Sunday, 12.05.2024, 23:54

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 8 » Як під час кризи знайти... роботу
Як під час кризи знайти... роботу
17:50
В період економічної нестабільності пошук роботи є надзвичайно актуальною й гострою темою для українців. Згідно статистичних даних сайту «Труд» (Державний центр зайнятості) на 8 квітня 2009 року в Україні існує 57 027 вакансій, та 863 427 резюме. Різниця очевидна. Українці зосереджені на пошуку роботи. І ось вона, довгоочікувана, робота за фахом: підходящий графік, заробітна платня, вимоги щодо праці. Людина телефонує і чує в трубку апарату: «Ви звернулися до кадрового агентства, наші послуги платні». Знову кадрове агентство?! Скільки ще можна?

Дійсно, наприклад в Луцьку подібних структур багато. Зазвичай газети посилаються на кадрові агентства, тому справу кожен має саме з ними, адже реклама – двигун сьогоденної вільної журналістики. Кожне агентство встановлює свої внески при реєстрації і вимоги щодо праці. Наприклад, щонайменше реєстрація може складати 25 грн., % за наданні послуги безробітному.

Якщо побудувати логічну ланку, то безробітний – людина, в котрої фактично немає грошей, але не для наших структур! Хочеш отримати роботу – заплати за неї.

Чи міркували ви: чому агентств сьогодні так багато?
Почнемо з вимог щодо праці. Реєстрація більшості подібних структур діє протягом 6 місяців. Якщо за цей проміжок часу вони не знаходять безробітному роботу, людині необхідно реєструватися знов, тобто знов віддати певну суму коштів на «витрачені пошукові сили». А якщо вони знайшли людині роботу, але через певний час працівника скоротили чи він пішов сам, не пройшовши випробувальний термін, то людина повернулася до фінансової дірки, а кадрове агентство від цього ніяк не постраждало: з’явилась порожня вакансія, % від першої заробітної плати людини. 

Яка мета подібних структур? Вони прагнуть зареєструвати безробітного і наобіцяти в найближчому майбутньому роботу, але, чи займуться вони пошуком її в зазначений термін чи забудуть в ту ж хвилину, як за людиною зачиняться двері?

Порада: треба все розміркувати. Звісно, що цей опис не потрібно відносити до кожного кадрового агентства без винятку. Це також не означає, що не потрібно до них звертатися та шукати собі роботу, необхідно лише розважливо обирати, тим паче, коли в кармані зайвих грошей немає. Навіщо створювати собі зайві проблеми?

Все ж таки, що потрібно враховувати, шукаючи роботу?
Пошук роботи в найкоротші терміни цікавить лише безробітного та більш нікого, але цивілізація швидко й бурхливо розвивається, тому є способи, завдяки яким пошук роботи можна полегшити.

1. Державний центр зайнятості (ДЦЗ) - структура, де безробітному виплачуються певні матеріальні кошти, які розглядаються персонально.
2. Джерела Інтернет: можливість проглянути нові та гарячі вакансії, а також за декілька хвилин завантажити власне резюме-шаблон. На сайтах є безліч допоміжних статей.
3. Печатна продукція, наприклад об’яви роботодавців.
4. Пошук суміжних спеціальностей. В ідеалі було б знайти роботу за фахом і побудувати величезну кар’єру, але, як показує досвід, так є далеко не з кожним. Необхідно враховувати те, що людина вміє, а також те, що може робити і в чому може проявити себе.
5. Перекваліфікація. Адже не остання надія?! Дослідив «ринок праці» , треба зробити висновок стосовно потрібних спеціальностей. Ніж чекати бажану роботу упродовж місяців, краще пристосуватися до тої, за допомогою якої є можливість отримувати реальні гроші вже завтра. Коли людина обирає майбутню професію, то керується внутрішніми амбіціями та власними характеристиками. Цей погляд не завжди є правильним в розрахунку з майбутнім, оскільки людина не має властивості прораховувати усе наперед.
6. Ще одну цікаву пораду надає ДЦЗ: звернутися до родичів і друзів. Можна згадати сусідів та однолітків.
7. Комерційні кадрові агентства. Незважаючи на недолік їх роботи, пам’ятати про такі структури необхідно. Що потрібно враховувати, якщо безробітний вирішив звернутися до агентства? Кожен має право отримати безкоштовну консультацію стосовно переліку дійсних вакансій. Зареєструвавшись, необхідно частенько навідуватися до них і нагадувати про своє безробітне існування, тоді ймовірність працевлаштування зросте. 

Необхідно пам’ятати, що за безробітного ніхто не стане шукати роботу. Без охоти нема роботи. Нехай щастить!


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 647 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |