Monday, 13.05.2024, 18:06

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 8 » Болячки народу від уряду Тимошенко!
Болячки народу від уряду Тимошенко!
14:11
Лексикон кожного українця, нажаль, перенасичений такими словами, як криза, борги, інфляція, кредитна кабала, безробіття. Однак, нажаль вони є не просто словами, а реаліями сьогодення. Влада ж має на кожний «привіт свій отвіт», варто зазначити, - твердий, проте брехливий. Свідченням чого є балачки Тимошенко про зниження інфляції, минучість кризи, своєчасність у виплаті зарплат, пенсій та ін. соціальних виплат, сповільнення темпів інфляції та зниження рівня безробіття. Прикрашений фактаж, який надає уряд та всі владні органи по вертикалі - ось один із антикризових шляхів, яким нагло крокують Тимошенко із її підопічними задля того, аби не втратити авторитет в межах країни та на міжнародній арені. Однак авторитетність, заснована на брехні, давно дала тріщину, про що свідчить низький рівень довіри серед українців до нинішнього уряду за результатами соціологічних опитувань. Імідж нашої держави поміж світовими країнами також не із позитивних, підтвердженням чого є низький відсоток вкладу зарубіжних інвестицій. Однак, приховування проблем, не означає їх вирішенням.
Однією із «хвороб» на сьогодні є масове безробіття по всій Україні, в тому числі і на Волині, яке тягне за собою ряд «побічних ефектів» - зростання злочинності (крадіжки, хуліганство), поширення самогубства, алкоголізм, психічні напруження в суспільстві і т. д. Людей, які втрачають роботу у зв’язку із банкрутством підприємств, чи-то «за власним бажанням», з кожним днем все більшає. Однак це ніяк не відображається на центрах зайнятості усіх рівнів. Адже, як показують офіційні дані, починаючи із весняного періоду, оприлюднюється прикрашена звітність. Так, на 1 листопада минулого року, коли влада публічно визнала присутність у країні економічної кризи, в нас було 560,5 тис. зареєстрованих безробітних, на 1 грудня – 694,8 тис., на 1 січня нинішнього року – вже 876,2 тис., а на 1 лютого – 930 тис. Це був пік.
Потім же тенденція йде на спад. Чи-то магія горе-законів подіяла, чи знову поступила вказівка з гори подавати «правильні» цифри. Станом на 1 березня кількість зареєстрованих безробітних зменшилася до 924,8 тис., а за оперативними даними на 7 квітня - взагалі скоротилася до 878,8 тис.
Якщо простежити тенденції ринку праці у Волинській області, можна побачити аналогічну картину. Обласний центр зайнятості також рапортує, що «на відміну від стрімкого зростання чисельності незайнятих громадян на обліку в центрах зайнятості та скорочення кількості вакансій, що відбувалося в останньому кварталі 2008 року, у січні та лютому 2009 року спостерігається уповільнення темпів погіршення ситуації на ринку праці області». Загальна чисельність громадян, не зайнятих трудовою діяльністю, які перебували на обліку в службі зайнятості з початку року, становила понад 36 тисячі осіб, що становить 6% Статус безробітного мали 28,7 тис. осіб. Станом на 1 березня 2009 року на обліку в області перебувало 25086 осіб. Статус безробітного мали 24616 осіб, з яких тільки 18063 особи отримували допомогу по безробіттю. Станом на 1 квітня цього року на обліку перебуває 23951 безробітний. Проте це є лише суха прикрашена статистика, яка значно не збігається із реаліями.
Регіонали стурбовані тим, яким чином у державі, де щомісячне скорочення промислового виробництва з початку року щомісяця перевищує 30% від минулорічного, а падіння ВВП - 25%, відбувається зменшення чисельності безробітних? З приводу чого М. Папієв, міністр соціальної політики Опозиційного уряду, заявляє, що «якщо після оприлюднення Держкомстатом України даних про рівень економічного безробіття за перший і другий квартали нинішнього року, який визначається щоквартально шляхом обстеження домогосподарств, ми отримаємо інші цифри, іншу тенденцію, ніж засвідчує сьогодні рівень зареєстрованого безробіття, я буду вимагати притягнути до відповідальності всіх, хто сьогодні займається приховуванням істинної ситуації з безробіттям».
Однак дивуватися вже нема чому і кому. При умові, коли бездіяння брехливого уряду Тимошенко буде замінено конкретними діями по боротьбі із кризовими явищами, тільки тоді можна сподіватися на «одужання» всього українського суспільства. Адже, в медицині існує правило, - для того, аби знати що і як лікувати, потрібно добре обстежити пацієнта, на основі чого визначити діагноз. Якщо ж провести паралелі із нинішньою політикою уряду, виходить, що у нас немає ніяких проблем, всім живеться прекрасно. А ви з цим згідні?..

Анна Лісовська


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 578 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |