Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 4 » Від добробуту громадян залежить добробут в державі
Від добробуту громадян залежить добробут в державі
15:40

Підвищення соціальних стандартів, якого досягнула команда Віктора Януковича жодним чином не викличе інфляційних процесів. Незважаючи на постійні страхання опонентів, Партією регіонів розроблений відповідний регуляторний механізм, який дозволить зберегти ціни на своїх позиціях і при цьому покращити добробут громадян. Це не пусті обіцянки чи передвиборчий піар, а зважена політика. Варто задати скептикам таке запитання, хіба за умови «старих» соцстандартів ціни не зростали. Зовсім ні, вони росли з геометричною прогресією, при цьому доходи у людей не збільшувались, то що ж заважало у цьому випадку уряду стримувати інфляцію?

У програмі Віктора Януковича «Україна для людей» вказані механізми, за допомогою яких вдасться забезпечити стабільність економіки.

В першу чергу підвищення соцстандартів викликає побоювання у приватних підприємців, оскільки навантаження по зарплаті для них суттєво зросте і на думку бізнесменів вдарить по підприємству. Втім в розділі «Зростання національної економіки» Віктор Янукович пропонує підприємцям ряд преференцій, які дозволять їм без втрат піднімати бізнес і при цьому платити людям адекватні зарплати. До цього переліку входять зокрема

 - податкові канікули для малого бізнесу;

 - зниження ПДВ до 17% у 2011 році;

 - зниження податку на прибуток до 19% у 2011 році;

 - поетапне зниження до 16% тощо.

На сьогоднішній день за оцінками експертів у «тіні» перебуває близько 65% ВВП. Для того, щоб змінити цю ситуацію і спрямувати кошти до бюджету потрібно створити сприятливий бізнес-клімат. А це саме ті кошти, яких не вистачає за словами Тимошенко на підвищення зарплат і пенсій. Заробляти повинні усі: і підприємець і його працівники і держава, просто для цього потрібне відповідне законодавство, яке дозволить це робити.

За словами Миколи Азарова, міністра фінансів в опозиційному уряді, підвищення зарплат і пенсій у кризу не вбє економіку, а навпаки, пожвавить її. «Адже зростання економіки повинне ґрунтуватися на зростанні виробництва», - констатує депутат. В іншому випадку це штучні маніпуляції, які завершуються відразу після виборів.  Потрібно закласти максимум фінансування прибуткових програм та проектів: масштабні інфраструктурні проекти, розвиток медицини, утворення індустрії відпочину і туризму. На це ресурси в країні є і вже за рік вони повернуться додатковими доходами. Прожитковий мінімум – це фактично розмір єдиного доходу для найбільш знедолених людей . Їм кажуть: протримайтеся 16 місяців як-небудь. Нібито країну з кризи збираються виводити без громадян.

На сьогодні уряд в питанні заборони підвищувати соціальні стандарти підтримує МВФ. Швидше за все їхні переконання ґрунтуються на політичних розрахунках уряду, які не відповідають дійсності. Шкода, що до представників МВФ не надійшла інформація про те, що вижити ті кошти, які становлять мінімальні заробітні плати неможливо. Збереження соціальних стандартів на рівні, що не забезпечує фізіологічного виживання людей – злочинна політика. Єдині, на кого можна розраховувати у даній невтішній ситуації – Партія регіонів. Не дивлячись на опір Віктор Янукович та його політична силі не відступляться від своїх принципових позицій, які покликані покращити добробут громадян.


Категорія: Позиція партії | Переглядів: 564 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |