Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 9 » Віктор Янукович: Ми будемо будувати свою політику тільки на основі захисту наших національних інтересів
Віктор Янукович: Ми будемо будувати свою політику тільки на основі захисту наших національних інтересів
12:14
Днями у кінотеатрі «Зоряний», що у Києві відбулася зустріч Віктора Януковича з представниками ЗМІ Волинської, Рівненької та Хмельницької областей. Під час зустрічі, яка проходила у теплій невимушеній атмосфері, журналісти ставили різноманітні запитання, на які Лідер Партії регіонів впевнено та аргументовано відповідав, коментував, висловлюючи власну точку зору на наболілі проблеми.

Від виборців західних областей часто можна почути, що якби не питання мови, - йдеться про пропозицію надати російській мові статусу державної у програмі Януковича, - то люди, не вагаючись, голосували б за Віктора Федоровича. З приводу даного питання Янукович повідомив, що на разі до Верховної Ради з ініціативи Партії регіонів було подано близько двадцяти законопроектів, які безпосередньо стосуються цієї теми. В кожному з них передбачено створення усіх належних умов для всебічного розвитку української мови, але також передбачається і створення умов для розвитку російської мови в російськомовних регіонах та мов національних меншин в місцях компактного проживання національних спільнот, які є в Україні. Це передбачає Європейська хартія регіональних мов або мов меншин. Сьогодні дане питання вкрай політизується. Однак, до нього потрібно підходити з розумом, дійсно по-людськи.

«Не можна робити так, як це, наприклад, робить Тимошенко, коли вона постановою Кабінету Міністрів забороняє вчителям розмовляти російською мовою навіть на перервах. Як може розвиток культури будь-якого народу, який проживає в Україні, зробити нас культурно біднішими? Навпаки, ми від цього будемо тільки багатіти – і культурно, і духовно», - зауважив Віктор Янукович.

Він вважає, своїм обов’язком та обов’язком своєї команди не заганяти національні мови та національні культури в кут, не принижувати будь-який народ, який проживає на території України, а створювати умови для розвитку національної мови і культури в місцях компактного проживання цього народу.

Окрім мовного питання, представників західних областей цікавило питання перспективи фінансування західних регіонів. За словами Віктора Януковича, коли приймаються державні програми, то вони забезпечують пропорційне фінансування усіх без винятку регіонів. До речі, твердження опонентів стосовно того, що в разі перемоги Януковича на виборах західні регіони не отримають належного фінансування, він сприймає як приклад недолугої політичної технології.

«Скажіть, будь ласка, як можна платити пенсію на сході і не платити її на заході? Або платити заробітну плату в одному регіоні, а в іншому її не платити? Я ніколи не працював вибірково. Мій уряд і я завжди системно підходили до вирішення будь-яких проблем», - впевнено звиви Віктор Федорович.

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович переконаний, що Україна не може стояти осторонь процесу побудови європейської системи колективної безпеки. На його думку, дуже важливим є те, щоб Україна у своїй зовнішній політиці ніколи не вдавалася до принципу об’єднання з кимсь проти когось. Українська політика повинна бути гнучкою і, перш за все, захищати інтереси нашої країни та її громадян.

«Сьогодні всі лідери країн ЄС серйозно замислилися над створенням системи колективної європейської безпеки. І для України дуже важливо знайти місце в ній, взяти безпосередню участь у розбудові її концепції. Ми про це повинні не тільки говорити, але й прагнути в зовнішній політиці. Це на сьогодні - найбільш актуальне питання для України» - підкреслив Лідер Партії регіонів.

Під час спілкування у «Зоряному» журналісти зауважили, що у своїх виступах Віктор Янукович завжди робить наголос на дружніх стосунках з Російською Федерацією, на що кандидат на пост Президента України відповів, що за своє життя навчився захищати права та інтереси колективу, підприємства, регіону і України в цілому, тому він на чолі зі своєю командою будуватиме свою політику тільки на основі всебічного та ефективного захисту національних інтересів.

«Якщо чітко визначитися з нашими інтересами у світі, та проаналізувати їх, ми побачимо, що товарообіг з усім Європейським Союзом становить близько 40 млрд. Тобто, приблизно стільки ж, скільки він ще недавно складав з однією Росією. Різниця, як бачите, є. Тому завжди треба прораховувати вагу і пріоритети, яким ми приділятимемо увагу у своїй політиці у стосунках з іншими країнами, і які завдання ми ставитимемо нашим інститутам, що займаються міжнародною політикою» - аргументував Янукович.

Він зазначив, що потрібно утримати існуючі ринки, а на перспективу, починати роботу з ринками, які розвиваються.

Віктор Янукович вважає, що загалом існує багато питань, які можуть об’єднати українців, і питання розвитку українського спорту – одне з них.

Український футбол знаходиться зараз на підйомі.

Віктор Федорович твердо переконаний у тому, що будувати сильну країну можуть тільки ті люди, які мають відповідний досвід і здатні разом з ним виконувати програму, з якою він зараз йде на вибори. Саме тому Янукович заперечив чутки про те, що коли він стане Президентом України, то посаду прем’єр-міністра обійме нині чинний керівник країни. «Віктор Ющенко – це мій опонент», - безапеляційно сказав Лідер Партії регіонів.

«Моя мета - створення такої команди, робота якої гарантуватиме, що в країні буде стабільність, що держава розвиватиметься, що влада буде єдина у своєму бажанні та вмінні результативно працювати на єдиний результат» - сказав Віктор Федорович.

Висловлюючи свою точку зору на те, якою має бути сильна держава та її керівник, Віктор Янукович сказав, що насамперед, це країна, в якій є сильний державний менеджмент, де створено умови для бізнесу, де працюють закони і захищені права людей. Це держава, яка проводить ефективну внутрішню політику, спрямовану на покращення життя людей і ефективну зовнішню політику, яка дозволяє їй успішно захищати скрізь у світі свої національні інтереси.

Віктор Янукович впевнений у тому, що не можна під час кризи думати про те, яким чином за рахунок політики утримувати рейтинги, бо рейтинги утримуються тільки за рахунок успішної економіки і підняття рівня життя людей

Під час спілкування з Віктором Януковичем журналісти також висловили думку, що у разі перемоги Голови Партії регіонів на президентських виборах йому та його команді у спадок від нинішньої влади дістанеться нездорова економіка, тому поцікавилися, де у такому випадку Лідер опозиції шукатиме ресурс для забезпечення задекларованих підвищених соціальних стандартів.

Відповідаючи на запитання, кандидат на пост Президента України зазначив, що існує кілька напрямків, які обов’язково повинні бути застосовані у політиці будь-якого уряду. За його словами, йдеться про ефективне використання всіх власних ресурсів країни, а також всіх залучених ресурсів – кредитів, запозичень, - які також повинні бути спрямовані на відновлення фінансів, доходів виробництва. І в першу чергу це слід робити там, де є реальні перспективи достатньо швидкого ефекту від вкладених коштів у вигляді прибутків підприємств.

«Ми зараз живемо за таких умов, коли ми повинні по-господарськи оцінити ситуацію, не беручи до уваги політичну доцільність. Не можна під час кризи думати про те, як за рахунок політики утримувати рейтинги. Рейтинги утримуються тільки за рахунок успішної економіки і підняття рівня життя людей. А ще – за рахунок справедливого ставлення до кожної людини. Суспільство це завжди відчуває» - сказав Лідер Партії регіонів.

Степан Старчук

Категорія: Волинські новини | Переглядів: 524 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |