Monday, 13.05.2024, 01:30

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 9 » Луцька міська влада: погляд з близька
Луцька міська влада: погляд з близька
17:56
Залишається рік до завершення каденції нинішнього міського голови Богдана Шиби. І це особливо помітно з того, як позиціонує себе Богдан Павлович сьогодні, здебільшого як людину, яка намагається віддалитися від тих політичних сил, під брендом яких він під впливом загальної «помаранчевої» ейфорії і став міським головою. Це і не дивно, Богдан Павлович чудово розуміє, що Ющенко і Тимошенко своїми бездарністю та непрофесійністю себе повністю дискредитували в очах громадян і їхня політична перспектива сьогодні виглядає досить непривабливо. Тому «скромне» завдання про другу каденцію на посаді міського голови, окреслене паном Шибою в одному з інтерв’ю ще у серпні 2007 року, доведеться виконувати дещо з інших стартових позицій.

Щоб допомогти Богдану Павловичу в цій «благородній» справі, ми якраз і започатковуємо цикл публікацій про роботу міської влади та її керманича. На нашу думку, це обов’язково допоможе лучанам об’єктивно оцінити стан справ у міському господарстві і зробити свої висновки.

Отже, для початку ми дамо кілька загальних оцінок міському голові та його оточенню, з якими Богдан Шиба прийшов до влади у місті та їх спільній роботі.

Найбільшими проблемами Богдана Павловича, на нашу думку, є небажання визнавати власні помилки і те, що він не вважає за необхідне дотримуватися даного ним же слова. А слова і обіцянки він роздавав і продовжує це робити щедро і люб’язно.

Що стосується команди міського голови, то потрібно відверто сказати, що «пахарів» там немає, в основному фахівці з теорії процесу, що й помітно за станом справ у місті. До речі, це теж можна записати в пасив міському голові. Один заступник ось уже скільки часу наполегливо пробиває для себе інше місце роботи, а паралельно приміряється очолити в області вже новий «молодий» проект, він не вважає БЮТ вже актуальним. Інші заступники напрацьовують основу, так вони вважають, для майбутнього бізнесу. Кожний думає за себе!

Ще відразу після приходу до міського керма молоді, чудові хлопці з оточення Богдана Шиби дружно взялися за нову для себе справу і на перше місце поставили власні інтереси.

Для початку осідлали найбільші грошові потоки - департамент житлово-комунального господарства, "Луцькводоканал", «Луцьктепло» та структурні підрозділи міськвиконкому, які відають земельними питаннями, будівництвом, комунальним майном та видачею усіляких дозволів.

Але не все пішло так гладко, як хотілося. Коли вступили у перерозподіл комунальної власності, що перебуває в оренді на цілком законних підставах, почалися перші проблеми через наглість і бездарність цих молодих і завзятих чиновників. Ціль була зрозуміла: в одних відібрати майно, іншим потрібним комерційним структурам віддати, і при цьому ще й заробити. Та це їх не зупинило.

Характерним стало впровадження усіляких «новаторських» ідей в організації роботи міського господарства.

Для прикладу, під керівництвом енергійного молодого чоловіка з дорогим смартфоном в руках, спочатку затіяли катавасію з реорганізації ЖКП, що потягнуло за собою звільнення десятків працівників і внесло безлад у функціонування комунальних служб міста, що й так закопалися у смітті через хронічне недофінансування. Потім на місце ЖКП заводяться приватні структури, які спочатку займалися дахами, а потім почали прибирати вулиці, здебільшого на папері. Особливо лучани відчули це минулої зими, коли ходили міським тротуарами і їздили вулицями Луцька. Та це особливо чиновників не хвилювало, очі просто горіли від «освоєних» бюджетних коштів у такий спосіб. Хитрість полягала у махінаціях з розцінками і тарифами при виконанні такого роду робіт. Це так сподобалося заповзятливим владцям, що в березні з’являється ще одне приватне підприємство, яке теж надаватиме послуги з прибирання міських вулиць. Ото «чистота» вже буде!

У підсумку сьогодні стан ЖКП просто катастрофічний, людям не виплачуються зарплати, луцькі вулиці в суцільній пилюці та смітті, і все це перед Великоднем.

Та міським чиновникам байдуже, вони відпрацьовують каденцію. Усе чиниться « прозоро і якісно», відповідний сертифікат же є.

Кожний день «потужний» департамент інформаційної політики міськвиконкому оперативно інформує нас про ратні подвиги міської влади на усіх напрямках. Але лучанам видніше, досить лише вийти з під'їзду, оглянутися довкола, проїхатися міськими вулицями і самим зробити перші висновки. А в усіх нюансах за лаштунками міської влади розібратися вже ми допоможемо.



Олексій Гаврилюк

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 602 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |