Friday, 17.05.2024, 08:55

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 3 » Сильна економіка – шлях до успіху
Сильна економіка – шлях до успіху
09:46
Віктор Федорович Янукович, лідер Партії регіонів,  кандидат у Президенти України впевнено йде до влади з масштабною та добре підготовленою економічною програмою розвитку країни.

Діяльність цього політика та ефективного державного діяча уже була позитивно відзначена на практиці. Наведемо кілька фактів.

Наприкінці лютого 2003 року прем’єр-міністр В.Янукович запропонував проект програми очолюваного ним Кабінету Міністрів депутатам Верховної Ради України для майбутньої спільної роботи. У проекті програми йшлося про те, що уряд у 2003 році реально й у найкоротший термін збирається збільшити ВВП на 5-6%, а в 2004 – на 8%.

Очікувалося, що забезпечення росту економіки призведе до зростання реальної зарплатні у 2003-2004 роках в середньому на 12-15%. В основі підходу була концепція зниження податкового тиску на суб’єкти господарювання і доходи населення, створення умов для стійкої купівельної спроможності гривні. У результаті: в 2003 році середня заробітна плата працівників бюджетної сфери збільшилася на 23%; розмір пенсій збільшився на 12%; приріст ВВП був 9%, а зростання показників розвитку інвестиційного сектору склав рекордні 32%.

Все це завдяки тому, що було правильно підібрано підхід. Ось чому вже у 2004 році зовнішньоторговий баланс України був зведений з профіцитом у 6,9 млрд. доларів. Натомість економічна концепція Юлії Тимошенко повністю зазнала фіаско, про що свідчить те, що вона закінчила фінансовий рік – 2006 з дефіцитом у 2,9 млрд. доларів.

В кінці 2006 року під час Уряду Януковича темп приросту ВВП за 2006 рік збільшився з 5,5 % (станом на 1 серпня 2006) - до 7,1. Це означає, що Уряду Януковича вдалося зупинити спад виробництва в АПК, отриманий у «спадок» від Тимошенко. З початку 2007 року було досягнуто збільшення об’ємів виробництва на 3,4%. Відомо, саме Уряд В. Януковича вперше ініціював створення резервних запасів зерна у державі (що дає можливість підтримувати стабільні роздрібні ціни на хліб). Крім того, 4 червня 2007 року було прийнято відповідну постанову Кабінету Міністрів, згідно з якою 1,4 рази більше, ніж у 2006 році було надано фінансову підтримку підприємств АПК завдяки механізмові здешевлення короткострокових та середньострокових кредитів. Отже, і в даному випадку програма розвитку української економіки, яку запропонував Янукович, спрацювала на всі 100 %.

А Тимошенко у 2007 році не запропонувала жодної програми, а натомість засипала народ брехливими пропагандистськими штампами та обіцянками, які було зрозуміло ще заздалегідь – виконати не реально. Ось уже два роки поспіль «вона працює», і весь цей час Україна невблаганно летить у бездонну економічну прірву.

Програма Віктора Федоровича Януковича «Україна для людей» є найсоціальнішою з усіх запропонованих опонентами. Головна особливість економічної програми полягає в тому, що вона є системною.

Програма побудована за принципом науково-технічної системи, елементи якої пов’язані між собою. Податкові канікули на 5 років для малого бізнесу зупинять зростання бідності і безробіття, дадуть мільйонам працюючих українців можливість заробити, щоб прогодувати свої сім’ї. Підтримка базових галузей економіки (машинобудування та металургії, хімічної та вугільної промисловості) потрібна для завоювання нових ринків, які наповнять валютою бюджет, щоб виконати соціальні обов’язки держави перед слабкими та незахищеними верствами населення (ветеранами, пенсіонерами, інвалідами). Адже зараз просто соромно дивитися в очі людям похилого віку.

Підтримка розвитку АПК, відродження українського села не допустить передачі українських чорноземів міжнародним картелям в рахунок оплати боргів, які наплодилп Юлія Тимошенко. Розвиток альтернативних джерел енергії, модернізація виробництв тих, які замінюють імпорт, ставка на високі технології дозволять Україні перейти на модель інноваційної економіки у найкоротший термін.

До речі, програмою передбачено збереження більше, ніж 2000 сільських шкіл за допомогою відміни обмежень у наповненні учбових класів. Зміцнення системи освіти – ще один ресурс для формування в Україні інформаційної моделі ХХІ століття.

Метою Віктора Януковича є зробити Україну лідером країн Східної Європи за інвестиційною привабливістю та якістю життя людей.

Основа такої моделі – прийняття нового податкового кодексу, зниження ПДВ до 17% до 2011 року, поетапне зниження податку на прибуток до 16%, прийняття жорстких антикорупційних законів і посилення вимог до роботи банків та фінансових компаній. Враховуючи все вищесказане, можна стверджувати, що саме Віктор Янукович досягне мети входження України у перелік 210 країн з максимальною свободою ведення бізнесу. Саме лідер Партії регіонів, керуючи Україною, дасть мільйонам її громадян можливість забути про бідність. Люди впевнено дивитимуться у майбутнє, та майбутнє своїх дітей.

За офіційними даними Партії регіонів

Анастасія Кажан


Категорія: Аналітика | Переглядів: 564 | Додав: volynregion | Рейтинг: 5.0/1 |