Friday, 17.05.2024, 07:59

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 30 » Волиняни – «ЗА» підвищення соцстандартів
Волиняни – «ЗА» підвищення соцстандартів
12:44
Як бачимо, закон про підвищення соціальних стандартів досі не введений у дію з вини уряду Юлії Тимошенко. Найнезахищеніші верстви населення не одержують збільшення до пенсій і зарплат.

За розрахунками Партії регіонів, у листопаді через свавілля Тимошенко кожен пенсіонер недоодержав від 75 до 100 грн, а кожен працівник бюджетної сфери, якому не перерахували зарплату, - до 300 грн. Юлія Тимошенко доходить до абсурду у своєму небажанні виконувати вкрай необхідні заходи, затверджені парламентом. Спочатку вона повторювала, що для підвищення немає грошей. Питання відпало, коли Партія регіонів надала цифри й довела, що гроші в Кабміну є.

Тепер Тимошенко вигадала нове виправдання своєї антигуманної тактики. Введення закону в дію нібито веде до зниження пенсій для більшості пенсіонерів, хором заявляють представники уряду. Урядова команда оббрехала розроблювачів законопроекту, безпардонно пересмикуючи факти.

По-перше, Кабмін ще не почав виконувати закон про збільшення соціальних стандартів. Тому говорити про те, що його дія спричинила скорочення пенсій, ніяк не можна. По-друге, зниження виплат не може відбутися в принципі. Справа в тому, що довгий час Кабмін Тимошенко порушував закон - пенсіонерам платили менше, ніж потрібно. За законом мінімальна пенсія повинна дорівнювати прожитковому мінімуму для непрацездатних. Але уряд платив на 10% менше. З наближенням виборів Тимошенко ввела так звані доплати, які компенсували цей розрив. Усунення власних же порушень чиновники піднесли як велику заслугу перед народом. Тобто спочатку уряд знехтував законом, обібравши пенсіонерів, потім усунув порушення, щоб їх задобрити. Тепер влада лякає людей скасуванням своїх доплат і намагається звалити провину на опозицію. Відповідно до нового закону прожитковий мінімум для непрацездатних з 1 листопада повинен становити 573 грн. на місяць. Саме таку мінімальну пенсію уряд зобов'язаний нараховувати. Уряду не потрібно кидати тимчасові копійчані подачки у вигляді «благодійних» доплат. З 1 січня 2010 року мінімальні пенсії, за законом, збільшуються більш ніж на 100 грн. - до 695 грн. на місяць. Єдине, що потрібно від чиновників, - виконувати цей закон. Головне завдання Тимошенко - виділити бюджетні кошти. Якщо ж вона не може з цим упоратися - країні потрібна нова влада. Віктор Янукович на посту президента забезпечить призначення дієздатного уряду, який буде займатися проблемами людей, а не плести інтриги.

Ми вирішили поцікавитися думкою волинян з приводу підвищення соціальних стандартів, які отримують «мінімалку» або живуть суто за рахунок пенсії.



Валентина П. 47 р. лікар, м. Маневичі

«Важко сказати однозначно, тому що одні політики стверджують одне, інші – протилежне. Однак, якщо просто міркувати, хто буде проти, щоб йому збільшили зарплату? Ціни, он як виросли, проїзд в громадському транспорті подорожчав, я люблю свою роботу, але працюю вважайте за копійки, Ви запитайте, що думають з цього приводу медсестри!»

Володимир К., 36 р., вчитель, м. Рожище, Волинська область:

«Я дуже розраховую на те, щоб зарплату підвищили, а то тільки обіцяють! Якщо підвищення не буде, буду звільнятися і шукати роботу, яка б дозволила мені жити так, як я хочу.»

Марина А., 71 р., пенсіонер, с. Затурці, Волинська область:

«Я отримую 630 грн пенсії. Прожити за такі гроші не можу. Прошу допомоги в дітей, в них своїх проблем і без мене вистачає. Звісно, хочу, що б підвищили пенсію. Скоро Різдвяні свята, замість радісного настрою, тільки скрута.. Раніше можна ж було щось на стіл купити, родину зібрати. А зараз? Гірко думати... Я ніколи не сиділа без діла, все життя працювала, і от виходить, що нікому й не потрібна. А держава на старість, замість того щоб допомогти, тільки оббирає»

Микола З., 51р., двірник, м. Луцьк, Волинська область:

«В мене не зарплата, а сміх! Я - двірник, скоро пенсія не за горами. Підробляю де, тільки можу.. Ціни зросли – закономірно, що мають зрости зарплати і пенсії, інакше - за що ми маємо жити? Як ми маємо платити за комунальні послуги? Харчуватися? За цей рік я нахапався стільки боргів, страшно подумати.. Дружина в розпачі, вона вже в мене пенсіонер, але ж ви знаєте, які зараз ті пенсії! Діти, звісно, допомагають, але на їхній шиї теж висіти не можемо, у них свої діти є, хотілося б їм допомагати, а зараз це просто неможливо!»



Підготував

Степан Старчук

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 494 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |