Monday, 13.05.2024, 21:11

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 22 » Як Богдан Шиба гуляв міським парком…
Як Богдан Шиба гуляв міським парком…
14:17
Рішення міського голови у період кризи викликають щире здивування. Трудотерапія - це хороша справа, разом з тим для прибирання, охорони громадського порядку є спеціально навчені люди. Богдан Шиба чи то не довіряє цим службам чи просто не може забезпечити їхню системну і злагоджену роботу. Цього разу мер вирішив взятися за мотоциклістів та водіїв скутерів, які за словами пана Шиби неналежним чином поводять себе у громадських місцях.

Богдан Шиба розповів, що «ми з Владиславом Стемковським мали щастя вижити в парку». Адже там, коли стемніло, почали гасати на скутерах. Тому градоначальник доручив юридичному управлінню Луцької міськради, дослідивши законодавство, запропонувати механізм упорядкування руху скутерів та мотоциклів, особливо – в парку.

Шкода, що мер із заступником не завітали, до громадського туалету, що поблизу річки Стир. Реакція людей, на його стан була красномовною, але на жаль нецензурною. До речі, ця вбиральня єдина. Була ще одна біля входу в парк, але вже близько 3-х тижнів вона не функціонує і Богдан Шиба не піднімав на цю тему ґвалт, адже десь та маса людей, яка відпочивала в парку у святковий період повинна була справляти свої потреби. І справа тут не тільки і не стільки в культурі громадян, а у створенні належних умов для відпочинку. Ще один момент – смітники. Вони стоять лише на центральній алеї, сподіватися, що люди нестимуть туди сміття із віддалених куточків парку – марно. Хоча варто віддати лучанам належне, вони порівняно з минулими роками більш свідомо віднеслися до проблеми забруднення навколишнього середовища і терпляче несли пакунки зі сміттям додому, оскільки і на проспекті Волі урни потрібно ще знайти. Чому з цього приводу Богдан Шиба не робить жодних коментарів?

Ми в жодному випадку не виправдовуємо порушників громадського порядку. Однак, питання не варте і виїденого яйця. Кілька «лежачих поліцейських», функціонуючі шлагбауми і проблема «мотоскутеристів» вичерпана. А робити собі піар господаря на таких речах є недостойним міського голови.

Свого часу перед містом стояла набагато гостріша проблема. Зокрема наведення ладу поблизу авто ринку, що на Єршова. ЗМІ та мешканці прилеглих територій неодноразово піднімали це питання. Мер у свою чергу кидав стрілки на ДАІ і як показав час ні міська влада ні ДАІшники не поспішають вирішувати ситуацію із забрудненням прилеглої до авторинку території, а також пробками, які утворюються у ранкові години пік на вулицях дотичних до Єршова.

Чомусь більш важливі для міста питання влада старається відкласти у довгий ящик. Чи то через неспроможність щось вдіяти, чи з причини власних інтересів на цій території. Оскільки дуже давно стоїть питання про те, щоб перенести авторинок у село Крупа. А як показав час «великого переселення» найближчим часом не планується.

Тактика міських чиновників надалі залишається незмінною. Подібним «оковтиранням» на зразок проблеми скутерів у парках стараються відвести увагу від основних питань. Мовляв, мер же щось вирішує, щось таки у місті відбувається. Хоча всі небайдужі до життя Луцька мешканці розуміють в чому причина такої псевдоактивності міської влади.

Ольга Руда

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 663 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |