Friday, 17.05.2024, 06:10

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 2 » Віктор Корж: Я вважаю ситуацію, що склалася у Західній Україні, черговим провалом у роботі Міністерства охорони здоров'я. Воно не справляєть
Віктор Корж: Я вважаю ситуацію, що склалася у Західній Україні, черговим провалом у роботі Міністерства охорони здоров'я. Воно не справляєть
18:11
Коментуючи епідеміологічну ситуацію в Західній Україні, народний депутат від Партії регіонів, міністр із питань сім’ї, молоді та спорту в Опозиційному уряді Віктор Корж відзначив:

- Я оцінюю нинішню ситуацію, що склалася у Західній Україні, як дуже невтішну і негативну.

Справа в тому, що про цю ситуацію ми як депутати профільного Комітету Верховної Ради попереджали Міністерство охорони здоров'я протягом цілого року. Півтора роки тому, коли відбулася трагедія з Антоном Тищенко, і коли я очолював слідчу комісію, стало зрозуміло, що наша країна відстала в питаннях імунопрофілактики від європейських країн на роки, і що наше законодавство зовсім не відповідає вимогам нинішнього часу.

Тільки зараз за моєї участі підготовлений законопроект про вакцинопрофілактику населення України. Через півтора року наших наполегливих вимог МОЗ тільки минулого тижня затвердив загальнодержавну програму імунізації населення...

У результаті виходить так, що сучасної нормативно-правової бази, яка б сприяла безпеці населення, науково-методичних підходів щодо правильного, своєчасного використання якісних, європейського рівня вакцин ми, на жаль, не маємо.

Більше того - коли вже увесь світ говорив про епідемію, що насувається, грипу A (H1N1), готувався до неї, у нас міри були прийняті із запізненням. Розмови про придбання вакцин, про придбання діагностичного устаткування, придбання тест-систем ведуться з літа. На жаль, у МОЗі рішення проблеми підготовки до епідемії грипу звелося до суперечок між російськими виробниками й американськими, які пропонували свою продукцію. Але, як бачимо, питання своєчасного оснащення обласних санітарно-епідеміологічних служб сучасним устаткуванням, тест-системами й тим більше - вакцинами поки вирішити не вдалося. Незважаючи на те, що це питання було предметом розгляду на засіданні профільного комітету, незважаючи на активну позицію народного депутата Тетяни Бахтєє вої і моєї.

Сьогодні в країну прийшло лихо, а Центр грипу, що створений у державі, як і раніше недієздатний. Своєчасну діагностику й профілактику в нашій країні «Свинячого грипу» або грипу A (H1N1) провести ніхто не може, діагноз цього захворювання в Україні встановити на сьогоднішній день є неможливим. І все тому, що немає потрібних для цього аналізу реактивів і тест-систем. Коли в серпні в Україні був офіційно зареєстрований перший випадок захворювання грипом A (H1N1), діагноз поставили тільки через 2 тижні, відправивши відповідний матеріал на аналіз в англійську лабораторію. Але це дуже великий строк, тому що за 2 тижні хворий або видужає, або помре.

Сьогодні в нашій країні немає вакцин, які масово застосовуються в США, у країнах Євросоюзу й інших держав для профілактики цього захворювання, тому що вони не пройшли в нас ні реєстрації, ні клінічних випробувань . Тому я вважаю ситуацію, що склалася у Західній Україні, черговим провалом у роботі Міністерства охорони здоров'я. Профільна установа не справляється зі своїм завданням і виявилася не готовою до епідемії, що вже прийшла в країну.

Я думаю, що б сьогодні не говорили відповідальні особи, але якщо у світі - епідемія грипу A (H1N1) і від неї захищаються Євросоюз, США й багато інших держав, обійти стороною одну країну вона не може. І те, що в Україні сьогодні немає ні профілактики, ні діагностики - факт, більш ніж очевидний. Якщо проаналізувати заяву головного санітарного лікаря країни, що запропонував закрити всі школи, у яких температура не відповідає санітарному режиму, то стане зрозуміло, що вживаются крайні заходи. Це, в принципі, правильно, але...

Те ж саме й з порадами міністра Князевича, що пропонує не виходити з будинку або лікуватися дідівськими методами.

Прес-служба Партії регіонів

Категорія: Позиція партії | Переглядів: 644 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |