Friday, 17.05.2024, 03:49

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  December 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » December » 18 » Спостереження "Опори" проігнорували
Спостереження "Опори" проігнорували
16:46
Громадська організація «Опора» представила результати спостереження за перебігом виборчого процесу. Окрім представників ЗМІ, послухати про зауваження, які виникли в ході проведеної роботи прибули представники лише двох політичних сил, в тому числі від Партії регіонів.
     Михайло Шелест, голова організації висловився про недоліки, на які варто було б звернути більшу увагу. Він зазначив, що на сьогодні, згідно із спостереженнями, є ряд порушень, які уже можна класифікувати, як порушення законодавства, а також такі, що можуть спричинити проблеми під час виборів. Серед таких Михайло Шелест назвав низьку кадрову підготовку членів окружних виборчих комісій, незабезпеченість найнеобхіднішим обладнанням, оргтехнікою, в тому числі придатними для роботи приміщеннями. На сьогодні органи влади демонструють доволі низьку активність у забезпеченні виборчого процесу необхідними умовами.
     Також голова «Опори» торкнувся у виступі діяльності засобів масової інформації. Він зауважив, що на жаль інформація подекуди має однобоке висвітлення і не завжди подається достовірно.
Варто зауважити, що безумовно усі ці зауваження є змістовними. Дана передвиборча кампанія є обмежена термінах і експерти схильні до думки, що для того, аби схилити на свій бік виборців команди окремих кандидатів у Президенти будуть використовувати чорний піар, для того, аби брудом відвернути увагу виборців від опонентів. Такі способи уже активно використовуються. Зокрема, Олександр Башкаленко, голова Волинської обласної організації Партії регіонів, зауважив присутнім, що подібні факти не рідкість в тому числі і на Волині.
     Не лише спостерігачі, а й просто уважні громадяни могли зауважити, що на сьогодні активно використовується адміністративний ресурс. Зокрема, навіть не приховуються факти поєднання посад державних службовців з агітаторами від конкретної політичної сили. Зокрема, Анатолій Грицюк, голова обласної ради, незважаючи на запевнення, що він у відпустці на час процесу агітує за Юлію Тимошенко, використовуючи при цьому службовий транспорт, ресурси обласної ради. Такі факти можна вважати відверто протизаконними і такими, на які варто звернути увагу правоохоронним органам.
Олександр Башкаленко в ході конференції зауважив, що на сьогодні є також факти погроз, у тому числі фізичної розправи, по відношенню до представників Партії регіонів. Як приклад він навів резонансну подію, яка сталася днями у Володимирі-Волинському, де в.о. голови міської організації Партії регіонів на зауваження стосовно розповсюдження відверто брехливих та «чорних» матеріалів на кандидата у Президенти Віктора Януковича пригрозили розправою. Голова обласної організації заявив, що на сьогодні ці факти оформлені у заяву і подані до СБУ та правоохоронні органи.

Також виступаючі висловили прохання до представників ЗМІ бути більш об’єктивними у висвітленні інформації. Оскільки на жаль, на сьогодні не можна говорити про те, що волинські ЗМІ не піддаються впливу місцевого адмінресурсу. Адже Анатолій Грицюк. Голова облради, дозволяє собі виступи у ЗМІ, роздачу подарунків, урочистості, у яких складає оди кандидатові у президенти, якого представляє. І при цьому, це трактується, як справи державні. Натомість, така діяльність в рамках виборчого процесу та займаної посади є неприпустимою. Тим часом, висловити ці зауваження самому Анатолію Петровичу не вдалося, оскільки і він, і представники політичної сили, яку він очолює в області дану подію відверто проігнорували.

Волинська обласна організація Партії регіонів




Категорія: Волинські новини | Переглядів: 587 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |