Friday, 17.05.2024, 05:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 2 » Влада - головна інфекція українців
Влада - головна інфекція українців
16:20
Аналіз обіцянок прем’єра на обласному рівні дає змогу переконатись, що не все так сонячно, як на папері. Ми зв’язалися із заступником начальника управління охорони здоров’я ОДА, Іваном Грицюком. Він повідомив, що на сьогоднішній день в області функціонує лабораторія, у якій роблять аналізи на наявність у хворих грипу АН1N1, втім, у разі підозри аналізи направляють спочатку до Києва, а якщо підозра залишається, тоді їх надсилають до Англії.

Очевидно, це означає, що функціонує та ж таки «стара» лабораторія, яка була ще до епідемії. А про нову, яку обіцяла Тимошенко для отримання результатів на місці ніхто навіть не згадує. Аналог ситуації виглядає наступним чином: начальник наказав обладнати офіс. Прийшли комп’ютерники, поставили техніку і були здорові, вранці прийшли працівники, а комп’ютери не працюють. Це означає, що завдання обладнати офіс технікою виконано, але все, що там є не працює, така ж ситуація з лабораторіями. Для того, щоб отримати результати з Англії потрібно чекати приблизно 2 тижні, за такий час людина цілком може загинути.

Сьогодні вночі за словами Івана Грицюка на область надійшло 233 тисячі марлевих пов’язок і 3 тисячі упаковок препарату «Таміфлю». У свою чергу їх розподілять між медичними закладами області, відтак, ця кількість – це крихти.

Ще до епідемії Анатолій Грицюк, голова обласної ради, декламував обіцянки прем’єрки про обладнання сільських ФАПів за останнім писком медичної індустрії. На сьогоднішній день, з огляду на критичну ситуацію з медикаментами, яка спостерігається у містах Волині, можна розуміти, що коїться на селі. Калина, часник та цибуля стають єдиними засобами для протидії хворобі.

А тепер кілька слів про нові лабораторії, які мали б за словами Тимошенко функціонувати у кожній області. Нещодавно голова ОДА Микола Романюк дав завдання обладнати приміщення під вказані цілі. Депутат обласної ради від БЮТ і директор будівельного підприємства «Луцьксантехмонтаж-536», Віктор Чорнуха заявив, що на ремонт приміщення площею 10х12м йому потрібно не мало, не багато - 1 мільйон 480 тисяч гривень. Не відомо, що мають робити за такі гроші у невеликій кімнатушці, але за такі кошти можна обладнати бурштиновий кабінет. Це вже не бабусі, які підняли ціни на часник на 1 гривню, а чиновники, які прагнуть мати зиск із критичної для населення ситуації. У результаті за окремими даними лабораторія поїхала в іншу область так і не дочекавшись місця прописки.
Стосовно невмотивовано високих цін в аптечних мережах, ми спробували дізнатися яким чином реагує на це обласне відділення антимонопольного комітету. Станом на 15.00 понеділка у стінах установи відбувалась нарада. Дивно, адже вказівка терміново наказувати спекулянтів-аптекарів надійшла від прем’єра ще в п’ятницю, тим часом відповідальні відомства неквапом розкачуються в понеділок у другій половині дня… Тим часом в аптеках області і надалі спостерігається ажіотаж на лікарські засоби проти грипу, і окремі з них не втрачають можливості багатократно на цьому наживитися.

Світлана Задорожна


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 510 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |