Monday, 13.05.2024, 12:22

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 14 » Благоустрій Луцька – єдина проблема для Шиби у часи кризи?
Благоустрій Луцька – єдина проблема для Шиби у часи кризи?
13:20
Аналізуючи теми, які останнім часом обговорюються на прес-конференціях міського голови пана Шиби, складається враження, що ніяких проблем, окрім тих, що стосуються очищення та озеленення обласного центру, не існує. Чомусь градоначальник не поспішає інформувати громадськість про проблеми пов’язані із заборгованістю зарплат, виконанням (невиконанням) бюджету, замовчується і стан економічного розвитку міста. Не зачіпає Богдан Павлович  теми прозорості комунальних тарифів, куди і скільки витрачається коштів луцьких платників податків? Як освоюються бюджетні гроші на ремонт доріг? Але ж, прозорість і чесність перед лучанами було стержневим гаслом передвиборчої кампанії пана Шиби. На жаль, свого реноме «людини слова» Богдан Павлович за 3 роки управлінням містом так і не виправдав. Хоча, хтозна, вибори міського голови на носі, можливо, пан Шиба встигне виправитися, перебуваючи в кріслі мера останні місяці.

Але, поки що обговорення нагальних проблем лучан «замінюються» постійними голослівними заявами про проведення екологічних акцій, спрямованих на облагородження обласного центру. Втім, від кількості сказаного сама якість роботи не поліпшується.
На черговій прес-конференції, що відбувалася 14 квітня в стінах міськради, знову від градоначальника лунали обіцянки на кшталт - «парк до Великодніх свят буде очищений, освітленням та охороною забезпечений, рух транспорту в ньому буде перекритий». Однак, про ймовірність виконання обіцянок Шиби в місті вже анекдоти складають. Питання побудови «собачатника» для безпритульних собак, які вільно гуляють вулицями міста, теж піднімали на прес-конференції.  
Незважаючи на те, що у муніципалітеті вже роками йде мова про побудову притулку для бродячих собак, однак, як в народі кажуть, "говорили-балакали – сіли-заплакали". Справа далі обіцянок не доходить. Незважаючи на численні скарги лучан щодо неконтрольованої ситуації навколо скажених тварин, все ж влада не квапиться із вирішенням даної проблеми. «Коштів в міському бюджеті на побудову притулку не передбачено. І на стерилізацію також. Але від агресивних собак місто треба звільнити» - зазначив мер Б. Шиба прес-конференції. Богдан Павлович запевняє, що виловлювання собак є проблемним в тому плані, що серед громадськості панують різні думки з цього приводу, а тому потрібно знайти «золоту середину» у вирішенні. Враховуючи сьогоднішні реалії, виходить, що найоптимальнішим варіантом вирішення – нещадний вилов та відстріл собак, при чому не в нічний час, а в день – на очах у дітей(!!!). В усьому ж цивілізованому світі це питання вирішується шляхом побудови такого прогресивного закладу, як притулок для тварин.
Як бачимо, переконання міського голови, що Луцьк - град європейський, - лише гарні фантазії. Адже, стандарти за якими живуть лучани, далеко не дотягують до тих, які діють в розвинених країнах Європи. А допоки міська влада Луцька буде шукати «золоту серединку» у вирішенні проблеми щодо створення притулку для бездомних тварин, мешканці ж міста постають перед загрозою стати жертвами нападу собачих зграй. 

Хочеться сказати і про, "до болю" розрекламоване міською радою, "всенародне" прибирання Луцька.  Так, дійсно, сьогодні від малого до старого - всі задіяні в облагородженні міста для реалізації акції «Озеленення – справа кожного». Це добре. Однак, пан Шиба дещо замовчує про іншу сторону медалі цих ніби-то благородних екологічних акцій, в яких вся громадськість повинна бути лише допоміжною робочою ланкою. Та й знаряддями праці повинен забезпечити ініціатор акції, а не за власний кошт купувати лопати. Головна місія виконання цих робіт має бути покладена на комунальні служби,  що, звісно, оплачують самі жителі. Адже, кожен лучанин може переконатися на власних платіжках, в яких чітко визначено графу, де вказано скільки потрібно сплатити за утримання будинку. Ця цифра сягає понад 30 грн., залежно від площі квартири. Якщо здійснити підрахунок житлових будинків та квартир, то в результаті вийде чималенька сума грошей, яких би сповна вистачило для утримання власного прибудинкового двірника. 

Кошти, які мають бути спрямовані на виплату зарплат працівникам ЖКГ, а також на придбання необхідного інвентаря, осідають не в руках комунальників, а в кишенях чиновників? От і змушує, мабуть, значна заборгованість працівникам житлово-комунальної служби, яка нині спостерігається в місті, місцеве керівництво підключати фантазію при створенні різного роду акцій, в тому числі і екологічних, прикриваючись благими намірами. 


Прес-служба обласної організації Партії регіонів


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 698 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |