потрібно в середньому 600 грн. Скільки коштів пішло на цілу вулицю, наприклад, колишню Клима Савури, тепер це – вулиці Ніла Хасевича та Тараса Бульби-Боровця. Можна уявити, скільки виділили на всі перейменовані вулиці. Щоправда, якщо хтось їх взагалі виділяв, і якщо – так, то чи за призначенням їх використали. На вуличних вказівниках, напевно, економлять, бо в нас їх і до того не було.

Взагалі-то, раніше практикувалося цікавитися думкою громади з приводу того, чи не проти вони змінити назву вулиці. Проте, з часом почали вважати, що зі всіма спільної мови не знайдеш, тому остаточне рішення за тими у кого влада.

Степан Вархайт

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 612 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |