Friday, 17.05.2024, 04:38

Меню сайту
Розділи новин
Волинські новини [1403]
Аналітика [237]
Новини України [912]
Позиція партії [147]
Інтерв'ю [126]
Відео [25]
Привітання [52]
Твоя думка - важлива [18]
Календар новин
«  November 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Статистика

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Головна » 2009 » November » 10 » Шиба шукає крайніх
Шиба шукає крайніх
14:13
У день приїзду Тимошенко до Луцька, Богдан Павлович, мер міста, вирішив реабілітуватися за минулі погрішності: вихід з фракції, тимчасове відступництво і самовільну критику на адресу прем’єра. 
 
На зустрічі з нею він голосно заявив, що закон про підвищення соціальних стандартів є популістським кроком, спрямованим на розвал економіки. Людям нав’язують думку, що подібний крок призведе до відходу підприємництва у тінь, втім, ніхто не дає їм поради, як потрібно жити далі з тими грішми, які вони отримують на сьогодні.
 
Богдан Шиба, коментуючи своє рішення наступив на старий мозоль, який турбував місто не лише у кризовий період – проблема ЖКГ. За його словами, закон вщент розвалить галузь, яка і без того дихає на ладан. І в зв’язку з цим виникає ряд питань. Скільки грошей було виділено на модернізацію ЖКГ за період керівництва Тимошенко? Чи змінилась ситуація на краще? І чому про існуючі проблеми згадали тоді, коли люди потребують збільшення соціальних виплат. Хіба подібні заяви не попахують дешевим популізмом, у якому Шиба звинувачує «регіоналів»?
 
Наступне, кожен встиг помітити, що останнім часом ціни на продукти першої необхідності, ліки, послуги тощо стрімко зросли і зауважте, ніхто поки що нічого не підвищував, тобто провину за інфляцію на соціальні стандарти звалити не можна. У чому ж справа? Все просто, і банально, наслідки провальної економічної політики уряду даються взнаки і якщо МВФ не виділить четвертий транш, то це стане видимим уже найближчим часом.
 
До слова, протягом останніх тижнів стрімко здорожчали не лише медикаменти, а й проїзд у громадському транспорті. Зауважте, Богдан Павлович подібний крок жодним чином не прокоментував, це все зрозуміло, люди хочуть їсти, їм потрібно платити, але їсти хочуть всі, втім, на мінімальну зарплату, яку пропонує залишити уряд зробити це досить складно і чим далі, тим складніше. Проблема транспортного підприємства – пільговики, за яких держава не виплачує субвенції в повній мірі і відсутність інформації про тих, хто має право на безоплатний проїзд. Усі ці фактори віднімають левову частку доходу тролейбусників. Втім, про реформу перевезень ніхто не говорить. А навіщо? Приватні перевізники теж на когось працюють. А у період смути на транспортному підприємстві приватники заробляють непогані гроші. Протягом 18 днів вони їздили вщент переповнені і навіть при вартості у півтори гривні за умови відсутності стовідсоткового обілечення, наліво, поза бюджетом міста пішло дуже багато гривень. Ось і варіант для Богдана Шиби, де можна брати гроші – виводити їх з тіні, але комусь це однозначно не вигідно.
 
До пори до часу перевізників ситуація влаштовувала, не ремствували вони і в період страйку, а потім їх раптом перестало це влаштовувати і вони знову полізли до наших з вами кишень, у яких і без того гуляє вітер. Навіть дітей не пошкодували: тепер вартість проїзду для громадян до 14 років вартуватиме не гривню, а півтори. Може не надто велика сума, але якщо дітей двоє чи троє, то набігає чимало. Загалом пропонуємо поглянути на деякі закономірності занепаду транспортного підприємства, яке Шиба наводить як перше, яке постраждає від підвищення соцстандартів. Попереднім директором підприємства був Іван Кубіцький, саме його «молитвами» підприємство пішло під укіс. За таку сумлінну діяльність спрямовану на доведення тролейбусників до банкрутства Богдан Шиба покарав екс керівника переведенням на посаду начальника департаменту ЖКГ. Кубіцький і тут справився з роллю деструктора. Борги по зарплаті працівникам становлять більш як 2 мільйони гривень, галузь щораз більше приходить до занепаду, одним словом схема така ж, як і на підприємстві електротранспорту. Кого покарає таким керівником Богдан Павлович з часом? Водоканал чи підприємство електротранспорту?
 
З усього можна зробити один висновок: підприємства, про які говорив пан Шиба у якості негативних прикладів, які зруйнує підвищення соціальних стандартів не що інше, як безгосподарність та недалекоглядність керівників усіх рівнів, в тому числі уряду, який до цього часу не реформував галузь транспортних перевезень. Що стосується закону про підвищення соцстандартів, які прийняла Партія регіонів, то він просто необхідний у скрутний для людей період. А звалювати з хворої голови на здорову - це свого роду візитка помаранчевої влади, до якої і належить Богдан Шиба. Занепад держави, який спостерігається протягом останніх років – це результат безгосподарності та халатності і люди, які перебувають за межею бідності, аж ніяк не причетні до прорахунків влади.
 
Світлана Задорожна

Категорія: Аналітика | Переглядів: 577 | Додав: volynregion | Рейтинг: 0.0/0 |