Friday, 17.05.2024, 08:28

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 11 » Віктор ЯНУКОВИЧ: «Я буду стежити за кожним своїм словом, і за кожне слово буду відповідати!»
Віктор ЯНУКОВИЧ: «Я буду стежити за кожним своїм словом, і за кожне слово буду відповідати!»
17:03

В рамках свого візиту на Волинь Віктор Янукович у прямому ефірі одного з місцевих телеканалів відповів на запитання глядачів та журналістів. Практично всі вони стосувалися непростих умов сьогодення. Також у кандидата на пост Президента цікавилися, які кроки передусім він зробить, аби вивести державу з кризи.

– Скажіть, будь ласка, якою була Ваша програма перебування на Волині. Ви вперше відвідали наше місто, зустрілися з лучанами. Що найбільше вразило чи запам’яталося? І чи відчули Ви різницю між настроями українців Східної і Західної України?

– Я дійсно приїхав у Луцьк вперше. Просто раніше мене не дуже запрошували, але коли відчув наполегливість, то прийняв рішення відвідати Волинь і був приємно вражений. Люди, які живуть на заході розчаровані, адже саме ці регіони віддали переважну більшість голосів за помаранчеву владу. Згодом вони зрозуміли, що зробили помилку. Тут більш різка оцінка ситуації, ніж у східних чи південних регіонах. Там ніхто не розраховував, що ця влада буде ефективною. Цей спектакль уже всім набрид. Зовнішня політика – ганебна. Нас повчають, як нам жити у власному домі – це неприпустимо для нашої держави. Потрібно будувати політику національних інтересів. Життя людей погіршується, доходи падають, виробництво зупинилося, дефіцит робочих місць. Знецінення національної валюти відбулося на 65 відсотків. Це означає, що кожен українець збіднів на 65 відсотків. У людей складається враження, що Тимошенко живе в іншій країні. Натомість оточення Тимошенко створило для себе світ, про який вона говорить. Нам потрібно припиняти цю політику брехні, ненависті на різних рівнях: і на громадському, і на рівні політичному. У політиків уже немає часу з’ясовувати стосунки, потрібно єднатися, будувати стабільну, сильну країну, а це означає, перш за все, підняти рівень економіки, покращити життя людей.

До речі, я хотів би привітати усіх жителів Волині, подякувати тим, хто мене підтримав. Хочу сказати, що я вас не підводив, ніколи і не підведу. На тих, хто не голосували за мене, таких багато було на Волині, я не ображаюся. Ви голосували за мрію, за гарні обіцянки, але нічого не відбулося. Можливо, з мене важко витягнути слово, мене цьому не вчили – багато і красиво говорити, як їх. Я навчився іншому. Навчився, як управляти виробництвом, економікою. Займався цим практично все своє життя. Ми повинні зараз не мріяти, а власними руками будувати своє майбутнє. Я готовий це робити, якщо ви мені довірите.

Новітня історія дає підставу сказати: потрібно міняти життя на краще, про це я спілкувався з людьми. Так, як робили мої попередники, я їх так вже називаю, робити не буду, уважніше ставитимусь до проблем громадян. Власне тому моя програма має назву «Україна для людей».

Валентина, з села Колпитів, Локачинського району.

– Скажіть, будь–ласка, скільки буде продовжуватися такий безлад в країні? У нас селяни змушені вирізати худобу – бо тримати ж її невигідно, молоко та м’ясо приїжджають забирають за безцінь, продати теж не можна – далеко їхати, то роби з тим молоком, що хочеш. Скажіть чого нам чекати від вас, що зробила нинішня влада ми вже побачили?

 - Знаю, що дуже важке становище на селі, я володію ситуацією. Добре знаю, що останні два роки село просто грабували, як могли. Очолила цю роботу Тимошенко спільно зі своїм урядом. Тому що добре знаю, що у селян скуповували продовольче зерно за цінами нижчими від собівартості, знаю, як знищували поголів’я великої рогатої худоби, знаю, що фактично жодна програма стосовно АПК не фінансувалася. Були відчинені двері в Україну і в державу «побіг» імпорт, який заполонив український ринок. Тобто наші селяни втрачають ринки збуту у державі. Поступово знищується даний сектор економіки. Я не розумію, чому цей уряд не прийняв програму адаптації до аграрного сектору, до умов роботи України у СОТ. Це той термін, який передбачений в угоді, але така програма прийнята не була, і внаслідок ми отримали те, що зараз відбувається. Ми обов’язково відпрацюємо програму адаптації аграрного сектора до умов СОТ. Вона буде передбачати обов’язкову дотацію до вирівнювання ціни і собівартості до ринкової ціни. Для того, щоб селянам вигідно було вирощувати свою продукцію і щоб вони дійсно отримували прибутки від своєї роботи. Тоді, коли ми піднімемо рівень економіки, безумовно почнуть підніматись наші селянські та фермерські господарства і аграрні комплекси.

Роман, начальник ділянки однієї з Нововолинських шахт.

– У нас у Нововолинську є довгобуд – Нововолинська шахта № 10, яка будується впродовж 20 років. За Вашого прем’єрства цей вуглевидобувний об’єкт отримав найбільше фінансування, потім держава не приділяла шахті уваги. Можна розраховувати на те, що Нововолинська шахта після Вашої перемоги у найкоротші терміни таки запрацює? Адже окрім видобутку вугілля це ще й 1500 робочих місць?

- Я дуже добре знаю це питання, оскільки це той проект, який ми відкривали спільно з моїм урядом. І підтримували. Колись ми встановлювали терміни здачі шахти і цей термін був 2008 рік. На жаль, протягом останніх років темпи значно знижені. І на сьогодні важко утримувати цей об’єкт у нормальному стані, бо це вже стає небезпечно. Відтак іншого виходу як її добудувати – немає. Ви можете бути спокійними – я це зроблю. 

  Василь Петрович, с. Тростянець Ківерцівського району.

 – Скажіть, чи плануєте Ви продовжувати газифікацію сіл. І як ви це будете робити. У нас така ситуація: Юля обіцяла провести газ давно – досі нічого немає, позбирали з нас гроші якісь приватні фірми, які запропонував наш голова обласної ради (БЮТівець) наперед, а газу так і не провели. А зараз постає питання – що навіть якщо газ і проведуть – то для чого ж він нам такий дорогий?

– Мені добре відоме питання газифікації міст, сіл і селищ. За такою програмою ми діяли у 2004 році. Брали надбавку 0,2 відсотка до тарифу на газ і ці кошти йшли на спеціалізований рахунок, з якого ми фінансували газифікацію наших населених пунктів. Виділяли кошти, планували, і в той час депутати Верховної Ради на закріплених за ними територіях опікувались цим питанням. Тобто був зв’язок з місцевою владою і це питання завжди було під контролем. Зараз ця ситуація погіршилась Уряд на чолі з Тимошенко змінив свою політику щодо даного питання. Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко біля року тому публічно заявив про те, що державі невигідно газифікувати село, тому що на це потрібні кошти, і сказав, що газ буде занадто дорогий і для населення зросте не менше, ніж на 50%. Тоді запитали людей про такі перспективи і люди, звичайно, сказали, що краще будуть топити дровами. І тоді було прийняте рішення згортати проекти по газифікації. На мою думку, цього робити не можна. Газ потрібно проводити в усі населені пункти, але що стосується ціни, то це вже інше питання. Якщо ситуація буде складатися так, як зараз, коли через політику Тимошенко ми почали отримувати газ за європейськими цінами, то люди почнуть економити, підлаштовуватися під ситуацію, бо газ вкрай необхідний. Тому я буду проводити таку політику, яка дасть можливість газифікувати наші населені пункти. Що стосується майбутньої ціни, я не хочу забігати далеко наперед, але переконаний, що уже вона є для нас великим тягарем. Ціна у 360 доларів – це на східному кордоні, а коли вона дійде до споживача, то буде 420 доларів за кубометр. Я ставлю запитання повертатись до цього контракту з Росією. Якщо не вдасться домовитись з Росією, будемо шукати інші шляхи, але сьогоднішню вартість газу ми не потягнемо. У Росії ціна для споживачів у цьому році була близько 70 доларів, нехай в цьому році буде 90, але ж не 420. Внаслідок цього неконкурентоспроможною буде наша металургія, хімічна галузь та інші. Відповідно значно зростуть тарифи для населення, а приватні споживачі, це, як правило, люди з низькими прибутками, які живуть у селах. Тому, на моє переконання до цього питання держава має поставитися відповідально. Я буду проводити таку політику, яка зробить умови для споживачів більш комфортними. Я це зроблю.

– У мене син. Закінчив минулого року університет, юридичний факультет. Намагався влаштуватися на роботу . Там, де було місце – вимагають за працевлаштування 1000 доларів, у інших місцях – вимагають чималий стаж ? А де його взяти? Чому молоді спеціалісти нікому непотрібні?

- Сьогодні існує багато недоліків у системі освіти. Ми обов’язково будемо змінювати цю систему, та модна реформа, яка спрямована на адаптацію системи освіти до Болонської не відповідає потребам. Навіщо вчитися 12 років – не розуміють і самі вчителі. Ми забираємо таким чином у наших дітей два роки дитинства. Запроваджене зовнішнє тестування не сприяє підвищенню рівня освіти та справедливій оцінці. Не розумію, чому вчителів їх усунули від перевірки знань екзаменів своїх учнів, адже вони вчили їх, вкладаючи у них душу і серце. Ми вирішуватимемо освітні питання обов’язково з урахуванням точки зору і викладачів, і батьків, а також самих учнів. Ми хочемо зробити так, що держава зацікавила роботодавця отримати замовлення надати робоче місце випускникові. Ми внесли такий законопроект і зробимо все, щоб його прийняли і втілили вжиття. Безумовно, для цього спочатку треба дійти до влади. З приводу утримання дитини – це обов’язок держави. У моїй програмі – турбота про кожну людину, говориться про матеріальну допомогу від держави: народження першої дитини – 25 тис. грн, 50 тис. грн – другої, 3 – 100 тис. грн. Крім того, держава робитиме доплату щомісячно кожній дитині з 3 років до 18років: 3 років – 13 років – 250 грн, з 13 років по 18 років – по 500 грн кожен місяць. 

- Поза увагою влади сьогодні перебуває і малий та середній бізнес. Яку роль відводите територіям пріоритетного розвитку, чи плануєте відроджувати подібний досвід? І що на Вашу думку потрібно зробити для підприємців, аби в часи кризи вони могли вистояти і працювати результативно як на державу так і на власні сім’ї?

- Хочу сказати що, безумовно, створення умов для підприємців з боку держави, – обов’язок держави, обов’язок підприємців та бізнесу – жити за законом, наприклад, не ухилятися від податків від бізнесу. Крім того, буде – соціальна відповідальність, тобто це своєчасна офіційна заробітна плата, не в конвертах, а офіційна, яка повинна завжди відповідати рівневі життя людей –прожитковому мінімуму. Всюди у світі, де держави створюють умови для малого бізнесу, навіть зараз, під час кризи, створюються фонди кредитування допомоги малому та середньому бізнесові. Обов’язково такий фонд треба застосовувати в державі, а його філії повинні бути в кожному регіоні. Для того, щоб поставити мале підприємництво на ноги, підприємці користуватимуться дешевими кредитами з цього фонду, будуть створені податкові канікули, можна 3, 5, 8, років. Вважаю, що тільки для малого бізнесу країна здатна створити такі канікули. Ми уже внесли законопроект про це на розгляд у парламенті, тож він обов’язково буде прийнятий і працюватиме.

– Окрім того, що Ви Кандидат у Президенти та відомий політик, Ви в першу чергу – людина, і на скільки нам відомо дуже релігійна. Що Вам допомогло досягнути такого рівня, що взагалі допомагає впевнено йти вперед?

– Любов до життя. Я люблю життя, таким, як воно є. Звик власними руками заробляти з дитинства, мені ніхто не допомагав. Була страшна бідність, тому я знаю, як почуваються ті, яким зараз так, як мені було у дитинстві. Держава повинна допомагати своїм людям. А взагалі, владу треба наближати до людей, У мене є щось на зразок принципу, – завжди повинна бути якась певна ціль, яку потрібно досягти. Бо якщо її немає, то це застій, або можна блукати, як Ющенко і Тимошенко блукали протягом п’яти років, а з ними і вся країна разом. Більше я цього не допущу. Зараз моя мета – зробити Україну сильною державою.

Волинянам хочу сказати: вірте у свої власні сили, вірте в те, що ви здатні своїми руками побудувати власне майбутнє, наша доля – в наших руках. Майте завжди надію, на те, що вам вдасться зробити заплановане. Все,що ви робите – робіть з любов’ю, бо на ненависті і брехні нічого доброго побудувати неможливо. Хочу, щоб були також і спокій, і стабільність, щоб ми з вами набагато краще жили. Це те, про що я мрію, до чого прагну. Я буду їздити на Волинь, до людей, буду обов’язково стежити за кожним своїм словом і буду за кожне своє слово завжди відповідати.

Прес–служба Волинської обласної організації Партії регіонів


Категорія: Волинські новини | Переглядів: 1330 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |