Monday, 13.05.2024, 14:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 29 » Працедавці скнари – чорний список
Працедавці скнари – чорний список
12:13
Статистика незайнятих в Україні уже сягнула критичної точки – 6 мільйонів і це тільки офіційні дані, про неофіційні страшні цифри урядовці воліють не згадувати. На Волині ситуація не краща. Місцеві чини проблемами працюючих не цікавляться, а відтак, за фактом маємо тисячі луцьких сімей, які по пів-року не отримують заробітної плати. Представники Національного форуму профспілок України оприлюднили страшну цифру - неотримали працюючі лучани 8 мільйонів зароблених гривень. Заступник голови ВОО Національного форуму профспілок України Віталій Герасимчук озвучив «чорний список» луцьких підприємств, що найбільше заборгували своїм працівникам. Як не прикро, але більшість комунальні. Ті, якими, здавалося б, в першу чергу мала б опікуватися місцева влада. «Лідирує» у цьому списку - Луцьке підприємство електротранспорту, де несплатили своїм робітникам 1,8 мільйонів гривень. Директор підприємства Іван Кубіцький за голову береться. Адже зарплату й досі чекають майже 750 його працівників. По допомогу, каже, до влади зверталися неодноразово – пусті обіцянки. Зверталися навіть і до пані Тимошенко. Та відповіді чекають й досі. Певно немає часу владцям виділяти та перераховувати людям їх же зароблені гроші. Та й що їм, там на горі, до тих людей, які чекають зарплати мов манни небесної. Спобували б місцеві чиновники прожити на 1500 гривень у місяць? Ба, та ще й так, щоб їх півроку не виплачували? Саме в такій ситуації і опинилися луцькі тролейбусники . Люди скаржаться, що не пам’ятають коли востаннє у руках тримали свої зароблені «копійки».
Чому такий тривалий час не можуть зарадити проблемі невиплати зарплати міські очільники? Чому собі можуть забезпечити нормальні умови праці, а простим лучанам – ні? Невже добробут лучан не був серед пріоритетів міського голови і головним призначенням міської ради. Та, як кажуть – маємо, те що маємо! Прослідовується цікава тенденція – мабуть, градоначальник Луцька добре навчився у своєї екс-шефині пані Тимошенко, замилювати людям очі гарними циферками, а в себе під носом просто відмовлятися бачити стогін доведених до відчаю людей?
Страждають від бездіяльності влади і працівники «Картонно рубероїдного заводу». На цьому підприємстві працюючі неотримують грошей ще з грудня минулого року. Та хіба може влада добре попоївши та поклавши до власної кишені десятки тисяч гривень зарплати думати, чи буде взагалі сьогодні вечеряти сім’я водія тролейбуса чи робітник заводу?
Як з’ясувалося список комунальних підприємств Луцька, що не виплачують своїм працівникам зарплати, довгий. Потрапило до нього і КП «Зелене господарство» – 116 тисяч гривень, «Луцькавтодор». Очевидно, що за принципом моя хата скраю діють і самі керівники підприємств боржників. Більш як 50% з них мають кошти розплатитися зі своїми робітниками, та замість цього їдуть подалі від кризи – на курорт. І наслідуючи бездіяльну владу вмивають руки від проблем простих людей. І це у часи, коли волиняни масово втрачають роботу та стоять на межі бідності.
В свою чергу представники національного форуму профспілок України в один голос звинувачують владу. Щоправда й самі тільки оприлюднють статистику та бідкаються на життя. Чим реально зарадити волинянам ще не вигадали. Натомість пропонуть вступати до їх лав, мовляв гуртом не тільки батька легше бити.
Не забув керівник волинської обласної організації Націоального форуму профспілок Валерій Качан полаяти і «конкуруючу» організацію – федерацію профспілок Волині на чолі з паном Карпомизом. «Це агенство нерухомості, все що можуть тільки майно продавати», - заявив на прес-конференції Валерій Качан.

Олена Славута

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 642 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |