Sunday, 12.05.2024, 21:45

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  April 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » April » 7 » "Швидка" допомога. Наскільки швидка перша медична допомога?
"Швидка" допомога. Наскільки швидка перша медична допомога?
00:42

7 квітня пройшов Усесвітній день здоров'я. Цього дня слід не лише задуматися над своїм здоров'ям, але і над майбутнім України, адже здорова нація – це запорука успішного розвитку країни. Фізичний стан, хороше самопочуття громадян є дуже важливим питанням для кожного суспільства, кожної держави.

А для України здоров'я людей є дуже актуальною проблемою, оскільки щорік зростає кількість людей, хворих туберкульозом, серцево-судинними і онкологічними захворюваннями, піднімається рівень смертності не лише серед працездатного населення, але і серед дітей і юнацтва.

Недостатня фізична підготовка підростаючого покоління і слабке здоров'я юних українців в майбутньому може скоротити тривалість життя, яке вже на сьогоднішній день виділяє Україну на тлі інших країн в поганому світлі.

- Зрозуміло, що народні депутати продовжують наполягати на тому, щоб надати працівникам медицини статус держслужбовців, що дозволило б підвищити їх соціальну захищеність, вирішити проблему заробітної плати лікарів і кадрового забезпечення установ охорони здоров'я, особливо в сільській місцевості. В даний момент рівень надання медичних послуг в цілому по Україні і так низький, особливо якщо порівнювати з європейськими країнами, але на селі він просто незадовільний.

Через нестачу фахівців закриваються фельдшерсько-акушерські пункти. Не вистачає устаткування для діагностики і лікування хворих. На декілька сіл працює лише один пункт швидкої допомоги, фахівці якого із-за недостатнього фінансування не можуть своєчасно і якісно здійснити допомогу хворому.

У селах Волинської області, як і по всій Україні – актуальні проблеми «швидкої допомоги» і надання першої необхідної медичної допомоги.

По-перше, не у всіх сільських оселях є телефонний зв’язок, по-друге, переважна частина карет «швидкої допомоги» – зношені і знаходяться на ремонті або ж у надзвичайно зношеному стані.
Окрім того, в сільських закладах охорони здоров’я існує серйозна проблема - 
дефіцит кваліфікованих медичних кадрів.
Також однією з актуальних бід сільської медицини є недостатнє державне фінансування, як на медичні препарати, загалом, так і на ліки для надання першої медичної допомоги, а також на пальне, що часто призводить до того, що карети «швидкої допомоги» не завжди можуть здійснити виїзди і пропонують людям добиратися до медзакладів своїм ходом.
Негативним фактором, який доповнює всю цю песимістичну картину – це одна з вічних проблем України і, зокрема сіл - якість доріг.
Якщо в сонячну погоду, коли все підсохло їх ще можна, з авансом, назвати «дорогами», то під час дощу чи взимку – це ніщо інше, як болото.
По таких шляхах складно добиратися лікарям до осель хворих, які часто потребують невідкладної та оперативної медичної допомоги.
То наскільки ж швидкі карети «швидкої допомоги? Чи це назва, яка вже давно віджила себе і втратила свій зміст?

- У обставинах, що склалися, уряд повинен усвідомити критичну ситуацію, яка склалася в медицині галузі, і зробити все необхідне для її поліпшення. Згідно Конституції України держава зобов'язана гарантувати надання безкоштовної медичної допомоги кожному громадянинові. Тому Партія регіонів наполягає на необхідності вирішення чиновниками високого рангу проблем не власних, а в області охорони здоров'я.
А що стосується нас, то, без сумніву, регіонали і надалі відстоюватимуть конституційне право людей на гідне медичне обслуговування і добиватиметься ухвалення необхідних законопроектів, направлених на вирішення проблем охорони здоров'я українських громадян.

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 657 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |