Sunday, 12.05.2024, 23:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 10 » Зустріч ветеранів з редакцією газети «Волинь-регіон»
Зустріч ветеранів з редакцією газети «Волинь-регіон»
12:41
Днями у прес-центрі обласної організації Партії регіонів відбулася зустріч ветеранів Великої вітчизняної війни із редакцією газети «Волинь - регіон». Ветерани прийшли поділитися наболілим. За їхніми словами, незважаючи на те, що їх стає з кожним роком все менше, увага влади до них не збільшується, здається, вона завчасно списала воїнів в історію.
Як зазначив голова обласної організації ветеранів Збройних сил Федір Орлов після нового року практично щотижня вони прощаються з кимось із своїх побратимів:

- Якщо у Луцьку на нас хоч трохи ще звертають увагу і рахуються з нами, то в районах ветерани просто покинуті сам на сам із своїми проблемами. Про них забули. У цьому році на нашу організацію виділили всього лише 3 000 гривень. Хоча мінімальний кошторис становив 24000. На ці кошти ми можемо придбати хіба що папір та вінки на похорон. А на те, щоб влаштувати свято нашим побратимам до 9 травня мови взагалі немає – бідкається голова Волинської обласної організації інвалідів війни.

Закон про статус ветеранів війни та їх соціальний захист, який діє сьогодні в Україні, один із найкращих серед колишніх республік СРСР, — стверджує Федір Орлов. — Але він, на жаль, не виконується. Безкоштовні ліки, повноцінне лікування, ремонт житла, та багато інших пунктів, які б суттєво полегшили життя ветеранам, залишаються пустими деклараціями. Ходова фраза чиновників: «Немає грошей». А ветеранські аптеки, в яких заманливо майорить знижка 5% - це замилювання очей, адже що таке 5% за нинішніх цін на ліки і сміхотворних пенсій. До речі, базова пенсія ветерана ВВВ становить 1200 гривень. Уряд Юлії Тимошенко, нещодавно заявив, що пенсії, завдяки їхній сумлінній праці і турботі про старше покоління збільшено, але таке збільшення для усіх пенсіонерів - просто образа. «Що таке 7 гривень. Дві буханки хліба» - говорять ветерани. Вони ні як електорат, ні як просто люди, очевидно, не цікавлять нинішню владу, тим паче, що президент Ющенко, своїми заявами про УПА зробив із радянських воїнів мало не окупантів, цим самим заробивши собі бонусів у передвиборчій компанії. Хоча, по великому рахунку, його не цікавить доля ні однієї, ні іншої воюючої сторони і виконання законів це чітко показує. Історія розставить свої крапки над «і», разом з тим необережні передвиборні заяви політиків можуть розв’язати нові конфлікти не тільки між поколіннями війни, а й між їхніми нащадками. Разом з тим, нинішній владній верхівці очевидно байдуже, якими методами вони досягатимуть мети. Навіть якщо ціною історичних викривлень та маніпуляцій із сивочолими вояками.

ФОТОРЕПОРТАЖ ЗУСТРІЧІ ІЗ ВЕТЕРАНАМИ

Ольга Руда

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 589 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |