Sunday, 12.05.2024, 19:04

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 15 » Литвин лобіює інтереси грального бізнесу у Верховній Раді?
Литвин лобіює інтереси грального бізнесу у Верховній Раді?
14:10
Недосконалість чинної нормативно-правової бази щодо регулювання грального бізнесу в Україні та відсутність дієвого контролю з боку держави за діяльністю у цій сфері призводить до суттєвих економічних, моральних та інших негативних наслідків для суспільства.
Досі не вирішеним залишається питання щодо переведення суб`єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, яке мало бути здійснене ще до 31 січня 2006 року. Відповідний контроль за діяльністю операторів грального бізнесу з боку Державної податкової адміністрації України на сьогодні є вкрай незадовільним, а передбачені чинним законодавством фінансові санкції за порушення у цій сфері абсолютно не застосовуються.
За оцінками Рахункової палати України, за умови охоплення ліцензуванням усіх суб`єктів підприємницької діяльності, що діють у сфері організації і проведення азартних ігор, та запровадження реєстраторів розрахункових операцій, до Державного бюджету України додатково може бути залучено понад 4 млрд. гривень.
14 квітня Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні мала розглядати Проект Закону України "Про державне регулювання грального бізнесу". Однак, після перерви, Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що Погоджувальна рада прийняла рішення перенести розгляд законопроекту у зв’язку з необхідністю розглянути у профільному комітеті проект Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні".
Напрошується висновок - гральний бізнес знову відкупився від помаранчевої коаліції.
Лобісти грального бізнесу в черговий раз знайшли і застосували у Верховній Раді, якою керує Володимир Литвин, "вагомі аргументи", переконавши депутатів у тому, що для країни «важливіше» відкласти прийняття цього закону.
Як бачимо, російський гральний бізнес вкотре вдало лобіює свої інтереси в українському парламенті! Закон, який врегульовує діяльність грального бізнесу, прийнятий у першому читанні. До другого читання підготовлено порівняльну таблицю. І чергове перенесення – це просто зневага над українськими громадянами, які все більше страждають від негативного впливу азартних ігор.
І не віриться у те, про що заявив голова Верховної Ради України: «Законопроект буде розглянуто 14 травня»
Надзвичайно актуальний для країни закон не приймається вже півтора року. Що ж заважає зараз коаліції НУНС, БЮТу і Блоку Литвина проявити принципову позицію та внести закон на розгляд. Вони ж переносять зараз розгляд на місяць, через місяць перенесуть ще на рік і т.д. А потім, на виборах, знову будуть обіцяти, що зобов’язуються навести порядок у сфері грального бізнесу. Це - неприхований лобізм, відверта корупція і глузування над виборцями.
На думку Партії регіонів, влада невідкладно має вжити необхідних заходів для завершення переведення суб`єктів підприємницької діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та забезпечити організацію і проведення перевірок додержання суб`єктами підприємницької діяльності ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор, організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів, наявності торгових патентів з надання послуг у сфері грального бізнесу.
Андрій Волинський


Категорія: Новини України | Переглядів: 609 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |