Monday, 13.05.2024, 11:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 25 » Люди змушені знаходити переваги кризи
Люди змушені знаходити переваги кризи
22:58
Люди повертаються до землі. Ще минулого року можна було відзначити зменшення кількості оброблюваних приватних земельних ділянок. “Хто то буде робити”, “я собі куплю, як треба буде”, “невигідно – наробишся, а на базарі дешевше купиш” - пояснювали своє небажання працювати власники ділянок. Тепер же ситуація змінилася, цілі сім’ї пораються на вже, здавалося б, занедбаних землях. Давно вже не бачив іномарок на полях.

Та й справді, що може бути кращим за дружню працю під весняним сонцем? Відчувати єднання з природою, свою залежність від неї, роздумувати про майбутній урожай і намагатися вдихнуть любов у кожну насінину, щоб краще росла. Атмосфера радості витає над родиною, яка обідає тут же після приємної праці. Це вам не “залізо в залах тягати”, значущість твого вкладу на твоїй же землі надихає.

Хоч ще рік назад ентузіазму було значно менше. Як завжди, тепер, не обійшлося без “кризи”. Але, в цьому випадку маємо трохи користі, бо праця на свіжому повітрі ще нікому не зашкодила, особливо нашим дітям, для яких уроки фізичного виховання стали надто обтяжливими. Таке ж повернення до природи бачимо і у інших сферах, Так дорогі ліки спонукають до застосування народної медицини, замість таблетки за десятки гривень. Можливо що й підняття акцизів заставить повернутися на селах до виготовлення домашніх вин, наливок, настоянок та ін.

В свою чергу, праця на землі заставить більшість людей цінувати землю і оберігати її від різноманітних забруднень. Бо вже давно час задуматися про виснажування наших чорноземів, які з кожним роком більше віддаляються від своєї гучної слави. За рахунок споживання власних, не оброблених хімікатами для кращого товарного вигляду, продуктів має підрости і здоров’я нації, про яке так “турбуються” наші чиновники. Може і проблема з каналізаційними відходами вирішиться, через необхідність у добривах, технології перетворення міських відходів на добрива відомі і застосовуються давно.

Не було щастя так нещастя помогло, через подорожчання продуктів, село відновлює свою цінність, як кажуть: “на селі все є”. Було б помилкою не використовувати те, що нам дано природою. А контакт з тією ж природою, частиною якої є і ми, мусить також вплинути на нашу моральність. Від влади годі чекати допомоги і люди змушені розраховувати лише на власні сили. Так що вперед, свято першого травня як ніколи доречне.

Джерело: liveinua.com

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 596 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |