Monday, 13.05.2024, 04:12

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 28 » Молодь не на часі!
Молодь не на часі!
12:45
На тобі небоже, що мені не гоже. Саме так можна охарактеризувати засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики молоді, спорту та туризму.

На засіданні зокрема прозвучала інформація, що цього річ на будівництво майданчиків немає коштів. Якщо поїздити вулицями і районами Луцька, то жодного спорт майданчика від міста, побудованого за усіма стандартами не знайди і вдень з вогнем. Потрібне не лише будівництво, а й реконструкція. Разом з тим, маса таких об’єктів виглядає дуже занедбаними, а обласні та міські очільники продовжують говорити у затхлих залах про моральне здоров’я молодого покоління. Мовляв, потрібно фільтрувати телепродукт, оскільки це шкодить дітям. Разом з тим, ніхто не згадав про те, як створити умови для того, аби цих дітей витягнути від блакитних екранів.

Утримувати той залишковий брухт, який ще є, секретар Луцькради Анатолій Бірюков запропонував доручити департаменту ЖКГ. Як він переконаний, це підприємство чи не найбагатше у місті, тому підкрасити спортивні споруди раз у рік та тримати там порядок їм буде не важко. Такі доручення виглядають як сарказм. Оскільки ЖКГ хоч і найбагатше, свої питання вирішувати не поспішає. Тому сподіватися на вирішення проблеми майданчиків швидше за все марно.

Давно відомо, що порядок буде там, де є господар. З міської влади він ніякий. І на даний час ситуація із майданчиками виглядає як «сам не гам і комусь не дам», вони стоять зруйновані і абсолютно непридатні для занять. Хоча, цілком можливо, що територія для молоді вже давно застовбичена для новобудов владних чиновників.

На сьогодні всі центральні пам’ятники, фонтани, фасади будівель драмтеатру, будинку культури, університету перетворені на ті спортмайданчики, які не бажає створювати міська влада. І молодь продовжує випробовувати міцність мармуру та бетону колесами своїх велобайків та скейтбордів. Таким чином вони шукають можливість до самовираження. Водночас, ряд громадських організацій і місцевих політиків і далі воюють із наслідками неприкаяності молоді: СНІДом, наркоманією, алкоголізмом, замість того, щоб усунути саму причину усіх цих проявів.

    
     Протягом останніх 2-3 років у Луцьку майже не відбуваються молодіжні культурні фестивалі, спортивні змагання із сучасних видів спорту та інші заходи для молоді. Є поодинокі спроби, які тримаються лише на власному ентузіазмі, зокрема велопробіги, концерти сучасної музики, ді-джей фестивалі. Все решта, звітні бульки обласної та міської влади, шароварщина, яка зовсім не приваблює молодих людей з іншим рівнем цінностей. Звичайно,потрібно цінувати та вивчати культурну спадщину предків, але час вносить корективи і спосіб донесення культури до юних українців повинен бути прогресивнішим і відповідати сучасним реаліям.
Ольга Руда

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 603 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |