Friday, 17.05.2024, 05:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  October 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » October » 20 » Джаз - ціною здоров’я
Джаз - ціною здоров’я
17:48
Сьогодні дівчина, яка впала з мур Луцького Замку на джазовому фестивалі, що відбувся наприкінці літа, вперше спробує стати на ноги. Не без допомоги милиць. Лікарі дозволять їй простояти всього кілька секунд. Сидіти вона зможе лише через кілька місяців, та й ходити, в найкращому випадку, місяців через два.

Луцький замок Любарта – одне з найвизначніших історичних місць міста - останнім часом славиться проведенням різноманітних концертів, вечорів, нічних посиденьок на його території. Цю історію неважко було забути, адже інформацію про неї замовчували. Наприкінці літа в Луцькому замку проходив джазовий фестиваль. Багато шанувальників з усієї України з’їхалися насолодитися улюбленим жанром. Серед них була дівчина з міста Херсон, Наталка, яка знаходилася на мурі замку разом з друзями. Розмовляючи, вона обперлася на перило, яке виявилося трухлявим. Дівчина впала з висоти 5-7 метрів. Приїхала швидка, її відвезли у лікарню, де вона знаходиться й досі, і вже майже два місяці не може навіть підвестися. У неї було виявлено потрійний перелом кульшового суглобу, крім того, роздроблений вщент лікоть правої руки та сильний струс мозку. Скільки людей відвідує Замок Любарта, гостюючи в Луцьку? - дуже багато. Вони безпечно пересуваються мурами замку, фотографуються, опираючись на перила, і сидячи, і лежачи. Від однієї думки, що могло і може статися з ними - просто мороз по шкірі, адже жодних знаків попередження про небезпеку впасти не було, та, можливо, й немає. Коли це сталося, концерт навіть не призупинили. Свідки кажуть, що особливо бридко було слухати співачку, яка у той самий момент радісно промовляла: "Мы все здесь щасливые люди, каждый присутствующий здесь!". На одному з луцьких сайтів, цю ситуацію гаряче обговорювали очевидці, і один з учасників написав: «на тій стіні, що напроти входу, з одного краю перило було відламане, сам бачив на День незалежності. Ще тоді була думка, що хтось може спертись і шугонути вниз. Власне, так і сталось».

Отже, дівчина травмувалася під час публічного культурного музичного заходу на території замку. Питання в іншому. Чи може вона розраховувати на відшкодування моральних та матеріальних витрат? Протягом усього терміну лікування станом на сьогоднішній день витрати сягають близько 5 000 грн. Рідні потерпілої зверталися до правоохоронних органів, проте реакція та «активність» у справі мало кого здивує. На наступний день після події в лікарню до Наталки завітав дільничний інспектор і поставив їй кілька запитань, на які вона відповідала, як могла (той, хто мав коли-небудь серйозний струс мозку, переломи, - знає як «адекватно» в такому стані можна реагувати на дійсність), і зробив висновок, що дівчина отримала тілесні ушкодження в результаті власної необережності, тож було прийнято рішення відмовити у порушенні кримінальної справи..

До речі, у приймальному відділенні другої міської лікарні у Наталки одразу взяли аналіз крові, який засвідчив, що вона була абсолютно тверезою. Рідні оскаржили прийняте рішення в Луцькій прокуратурі, після чого справу було повернено Луцькому МВ УМВС у Волинській області на доопрацювання. Тепер слідчий навіть опитав свідків. Як далі розвиватимуться події - невідомо. Таке враження, що процес навмисне гальмують, затримують, тягнуть час, напевно, сподіваючись на те, що люди відмовляться від цієї усієї тяганини і махнуть рукою. Так у нас зазвичай туди-сюди «футболять» простих громадян з їхніми проблемами. Напевно, не дай Бог, якби щось подібне сталося з близькими або знайомими наших очільників – замок вже був би «опечатаний». І ніхто б не слухав казки директора історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тараса Рабана про те, які зусилля він доклав на реставрацію замку Любарта. Відомо, що перила, враховуючи волинський клімат, не міняли вже понад 20 літ!

І ще один момент! Такі культурні заходи, які нерідко відбуваються на території замку, як правило, є не безплатними. Невже так складно з отриманих коштів, виділити суму на оплату лікування потерпілої, зробити це швидко і вчасно, щоб люди не ходили і не оббивали пороги владних структур, представники яких тільки й шукають способи аби «вмити руки»? Адже очевидним є те, що винні в цій ситуації є, і всі знають хто. Тільки у який спосіб звичайним людям добитися справедливості, не маючи серед представників влади чи правоохоронних органів родичів чи друзів?

Варто зазначити, що редакція газети «Волинь - Регіон» буде слідкувати за подальшим розвитком подій з приводу даного випадку.

Катерина Кітен


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 694 | Додав: volynregion | Рейтинг: 4.9/7 |